Aktuality - archiv 26.5.2011

Už dnes Copa Amsterdam aj s AS Trenčín

AS Trenčín v spoločnosti Cruzeira, Borussie a Ajaxu

Program AS Trenčín je v týchto dňoch poriadne nahustený. Záver aktuálneho ročníka druhej najvyššej súťaže doplnili dve kvalitne obsadené podujatia v Holandsku. Po minulotýždňovom turnaji do 21 rokov Stichtse Vecht Cup čaká už od piatku tím vedený Adriánom Guľom turnaj hráčov do 19 rokov The Gestion Copa Amsterdam. Hrať sa bude na Olympijskom štadióne v Amsterdame do nedele.

Okrem domáceho AFC Ajax a AS Trenčín sa v holandskej metropole predstavia anglický Tottenham Hotspur, belgický RSC Anderlecht, nemecká Borussia Dortmund, francúzsky Olympique Marseille a dvojica brazílskych klubov Cruzeiro a Botafogo. Vy o možnosť sledovať atraktívne zápasy neprídete, keďže aj na našej stránke bude k dispozícii internetový prenos z Amsterdamu!

Trenčania sa predstavia v základnej skupine v spoločnosti Cruzeira, Borussie a Ajaxu. Brazílsky tím sa len pre pár dňami stal víťazom turnaja do 19 rokov v Den Haagu. V jeho strede je dnes pätica brazílskych mládežníckych reprezentantov. Zápas je na programe v piatok neskoro večer (22.00). V sobotu narazíme najskôr (14.00) na mládežníkov jedného z najúspešnejších klubov nemeckej futbalovej histórie. Borussia je úradujúcim majstrom Nemecka. V sobotu podvečer sa stretneme na záver prvej časti turnaja s Ajaxom (17.00). Najúspešnejší klub holandskej futbalovej histórie netreba špeciálne predstavovať. Taktiež jeho svetoznámu mládežnícku akadémiu.

Mužstvo vedené Adriánom Guľom získalo aj niekoľko posíl. Do brány sa postaví aj reprezentant do 21 rokov Pavol Bajza. Z Dubnice sme si okrem nádejného brankára požičali aj Tomáša Pučeka a Ivana Múdreho. Z Púchova nás zas posilnil  Juraj Pilát. Lídrami mužstva by mali byť najmä členovia prvého mužstva Jorge Salinas, Samuel Štefánik, Karol Mondek, Jakub Holúbek a Tomáš Malec.

Dva dni sa bude hrať v dvoch štvorčlenných skupinách. Prvé dva tímy z každej skupiny postúpia do semifinále, zostávajúce budú hrať už iba o umiestnenie. Turnaj sa hrá od roku 2005. Pred dvanástimi mesiacmi zdvihli víťazný pohár nad hlavu nádeje FC Chelsea, druhý skončil španielsky klub FC Sevilla, tretí AZ Alkmaar a štvrtý Ajax, ktorého dres na tomto podujatí obliekli aj dvaja hráči AS – Fanendo Adi a Jorge Salinas.

Predchádzajúcimi víťazmi turnaja boli dvakrát Cruzeiro, Alkmaar, Ajax a Panathinaikos. O cennú trofej bojovali neúspešne aj Fluminense, Real Madrid, FC Valencia, Juventus Turín, Werder Brémy, Glasgow Rangers alebo Espaňol Barcelona.

Nominácia AS Trenčín: Matej Vozár, Pavol Bajza – Stanislav Lobotka, Michal Ranko, Adam Morong, Gabriel Bezák, Tomáš Malec, Lukáš Kyselica, Roland Szabo, Lukáš Ďuriška, Jorge Salinas, Samuel Štefánik, Karol Mondek, Jakub Holúbek, Juraj Pilát, Tomáš Puček, Ivan Múdry

Program turnaja:
Piatok (27. mája)
19.00 – A-skupina: Botafogo FR - RSC Anderlecht
20.00 – B-skupina: AFC Ajax - Borussia Dortmund
21.00 – A-skupina: Tottenham Hotspur - Olympique Marseille
22.00 – B-skupina: AS Trenčín - Cruzeiro EC

Sobota (28. mája)
11.00 – A-skupina: RSC Anderlecht - Olympique Marseille
12.00 – A-skupina: Botafogo FR - Tottenham Hotspur
13.00 – B-skupina: Cruzeiro EC - AFC Ajax
14.00 – B-skupina: Borussia Dortmund - AS Trenčín
15.00 – A-skupina: Olympique Marseille - Botafogo FR
16.00 – A-skupina: RSC Anderlecht - Tottenham Hotspur
17.00 – B-skupina: AFC Ajax - AS Trenčín
18.00 – B-skupina: Cruzeiro EC - Borussia Dortmund

Nedeľa (29. mája)
11.00 – zápas o 7. miesto (A4 – B4)
12.00 – semifinále
13.00 – semifinále
14.00 – zápas o 5. miesto (A3 – B3)
15.00 – zápas o 3. miesto
16.00 – finále

Autor: mg
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa