Aktuality - archiv 23.11.2007

Na otázky fanúšikov odpovedá Rob McDonald

Návštevníci fóra zasypali trénera McDonalda množstvom otázok, Angličan trpezlivo odpovedal

Vďaka aktivite jedného z moderátorov diskusného fóra Davida majú fanúšikovia AS Trenčín možnosť klásť otázky trénerovi McDonaldovi. Tento krok vyvolal nesmierny záujem priaznivcov. David otázky pozbieral, preložil a poslal na trénerov e-mail. Výsledok spolupráce týchto dvoch džentlmenov prinášame v nasledujúcom obsiahlom materiály. Prinášame ho s drobnými úpravami v plnom znení.

_____________________________________________________________________________

Keď som včera v noci námatkovo kontroloval e-mailovú schránku, milo ma prekvapilo, že som v nej našiel McDonaldov e-mail aj s odpoveďami. To som ale ešte netušil, aké prekvapenie zažijem po otvorení - čakali ma odpovede na viac ako troch stranách A4.

Ešte včera v noci som sa pustil do prekladu, ale dokončoval som ho až teraz navečer. Bez ohľadu na to, do akej miery nás jeho odpovede (ne)uspokoja, myslím si, že nemáme právo vytýkať mu, že sa nás uspokojiť nesnažil.

___________________________________________________________

___________________________________________________________

Otázky od Danny:

Koľko hráčov chcete v zime priniesť a na aké pozície?

Je dôležité vedieť, že majiteľ Tshen La Ling rozhoduje, ktorí hráči prídu do Trenčína. Nedávno si odo mňa vypýtal ohodnotenie celej základnej zostavy. Pred dvoma týždňami som mu ju poslal. Všetci vieme že potrebujeme mnohých hráčov na mnohých pozíciách. Zakončovateľa, rýchlych krídeľníkov, tvorcu hry v strede poľa a obrancov. Títo všetci by nesmierne pomohli nášmu tímu. A či klub nepotrebuje nového brankára? Len Hodál nebol zodpovedný za všetky tie góly, ktoré sme inkasovali a to som mu aj povedal. On je jedna z najlepších osobností nášho tímu s veľmi profesionálnym chovaním. Avšak áno, možno by sme mohli priviesť nového brankára, ktorý by bol natoľko dobrý, aby vstúpil ihneď do tímu. Miloš (Volešák) má šancu ukázať čo je v ňom v nasledujúcich dvoch zápasoch. Dalibor je talent do budúcnosti a Martin Gavlak taktiež potrebuje čas.

Budete i naďalej spolupracovať s hráčmi, ktorých zmluva sa v decembri končí?

Niektorí odídu a niektorí zostanú. Ale opät – je to na rozhodnutí vlastníka La Linga.

Bola hra s toľkými mladíkmi najlepším krokom?

Áno aj nie. Ak by nemali šancu na hru, nikdy by sme nevedeli čo v skutočnosti v nich je. Keď sa pozriem na našich hráčov pod 20 a 21 rokov, myslím si že na nich môžme byť hrdý. Herne sa zlepšili aj napriek tomu, že neboli odmenení bodmi a bonusmi. Najväčšia nevýhoda je však v tom, že nemôžu hrať samotní a práve preto bol veľmi dôležitý príchod Michala Lesáka, ktorý im dáva na ihrisku dobré rady. Verte, naši mladí hráči vyjdú v budúcnosti veľmi vysoko.

Danny, ďakujem za milé slová v úvode. My budeme odmenení za našu tvrdú prácu. Som si istý.

___________________________________________________________

Otázky od Musu:

Plánujeme vytvoriť ‚B‘ tím?

Máme 19 ročných hráčov, ktorí by mohli byt našim rezervným tímom, ale vytvoriť špecificky B-tím, to naozaj neviem.

Hovorili ste s majiteľmi o prestavaní štadióna??!!

Podľa vyjadrení pána La Linga by prestavba štadióna mohla byt možnosťou....

Veríte že AS Trenčín bude hrať niektorý z európskych pohárov?

Áno, verím. Ak prídu správni hráči a udržíme si štýl hry ktorým hrávame, naozaj môžme vyhrať ligu. Ak by sme od začiatku mali zakončovateľa – dnes by sme boli v prvej štvorke!

Chýbajú Vám tréningové zariadenia?

Mame ihrisko, na ktorom nemôžme hrávať vždy. Extra materiály boli dodané na začiatku a tie sú dostačujúce. Luxus vždy neznamená úspech. Je to o tvrdej práci, profesionálnom prístupe a o chcení byť najlepší. Som spokojný s tým čo máme.

___________________________________________________________

Otazky od Janoas:

Myslíte si, že Behrami by bol posilou nášho tímu?

Je to 17 ročný hráč. Skok na prvoligový futbal je preňho zatiaľ priveľký. Hráva za 18 a 19 ročné reprezentačné výbery. Bude musieť byť najlepším hráčom výberu, aby mohol zaklopať na dvere prvoligového futbalu.

Neľutujete ani trocha príchod do Trenčína?

Celkovo nie. Áno, nie som šťastný z výsledkov. V minulosti som vyhrával, hrával som v najväčších európskych kluboch. Bolo by ale veľmi jednoduché zutekať pred neúspechom, ak nie ste bojovník a neveríte v úspešnú víziu klubu. Mame niekoľko veľmi talentovaných hráčov potrebujúcich kvalitu zo zahraničia, ktorá by ich dostala na vyššiu futbalovú úroveň.

Som vyslovene chorý z počúvania o negatívnom smere v Slovenskom futbale. Sme na správnej ceste a my budeme úspešní.

Na ktorej pozícii by ste rád skončil v tejto sezóne?

Na najvyššej, samozrejme, na najvyššej možnej. Dúfam v 5 priečku, ak budeme realisti.

Váš názor na usporiadanie MS 2010 v JAR?

Pracoval som v JAR a viem o politickom boji v tejto prekrásnej krajine, ktorý by mohol pokaziť svetový pohár. Organizačná stránka veci by mohla byť problémom a ani záležitosti ako korupcia ľuďom nepomôžu. Spojiť dohromady ľudí všetkých národností a farby pleti je veľké riziko. Som si istý, že Nelson Mandela tu bude hrať dôležitú úlohu. V JAR je veľmi populárne rugby. Otázka znie, či sa náhodou nestane futbal populárnejšim (ako keď USA usporiadali MS, čo prinieslo veľký úspech). V každom prípade dúfam, že to zvládnu, ale mám svoje pochybnosti....

___________________________________________________________

Otázky od aesaci

Myslíte si, že by sa naši mladí hráči mali vyrovnať aspoň naším priemerným hráčom?

Myslím si, že máme dobrých mladých hráčov. Sú právom zvolení do reprezentácií do 20 a 21 rokov. Ale nemôžme hrávať len s nimi samostatne. Potrebujeme vyvážiť mladú energiu so skúsenosťami. Momentálne je pre nich užitočná spolupráca s Mičencom a Lesákom, ktorí spomínané skúsenosti majú.

Pôjdu hráči na hosťovania?

Áno, niektorí pôjdu. Bude pre nich veľmi prospešné hrávať pravidelne. My zatiaľ môžme sledovať ich progres a neskôr ich opäť zaradiť do našej zostavy.

Nie ste príliš mäkký? Nemali by ste občas skritizovať hráčov za zlú hru?

Nemám v láske ak verejnosť kritizuje mojich hráčov. My ich vnútorne kritizujeme. Máme mladú skupinu hráčov, ktorí potrebujú inšpiráciu a stabilitu. Tlak z médií by mohol ľahko zruinovať všetko, čo sme zatiaľ spoločne vytvorili. Pevne verím, že naši hráči budú vždy vstupovať do zápasov s ašpiráciou vyhrať. Pracujú naozaj tvrdo. Áno, dostávame hlúpe góly, nepremieňame neuveriteľné jasné šance, ale pozitívum tejto skutočnosti je, že to pomôže zahraničným hráčom prísť, zatraktívniť nás a tak nás urobiť úspešným tímom. Mohli by sme hrať nudný a defenzívny futbal, ale do budúcnosti to nie je náš úmysel. Majiteľ je spokojný s hrou, akú predvádzame a vie že pozitívne výsledky prídu po decembri. Som pozitívne zmýšľajúci človek, pretože byť negatívne naladený je príliš jednoduché. Tým ale nič nevyhráte. Len veci pokazíte. Stabilita a sebadôvera sú dôležité faktory pre klub. Páni Vengloš, Kocian a Barmoš vidia čo robíme a zbožňujú, čo sa SNAŽÍME urobiť.

Dajte nám čas a my zabezpečíme úspech.

___________________________________________________________

Otázky od Davida

Urobili ste počas pôsobenia v Trenčíne ako tréner chybu?

Samozrejme že som tu a tam spravil chyby, som predsa len človek. Ale je pre mňa veľmi frustrujúce vidieť, ako nepremieňame šance. Zvlášť po tom, ako ich donekonečna trénujeme. Ja som prvý, kto sa zodpovedá za to čo sme urobili ako aj za našu (ne)dostatočnú prípravu.

Úprimne si myslím, že môžme poraziť hocikoho v lige (okrem Žiliny). Tím, ktorý nás poráža najčastejšie, sme my sami. Beriem to ako realitu. Do decembra budeme hrať s týmito hráčmi. Myslím si, že sme z nich dostali maximum. Rád by som ešte dodal, že s týmto tímom je potešenie pracovať. Hráči nezložili hlavy ani počas tých najhorších období, ktorými sme prešli. Mali by sme mať viac bodov, než máme. Je skutočne na škodu, že tomu tak nie je, pretože chlapci si zaslúžili víťazstvo a bonusy za mnoho odohraných zápasov.

Myslíte si, že optimistické komunikovanie s fanúšikmi je správne? Nemali by ste byť väčším realistom?

Všetkému čo som napísal verím. Hráči, ktorí urobili chyby, boli spomenutí. Ale najdôležitejšia vec, ktorú musím vyzdvihnúť, je morálka a sebadôvera hráčov. Veria v štýl hry, ktorým sme sa vydali a vedia, že sa v budúcnosti zlepšia. Zaznamenali sme tiež záujem z vrcholových klubov o niekoľkých našich hráčov. Pozrite sa na skutočnosť, koľko mladých hráčov reprezentuje. Snažím sa všetkým dokázať, že aj v zlých časoch pôsobím dobrým dojmom. Nesúďte ma skôr ako na konci sezóny. Uvidíte čo sa spoločne s majiteľom La Lingom snažíme v Trenčíne dosiahnuť. Áno, návštevnosť na domácich zápasoch je hanebná a ukazuje, že verejnosť chce iba vyhrávajúci tím. My chceme oboje, vyhrávajúci aj futbalovo dobre hrajúci tím. Keďže máme výborných hokejistov a ekonomika Trenčína rastie – raz sa staneme jedným zo športovo najsilnejších miest na Slovensku. Takže komunikujem úmyselne optimisticky, pretože mám pevnú vieru vo fungovanie klubu. Ak nebudem musieť odísť pracovať niekam inam...

Plánujete zostať v Trenčíne aj po lete po vypršaní kontraktu ?

Prosím, najskôr mi dovoľte všetkým dokázať, že tento projekt funguje. Potom budem s radosťou diskutovať o možnosti predĺžiť moju zmluvu. Nemôžem obísť to všetko, čo sme stratili za posledne mesiace. Vzrušenie z príchodu nových hráčov je ale veľké. Dodá nám to nevyhnutný impulz.

___________________________________________________________

Budem pokračovať v tvrdej práci. Oceňujem všetkých skutočných fanúšikov. Prosím, neváhajte sa spýtať pre akékoľvek interaktívne stretnutia s vedením alebo hráčmi. Naozaj Vás všetkých oceňujeme.

BUDEME SKUTOČNE ÚSPEŠNÍ, PROSÍM – TRENČANIA ZAČNITE ZMÝŠĽAŤ POZITÍVNE!!!!

BUĎTE HRDÍ NA VAŠE VLASTNÉ TRENČIANSKE TALENTY.

Rob McDonald

Autor: David, RMcD
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa