Aktuálne 27.5.2024

Klub | Štartuje proces výmeny hracej plochy Štadióna Sihoť

Proces výmeny hracej plochy Štadióna Sihoť sa dostáva do realizačnej fázy. Počas nasledujúcich mesiacov nahradí dožívajúci umelý trávnik nová prírodná tráva. Klub tak naplní licenčné podmienky pre štart v nadchádzajúcom ročníku Niké ligy.

"Práce sa začnú počas tohto týždňa. Do ich napredovania samozrejme prehovorí aj počasie," povedal generálny manažér klubu Róbert Rybníček a pokračoval: "Ide o náročnú operáciu, ktorá zahŕňa nielen vybudovanie samotného trávnika, ale aj vyhrievania a zavlažovania. Rozpočet je pripravený. Z našich zdrojov budeme musieť dofinancovať asi dvestopäťdesiat tisíc eur. Aktuálne čakáme na definitívne ukončenie procesu s Fondom na podporu športu, odkiaľ očakávame dotáciu jeden milión eur. Bez nej by sme neboli schopní výmenu ekonomicky zvládnuť. Nasledoval by tak zosun do druhej ligy."

Výmena trávnatej plochy ovplyvní štart nového ročníka najvyššej domácej súťaže v podaní nášho klubu. "Predbežné dokončenie prác je naplánované na polovicu augusta. Sme pripravení na to, že prvé kolá prípadne odložíme na iný termín. Všetky stretnutia totiž chceme odohrať na vlastnom štadióne," skonštatoval Rybníček.

Klub čaká po zmene hracej plochy na Štadióne Sihoť veľa práce a nezanedbateľné investície do tréningovej infraštruktúry. Dôvodom je poskytnutie prvému tímu a mládeži zázemie a tréningové možnosti na doterajšej úrovni.

Autor: astn
Rozpis zápasov
2:2 Zlaté Moravce
NIKÉ LIGA, 32. kolo, 18.5.2024
FC ViOn Zlaté Moravce - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
Hviezdy deťom 21.6.2024

Hviezdy deťom | Hviezdy deťom s Chárom, Regendom, Farkašovou a ďalšími

Počas nasledujúceho víkendu nás čaká už šestnásty ročník...

A-tím 20.6.2024

A-tím | Media day pred štartom letnej prípravy

Prípravu na nadchádzajúcu sezónu 2024/2025 odštartoval dnešným dňom aj náš tím. Prvý deň...

A-tím 20.6.2024

A-tím | Prvý tím odštartoval prípravu na novú sezónu

AS Trenčín odštartoval prípravu na nadchádzajúci ročník Niké ligy 2024/2025....

Aktuálne 18.6.2024

Klub | Ponúkame pracovnú pozíciu mládežníckeho fyzioterapeuta

Futbalový klub AS Trenčín hľadá do svojho tímu skúseného a zapáleného...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  bahis sitesi  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa