Aktuality - archiv 2.1.2008

Príprava odštartuje v sobotu, zatiaľ bez trénera

V príprave aj proti Ajaxu, Chorzowu, Slovácku a Jihlave

Príprava AS Trenčín na jarnú časť aktuálneho ročníka najvyššej domácej súťaže odštartuje v sobotu popoludní. „Prvý tréning je na programe od 14.00 h. Hráčov čakajú klasické záležitosti – váženie, meranie tukov a kontrola plnenia individuálneho tréningového plánu," povedal na úvod generálny manažér AS Róbert Rybníček a dodal: „Okrem sústredenia v Holandsku budeme využívať podmienky vlastného štadióna, kde máme všetko potrebné. Podľa mojich informácií hráčov nečakajú nekonečné výbehy. Aj hrubá časť prípravy bude pokiaľ možno s loptami."

Nielen fanúšikovskú, ale aj odbornú verejnosť zaujímajú najmä zmeny v kádri posledného tímu Corgoň ligy a meno avizované meno nového kormidelníka. „Prípravu začne dvojica asistentov Peter Ančic a Martin Stano. Nový kormidelník sa k mužstvu pripojí po siedmich až desiatich dňoch. Tréningový proces však bude prebiehať na základe ním pripraveného plánu," prezradil Rybníček. Vedenie klubu plánuje medializovať meno nového trénera až v deň jeho príchodu.

„Do mužstva príde päť až sedem futbalistov zo zahraničia. Už na prvom tréningu predstavíme niektorú z nových tvárí. Ostatní budú prichádzať postupne v priebehu ďalšieho týždňa. Mužstvo by malo byť do 12. januára pokope," povedal generálny manažér AS. K postupnému príchodu hráčov dodal: „Pri rokovaniach o prestupoch hráčov sa všetko naťahuje. Počas prestupového obdobia je to normálne. Aktuálny stav nás vôbec neznervózňuje. Futbalový obchod v Argentíne je špecifický. Na prestupoch sa chce obohatiť viacero subjektov. Preto to je aj otázka trpezlivosti. Máme záujem o určitých hráčov. Ak by to však nevyšlo, máme v zálohe aj ďalšie alternatívy." Podľa slov výkonného šéfa klubu posilnia mužstvo na ľavej strane, v strede poľa a v útoku.

Počas prípravného obdobia odohrá AS dvanásť prípravných stretnutí, väčšinou v domácom prostredí. „V rámci holandského turné máme dohodnutý priateľský zápas s amatérskym tímom Tonegido. Vrcholom pobytu v zahraničí bude duel s Ajaxom. Za Amsterdam nastúpia „lavičkoví“ hráči a futbalisti z druhého mužstva. Vybavuje sa ešte súboj proti ligovému AZ Alkmaar," komentoval Rybníček. Trenčín odchádza na herné sústredenie do Holandska 24. januára. Návrat je naplánovaný na 5. februára.

Novým masérom mužstva sa stal Jozef Liška. Realizačný tím sa rozšíril aj o fyzioterapeuta Tomáša Lintnera, ktorý je bratom bývalého hokejového reprezentanta Richarda a synom futbalového trénera Miloša Lintnera. „Pre tím chceme vytvoriť kvalitné podmienky. Preto sme pristúpili k rozšíreniu realizačného tímu o fyzioterapeuta. Viac sa chceme venovať zdraviu hráčov. V tomto smere máme zabezpečené rôzne stroje z Holandska na špeciálne cviky. Zraneniam chceme predchádzať," doplnil Rybníček a na záver dodal: „Niektoré veci sa začali naťahovať. Taký je však futbalový život. Niekedy sú rokovania záležitosťou hodín, inokedy týždňov. Podstatné budú výsledky. Preto chceme byť na 1. marca dobre pripravení. Máme na to dva mesiace. Verím, že Trenčín pôjde už len hore."

Program prípravných stretnutí AS Trenčín:

19. januára (sobota): AS Trenčín – Vítkovice (ČR, 14.30)

22. januára (utorok): AS Trenčín – Ruch Chorzow (Poľ., 14.00 a 16.00)

24. januára – 5. februára: Sústredenie v Holandsku (nižšia súťaž, Ajax Amsterdam, AZ Alkmaar/otázny)

9. februára (sobota): AS Trenčín – Čadca (11.00)

9. februára (sobota): AS Trenčín – Jihlava (ČR, 14.00)

13. februára (streda): AS Trenčín – ŠKP Bratislava (11.00)

13. februára (streda): AS Trenčín – Slovácko (ČR, 14.00)

16. februára (sobota): AS Trenčín – Inter Bratislava (???)

19. februára (utorok): Žiar nad Hronom – AS Trenčín (14.00)

23. februára (sobota): AS Trenčín – Fulnek (ČR, 14.00)

Autor: MG
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa