Aktuality - archiv 11.7.2011

Guľa: Ideme hrať súťaž, po ktorej sme túžili

Z tlačovej konferencie AS Trenčín pred začiatkom novej sezóny najvyššej slovenskej súťaže 2011/2012

Hráči AS Trenčín zažili počas uplynulých štyroch týždňov obdobie, ktoré bolo pre väčšinu z nich novinkou. Pod vedením hlavného trénera Adriána Guľu sa totiž pripravovali na súťaž, po ktorej veľmi túžili, na ktorú sa tešili. Na stretnutí s novinármi to uviedol prvý muž realizačného tímu Adrián Guľa, ktorý je spolu s najbližšími spolupracovníkmi prichystaný energiu, skúsenosti a vedomosti dať do služieb aktuálneho zamestnávateľa. Všetku energiu chcú obetovať tomu, aby hral Trenčín v Corgoň lige dôstojnú úlohu a nebol v nej iba do počtu.

"Práve pre náročnosť súťaže, ktorá nás teraz čaká, sme zvolili duely so silnejšími súpermi, medzi ktorými nechýbali ani mužstvá českej Gambrinus ligy," skonštatoval tridsaťšesťročný Adrián Guľa a pokračoval: "Spomenutá konfrontácia s tými najsilnejšími súpermi bola veľmi dobrou vecou. Meranie síl s českými protivníkmi ako boli Hradec Králové (4:0), Sigma Olomouc (6:0), respektíve Baník Ostrava (0:3) alebo 1. FC Slovácko (1:4) nám jasne ukázalo nie iba veci, na ktorých môžeme v budúcnosti v Corgoň lige stavať, ale tiež odhalila aj naše nedostatky, na ktorých musíme počas nadchádzajúcej sezóny ešte intenzívne pracovať." Trenčania pod jeho vedením odohrali v rámci letnej prípravy spolu šesť stretnutí s vyrovnanou bilanciou (3 víťazstvá - 3 prehry, skóre 14:10), najlepším strelcom bol argentínsky kanonier David Depetris so šiestimi úspešnými zásahmi.

Odchovanec Interu Bratislava a kapitán AS Trenčín Martin Ševela, ktorý v minulosti strávil rok a pol aj v belasom drese Slovana, je veľmi rád, že v pokročilom futbalovom veku sa vracia do najvyššej slovenskej súťaže. "Som šťastný, že som späť v Corgoň lige a ešte na staré kolená budem hrať s aktuálne najlepšími slovenskými mužstvami," zdôraznil tridsaťpäťročný kapitán a prirodzený vodca AS Trenčín. "Nemám rád, keď niekto delí mužstvo na starých a mladých. To je také umelé delenie. V prvom rade sme jeden tím, v ktorom útočníci nemôžu existovať bez podpory obrany a obrana nemôže byť úspešná bez pomoci hráčov zo stredu poľa a útoku," reagoval Martin Ševela na otázku, ako v kabíne Trenčína spolunažívajú skúsení hráči s futbalistami, ktorí v Corgoň lige budú v piatok 15. júla 2011 v súboji s majstrovským Slovanom Bratislava iba debutovať.

Prvý muž realizačného tímu AS Trenčín Adrián Guľa sa nevyhol na utorkovej tlačovej besede ani otázke, či je spokojný so zložením súčasného kádra, resp. či v kabíne očakával aj nejaké výraznejšie posily. "V prvom rade musím povedať, že sme spokojní s tým, že mužstvo, ktoré s veľkým náskokom vyhralo druhú najvyššiu slovenskú súťaž, zostalo spolu. To bol náš hlavný cieľ, na ktorom sme sa hneď po úspešnej sezóne s vedením a manažmentom mužstva dohodli. Aby sme mohli úspešne pôsobiť v Corgoň lige, musíme ju hrať s futbalistami, ktorí boli spolu už dlhšie obdobie. Z mužstva zatiaľ nikto neodišiel a navyše prišli do neho hráči, ktorí môžu byť prínosom. Preto medzi príchody rátam aj účinkovanie Lestera Peltiera z Trinidadu a Tobaga, ktorý sa v našom drese predstavil už v závere minulej sezóny 2010/2011. Medzi príchody počítam aj návrat skúseného Vojtecha Horvátha, ktorý pre zranenie v uplynulej sezóne pol roka nehral. Teraz je už zdravotne fit a určite nám svojimi skúsenosťami v Corgoň lige pomôže. Hráči, ktorých máme, sú tí najlepší," zdôraznil tréner Adrián Guľa.

Spokojnosť s návratom do Corgoň ligy neskrýval ani generálny manažér tímu Róbert Rybníček, ktorý postup medzi slovenskú futbalovú elitu označil za vyvrcholenie takmer štvorročného úsilia majoritných akcionárov klubu vrátiť futbalu v Trenčíne jeho niekdajšiu slávu. "Pre mňa osobne je tento moment veľmi emotívny a osobný. Keď sme pred takmer štyrmi rokmi prišli do trenčianskeho futbalu s cieľom vrátiť ho medzi tímy Corgoň ligy, mnohí nad našimi ambíciami neveriaco krútili hlavami a o našich zámeroch pochybovali. Teraz je to realita a Trenčín po postupe do najvyššej slovenskej súťaže je opäť v centre mediálneho záujmu. O Trenčíne sa opäť rozpráva, píše, čo je pozitívnym ovocím nášho niekoľkoročného úsilia," povedal Róbert Rybníček na tlačovej besede pred začiatkom nového ročníka Corgoň ligy.

"Nejdeme teraz tvrdiť, že ideme hrať o titul. Takýmito vyjadreniami sa nechceme verejne prezentovať. To by bolo prehnané a silácke. My ideme do súťaže s ambíciou byť úspešní v každom zápase, na ktorý nastúpime. Či sa nám to podarí, ukáže čas. Do konfrontácie s najlepšími mužstvami Slovenska nepôjdeme v porazeneckej nálade, ale ani s veľkými vyhláseniami. Chceme pokračovať v našom typickom hernom prejave a presadiť sa našimi vlastnými zbraňami, ktorými sme dokázali víťaziť nad súpermi v uplynulej sezóne," tvrdili zhodne tréner Guľa i kapitán Martin Ševela. Obaja sa tiež tešia na to, že debut v Corgoň lige si odkrútia na pôde najlepšieho slovenského mužstva, ktoré tesne pred súbojom s Trenčínom bude hrať úvodný zápas 2. predkola Ligy majstrov. "O takom vstupe do sezóny sníva každý tím. Všetci sa chcú stretnúť s top tímom najvyššej republikovej súťaže, nám sa to teraz v piatok splní. Čo viac si môžeme priať?" zdôraznil Adrián Guľa.

Do Corgoň ligy aj s Aegonom, Nike, Urpinerom a Synot Tipom

Generálnym partnerom staronového účastníka Corgoň ligy bude minimálne na štyri roky poisťovacia spoločnosť Aegon, s ktorou zástupcovia AS Trenčín podpísali zmluvu o partnerstve a spolupráci. Medzi zlatých partnerov patrí tiež firma Nike, ktorá zabezpečí technické vybavenie tímu AS Trenčín. Ševela a spol. budú v jej výrobkoch hrať majstrovské corgoňligové zápasy, do portfólia zlatých partnerov "guľovcov" patrí aj slovenský pivovar Urpiner a česká stávková kancelária Synot Tip. Aj vďaka ich pomoci sa vedeniu AS Trenčín darí naplniť plánovaný ročný rozpočet 1,9 milióna eur. Časť z neho (290 000 eur, pozn.) už odčerpala výmena umelého trávnika 3. generácie a modernizácia štadióna na Sihoti.

Autor: sita
Rozpis zápasov
0:4 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
18:00 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 30. kolo, 4.5.2024
AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti MFK Skalica

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti MFK Skalica (4:0).

A-tím 28.4.2024

Skovajsa | Bol to kvalitný tímový výkon

V zápase proti MFK Skalica sa až dvakrát presadili naši obrancovia. Po otváracom góle Samuela...

A-tím 28.4.2024

Kozlovský | Naše šance sme konečne premenili

Naše mužstvo po prvýkrát v aktuálnej sezóne zdolalo tím zo Záhoria MFK Skalica. Najväčšiu...

ASTV 28.4.2024

ASTV | Tlačová konferencia po zápase Niké ligy proti MFK Skalica

ASTV vám prináša tlačovú konferenciu po zápase nadstavbovej časti Niké ligy...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa