A-tím 25.5.2024

A-tím | Pätica hráčov končí v AS Trenčín

Pred štartom prípravy na nový ročník najvyššej slovenskej súťaže nastávajú v tíme trénera Iliju Stolicu viaceré zmeny. Už dnes je známy odchod pätice hráčov. V budúcej sezóne nebudú obliekať dres nášho klubu Michal Kukučka, Lucas Demitra, Njegoš Kupusovič, Alden Šuvalija a Jesse Akila. Všetkým piatim hráčom vypršal kontrakt s klubom.

"Chlapcom sa v mene celého klubu musíme v prvom rade poďakovať za odvedené služby pre AS Trenčín a celú našu komunitu. Prajeme im len to najlepšie do ďalšej kariéry. Špeciálna vďaka patrí Michalovi (Kukučkovi) a Lucasovi (Demitrovi), ktorí strávili v klube dlhé roky. Prešli našou akadémiou. Dúfame, že nadobudnuté skúsenosti budú zúročovať v ich nových pôsobiskách. Špeciálne treba poďakovať aj Njegošovi (Kupusovičovi), ktorý strávil v klube tri roky a svojím prístupom na ihrisku a mimo ihriska vždy išiel príkladom," povedal športový riaditeľ klubu Andrej Žáčik.

Dvadsaťdvaročný brankár Kukučka prešiel mládežníckou akadémiou klubu This is my sen Academy. Vybojoval si miesto nielen v mládežníckych reprezentáciách a v slovenskom tíme do 21 rokov, ale vypracoval sa aj na oporu prvého mužstva. V bielo-červených farbách odohral 68 ligových stretnutí. Dnes odchádza za novou výzvou vo svojej kariére.

Demitra je druhým z odchádzajúcich odchovancov. Dvadsaťjedenročný mladík si aj vďaka opakujúcim sa zdravotným problémom nenašiel stabilné miesto v zostave prvého tímu. V našom drese odohral 26 ligových zápasov a sedem pridal počas hosťovania v Zlatých Moravciach. Na svojom konte má dva ligové góly.

Kupusovič opúšťa kabínu ako najlepší strelec nášho tímu v minulej sezóne. V tridsiatich ligových stretnutiach sa presadil desaťkrát, čo z neho urobilo šiesteho najlepšieho strelca Niké ligy. Dvadsaťtriročný Srb odohral v našom drese 72 ligových zápasov a strelil 19 gólov.

Dvojica Alden Šuvalija a Jesse Akila sa výraznejšie nepresadila. Prvý menovaný najmä zo zdravotných dôvodov.

Autor: astn
Rozpis zápasov
2:2 Zlaté Moravce
NIKÉ LIGA, 32. kolo, 18.5.2024
FC ViOn Zlaté Moravce - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
Hviezdy deťom 21.6.2024

Hviezdy deťom | Hviezdy deťom s Chárom, Regendom, Farkašovou a ďalšími

Počas nasledujúceho víkendu nás čaká už šestnásty ročník...

A-tím 20.6.2024

A-tím | Media day pred štartom letnej prípravy

Prípravu na nadchádzajúcu sezónu 2024/2025 odštartoval dnešným dňom aj náš tím. Prvý deň...

A-tím 20.6.2024

A-tím | Prvý tím odštartoval prípravu na novú sezónu

AS Trenčín odštartoval prípravu na nadchádzajúci ročník Niké ligy 2024/2025....

Aktuálne 18.6.2024

Klub | Ponúkame pracovnú pozíciu mládežníckeho fyzioterapeuta

Futbalový klub AS Trenčín hľadá do svojho tímu skúseného a zapáleného...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  bahis sitesi  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa