Aktuality - archiv 17.11.2011

Holúbek nehral, Lobotka, Vozár a Mazáň nastúpili

Jakub Holúbek: "Dostať sa medzi tých najlepších v mojej vekovej kategórii ma motivuje pracovať na sebe ešte viac"

Počas týždňa odohrali mládežnícke reprezentácie Slovenska dva prestížne medzinárodné zápasy. Na súpiske „dvadsaťjednotky“ v kvalifikácii proti Francúszku figuroval medzi náhradníkmi Jakub Holúbek. Osemnásťroční nastúpili v Nitre proti rovesníkom z Anglicka a v základnej zostave vybehli na trávnik hneď traja futbalisti AS Trenčín.

Reprezentácia do 21 rokov nastúpila v Angers na štvrtý kvalifikačný zápas. Stretnutie proti aktuálnym majstrom Európy do 19 rokov zažil na vlastnej koži aj ľavý obranca tímu Adriána Guľu. „Dojmy z reprezentácie sú iba tie najlepšie. Hovorí sa, že je to najcennejší dres a skutočne to platí,“ povedal na úvod Jakub Holúbek a pokračoval: „Naživo sa zúčastniť zápasu proti tak kvalitnému tímu ako je Francúszko bolo pre mňa dobrou školou.“

Hoci do zápasu proti mužstvu „galského kohúta“ nezasiahol, sklamaný z toho nebol. „Podvedome som bol zmierený s variantom, že do stretnutia nenaskočím. O sklamaní však nemôže byť ani reči. Dostať sa medzi tých najlepších v mojej vekovej kategórii ma motivuje pracovať na sebe ešte viac. Budem sa snažiť o to, aby som už najbližšie bol priamym aktérom zápasov,“ pokračoval 20-ročný rodák zo Soblahova.

V širšej nominácii trénera Galáda figurovala až trojica Trenčanov. Peter Mazan so Samuelom Štefánikom napokon zostali doma. „Moja nominácia bola príjemným prekvapením. Skôr som si myslel, že to budem práve ja, komu zostane Čierny Peter. O to viac som bol príjemne prekvapený." Jakub Holúbek našiel na novom poste ľavého obrancu uplatnenie, čo potvrdzujú aj nominácie trénera Galáda. „Asi to nebude z mojej strany zlé,“ povedal skromne na záver odchovanec AS Trenčín.

Traja v základnej zostave

„Osemnástka“ odohrala svoj zápas v stredu proti Anglicku. Cennú remízu na trávniku v Nitre (1:1) si naplno užilo aj trio futbalistov z Trenčína. V bráne odchytal celé stretnutie Matej Vozár, v obrane hral takmer celý zápas Róbert Mazáň a v strede poľa odohral úvodný polčas Stanislav Lobotka. „Pre nás všetkých sú medzinárodné konfrontácie s tými najlepšími veľkou školou. Remíza s Angličanmi je veľmi cenná, aj keď išlo iba o prípravný zápas. Ocitnúť sa v repre je odmenou,“ povedal po návrate zo zrazu Stanislav Lobotka.

Autor: mj
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa