Aktuality - archiv 5.8.2010

Proti Púchovu s víťaznými chúťkami

Miloš Volešák: „Chytať za takouto obranou je jednoducho radosť"

Futbalisti AS Trenčín prešli úvodnými troma kolami aktuálneho ročníka I. ligy vo víťaznom rytme. Ich súpermi boli zatiaľ iba nové tímy v súťaži – dvaja postupujúci z tretej najvyššej súťaže a jeden vypadávajúci z Corgoň ligy. Od štvrtého kola to budú už aj súboje so starými známymi z uplynulej sezóny.

Vari najpamätnejším súperom AS z minulého ročníka je Púchov. Prvý vzájomný súboj priniesol raketový vstup Trenčanov. Namiesto skóre 3:0, ktoré by zodpovedalo dianiu na ihrisku, však svietil po úvodnej polhodine na svetelnej tabuli stav 2:2. Remízový výsledok ostal v platnosti až do konca. Rovnaké skóre priniesol aj druhý duel považských rivalov. Hoci Trenčania vyhrávali ešte 12 minút pred koncom o dva góly, body sa napokon delili. Vyrovnávajúci zásah gumárov prišiel v nadstavenom čase. Až v poslednom meraní síl Trenčania zvíťazili. V 25. kole sa o najtesnejšiu výhru postaral Jorge Salinas.

Kabína AS sa prílišnými špekuláciami o vlaňajších zápasoch nezapodieva. „Budeme sa koncentrovať predovšetkým na naše výkony. Súpera nepodceňujeme, ale doma chceme vyhrať,“ konštatuje nepriestrelný Miloš Volešák. Brankár AS vyberal loptu naposledy z vlastnej siete 5. mája. V záverečnej minúte prvého polčasu ho prekonal šaliansky útočník Peťovský. Odvtedy si udržal čisté konto v deviatich polčasoch (LM - AS, AS - SFM, Petržalka - AS, AS - Moldava). „Podobnú, päť či šesť zápasovú, sériu bez gólu som mal aj za trénera Galáda. Čisté kontá ma samozrejme tešia. Určite však nie sú tým najdôležitejším. Prvoradé sú naše víťazstvá,“ vyjadruje hlas kabíny jeden z najskúsenejších hráčov Guľovho tímu.

Aj on ale poukazuje na nevyspytateľnosť sobotného súpera. „Musíme byť obozretní. Tréneri nás pripravujú aj na to, že Púchov dá zakaždým nejaký gól. Buď po vypracovanej akcii alebo nejaký šťastný. Ale takmer vždy sa mu podarí skórovať. Budeme si na nich musieť dať veľký pozor,“ dvíha prst trenčianska jednotka. Jedným dychom však dodáva. „Pokiaľ zopakujeme výsledky z predchádzajúcich zápasov, neobávam sa. Chalani hrali perfektne. Chytať za takouto skalopevnou defenzívou je jednoducho radosť. A to nemyslím iba štyroch obrancov. Perfektnú prácu odvádza aj Aldo Báez, a ostatní chalani,“ pochválil spoluhráčov Miloš Volešák.

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa