Aktuality - archiv 8.9.2011

Peltier bojuje o účasť v Brazílii

Lester Peltier má za sebou premiéru v kvalifikácii na majstrovstvá sveta

Okrem Petra Mazana a Samuela Štefánika, ktorí cestovali s reprezentáciou do 21 rokov do Kazachstanu, chýbal počas asociačného termínu trénerovi Adriánovi Guľovi aj krídelník Lester Peltier. Reprezentant Trinidadu a Tobaga si odkrútil reprezentačnú premiéru v kvalifikácii o postup na svetový šampionát v Brazílii.

„Doteraz som mal na svojom konte iba nejaké prípravné zápasy a stretnutia v drese mládežníckych reprezentácií. Toto bolo niečo celkom iné,“ povedal po návrate Peltier, ktorý v oboch zápasoch kvalifikácie na MS 2014 nastúpil ako striedajúci hráč. Trinidad a Tobago najskôr zdolalo Bermudy (1:0, Peltier nastúpil v 53. min) a následne aj Barbados (2:0, Peltier nastúpil v 75. min). Spoločne s Guyanou sa so šiestimi bodmi usadil na priebežnej prvej priečke.

„Do kvalifikácie sme vstúpili s jediným cieľom a tým je postup do ďalšieho kola. Sme v pozícii favorita. Som presvedčený, že to potvrdíme aj na ihrisku,“ komentoval dvadsaťdvaročný rodák z Karibiku. Priamo do záverečnej fázy kvalifikácie sú nasadené tímy USA, Mexika, Jamajky, Kostariky, Hondurasu a Kuby. Spoločne so šiestimi víťazmi aktuálnej fázy bude hrať dvanásť tímov v troch štvorčlenných skupinách o tri priame postupové miesta a jedno v play-off proti tímu z Oceánie.

Peltier: Našu šancu vidím na 80 percent

Útočník AS Trenčín je smerom k postupovým šanciam Trinidadu a Tobaga optimistom. „Dávam nám tak osemdesiat percent. Ak by sme aj nezískali priamy postup, veľká šanca je rovnako ako pred piatimi rokmi v medzikontinentálnom play-off,“ povedal Peltier. Malá ostrov v Karibiku je najmenšou krajinou, ktorá kedy štartovala na svetovom šampionáte. Trinidad a Tobago s populáciou tesne nad milión obyvateľov sa predstavil v roku 2006 v Nemecku. V základnej skupine remizoval so Švédskom (0:0) a prehral s Anglickom (0:2) a Paraguajom (0:2). Na MS sa prebojoval ako víťaz play-off proti Bahrajnu.

Peltiera čakajú tento rok možno ešte dva výjazdy

Trinidad a Tobago čakajú ešte štyri kvalifikačné zápasy v dvoch blokoch.  „Verím, že v októbrovom a novembrovom termíne príde pozvánka aj na moje meno. Reprezentačný tréner Otto Pfister má k dispozícii dvadsaťpäťhráčov, s ktorými chce pracovať a som medzi nimi aj ja,“ dodal na záver Peltier.

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa