A-tím 30.5.2024

A-tím | Kapitán Bariš zostáva naďalej v drese AS Trenčín

Jedným z lídrov AS Trenčín v nadchádzajúcej sezóne Niké ligy bude aj aktuálny kapitán mužstva Damián Bariš. Dvadsaťdeväťročný odchovanec klubovej akadémie podpísal nový ročný kontrakt. Defenzívny stredopoliar bol v minulej sezóne jedným z najvyťaženejších ligových futbalistov. Zásluhou 2719 odohraných minút sa zaradil na záver prvej desiatky štatistického hodnotenia najvyššej domácej súťaže.

„Som rád, že môžem byť súčasťou klubu ďalší rok. Predsa len, som tu doma a cítim sa tu spolu aj s rodinou dobre. Zavážilo, že v dobre rozbehnutej minulej sezóne sme nedokončili našu prácu. Máme však na čom stavať,“ povedal Damián Bariš. Viac z rozhovoru po podpise zmluvy nájdete na klubovej ASTV.

Bariš sa do materského klubu vrátil pred rokom so skúsenosťami z najvyššej českej a slovenskej súťaže. Ihneď sa zaradil medzi najväčšie opory mužstva nielen na ihrisku, ale aj v kabíne. Okrem vysokej minutáže patril medzi najúspešnejších hráčov ligy v osobných súbojoch. S percentuálnou úspešnosťou na úrovni takmer 67% sa umiestnil na rozmedzí druhej a tretej desiatky súťaže.

Trenčiansky rodák odohral v našom drese 44 ligových zápasov. Ligové štarty zbieral po desiatkach aj vo farbách Skalice a Zlatých Moraviec. Následne prestúpil do Zbrojovky Brno, ktorej po dvoch rokoch pomohol výraznou mierou k postupu do najvyššej súťaže. V ročníku 2020/2021 nazbieral 21 štartov v prvej českej lige. S Brnom však vypadol. Po roku v druhej lige a štvrtom mieste v drese Podbrezovej sa pred rokom vrátil pod Čákov hrad.

Autor: astn
Rozpis zápasov
2:2 Zlaté Moravce
NIKÉ LIGA, 32. kolo, 18.5.2024
FC ViOn Zlaté Moravce - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
Hviezdy deťom 21.6.2024

Hviezdy deťom | Hviezdy deťom s Chárom, Regendom, Farkašovou a ďalšími

Počas nasledujúceho víkendu nás čaká už šestnásty ročník...

A-tím 20.6.2024

A-tím | Media day pred štartom letnej prípravy

Prípravu na nadchádzajúcu sezónu 2024/2025 odštartoval dnešným dňom aj náš tím. Prvý deň...

A-tím 20.6.2024

A-tím | Prvý tím odštartoval prípravu na novú sezónu

AS Trenčín odštartoval prípravu na nadchádzajúci ročník Niké ligy 2024/2025....

Aktuálne 18.6.2024

Klub | Ponúkame pracovnú pozíciu mládežníckeho fyzioterapeuta

Futbalový klub AS Trenčín hľadá do svojho tímu skúseného a zapáleného...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  bahis sitesi  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa