Aktuality - archiv 24.5.2011

Corgoň liga sa bude hrať na Sihoti!

Róbert Rybníček: „Nevedeli sme si predstaviť, že naše mesto a našich fanúšikov pripravíme o najvyššiu súťaž“

Trenčiansky futbal sa po troch rokoch vracia medzi slovenskú futbalovú elitu. Po týždňoch neistoty môžeme s radosťou oznámiť, že Corgoň ligu privítame na futbalovom štadióne priamo pod majestátnym hradom Matúša Čáka. „Podarilo sa nám dať dokopy dostatok financií, aby sme dali náš futbalový štadión do požadovaného stavu,“ potvrdil horúcu informáciu generálny manažér klubu Róbert Rybníček.

Všetky polemiky sú minulosťou a náš futbalový stánok čakajú viaceré nevyhnutné úpravy. „S prácami priamo na štadióne začneme počas prvých júnových dní. Som presvedčený, že všetko načas stihneme. Prípravy celého projektu totiž trvajú už nejaký ten mesiac. Okrem snahy získať dostatočný finančný balík potrebný na rekonštrukciu, sme dávali dokopy nevyhnutné podklady a dokumenty v spolupráci s Mestom Trenčín, Slovenským futbalovým zväzom a Úniou ligových klubov. Veľmi sa tešíme, že štadión dostane aspoň čiastočne nový šat,“ pokračoval generálny manažér klubu.

Odhadovaná investícia klubu sa pohybuje vo výške 300 000 eur. Je však veľmi pravdepodobné, že z tejto čiastky sa vďaka ústretovosti a spolupráci s našimi partnermi podarí ušetriť  nejaké prostriedky. Pripravená je inštalácia kamerového systému, položenie novej umelej trávnatej plochy spĺňajúcej najprísnejšie kritériá, novú tvár dostane fasáda hlavnej budovy a rekonštrukcia čaká dnešné státie oproti hlavnej tribúne. „V prvom rade chceme poďakovať všetkým partnerom, ktorí nám pomáhajú udržať futbal v Trenčíne,“ povedal Róbert Rybníček a dodal: „Naše kroky viedli k umožneniu hrať ligové stretnutia v domovskom stánku. Mali sme pripravenú aj inú alternatívu, ale prioritou sa s pribúdajúcim časom stával jednoznačne Trenčín. Plánujeme urobiť iba najdôležitejšie veci. Uvedomujeme si, že každá investícia vložená do súčasného štadióna je neefektívna. Napriek objektívnym komplikáciám sme si nevedeli predstaviť, že naše mesto a našich fanúšikov pripravíme o najvyššiu súťaž.“

Skvelá správa pre všetkých fanúšikov zaznela po prvý raz oficiálne v stredu podvečer na slávnostnom uzavretí úspešnej sezóny a v rovnakom čase sme ju priniesli aj prostredníctvom našej internetovej stránky.

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa