Aktuálne 11.1.2022

BK AS Trenčín súčasťou vzniku regionálnej basketbalovej akadémie

Memorandum o spolupráci.

Aj napriek tomu, že náš klub len nedávno oslávil druhé výročie svojho vzniku, sa všetci v klube snažia vkladať do kvality a napredovania klubu 100%. O tom svedčí aj najväčšia novinka v našom klube. A tou je podpísanie Memoranda medzi Strednou športovou školou v Trenčíne, Slovenskou basketbalovou asociáciou (SBA) a Trenčianskym samosprávnym krajom. 

Týmto podpisom sa zlepšujú podmienky pre deti, ktoré chcú študovať na Strednej športovej škole a hrať popri tom basketbal. Medzi veľké výhody štúdia na Športovej škole určite môžeme považovať kvalitné štúdium, v ktorom si žiaci môžu vybrať z troch odborov - Športové Gymnázium, Športový manažment a Digitálne služby v športe. Túto pestrú ponuku odborov považujeme za skvelú voľbu pri výbere špecializácie pre prípadné štúdium na vysokej škole. Gymnaziálne štúdium vám dokáže otvoriť dvere do všeobecného vzdelania pokiaľ ešte neviete, čo by ste chceli študovať ďalej. Niekoľkokrát do týždňa sa vyučovanie začína športovou prípravou, ktorá je vedená špecializovanými trénermi. Študenti na Strednej športovej škole majú neobmedzený vstup do regenerácie vrátane bazéna, vírivky a sauny, k dispozícii takisto majú fyzioterapeuta a maséra. Športová škola naozaj ponúka profesionálne služby a je o študentov nadmieru postarané. 

PaedDr. PhDr. Iveta Petríková Rosinová, PhD.,MHA (riaditeľka Strednej športovej školy):

"Som rada, že škola sa otvára k ďalšiemu športu, o ktorý prejavuje záujem stále viac mladých ľudí. V minulosti bol Trenčín basketbalovým mestom a aj samotný región Trenčianskeho kraja disponuje profesionálnymi basketbalovými tímami. Keďže sama som vyštudovala trénerstvo basketbalu a venovala som mu celú svoju mladosť, o to viac ma teší, že škola umožní rozvíjať talent, ale aj vzdelanie mladých basketbalistov a basketbalistiek."

Richard Ďorďai (manažér klubu BK AS Trenčín):

"Som veľmi rád, že po viac ako 2-ročnej práci sa nám podarilo dosiahnuť tento veľký krok ďalej. Pre basketbal a šport v rámci nášho regiónu je to určite dobrá správa. Za nás môžem vysloviť nadšenie, že sa podarilo spojiť s klubom práve Trenčiansky samosprávny kraj, Športovú školu a SBA v rámci tohto memoranda. Mimoriadne nás teší podpora školy, ktorá dokáže poskytnúť deťom nielen profesionálne podmienky pre ich ďalší rozvoj, ale aj čo sa týka výučby do ďalšieho štúdia. Bezpochyby patrí veľké ďakujem TSK a SBA za podporu a vieru, že basketbal do Trenčína patrí." 


Nela Hlávková (hráčka kadetiek BK AS a študentka 1.ročníka Strednej športovej školy):

"Strednú športovú školu by som odporučila preto, lebo nás posúva ďalej v tom, čo nás baví a napĺňa. Výhodou sú ranné tréningy, na ktorých sa zlepšujeme či vytrvalostne alebo technicky. Nie sú to vždy tréningy o rýchlosti, sile alebo vytrvalosti, ale na pár tréningoch si môžeme vybrať, čo chceme hrať napr. volejbal, čo je fajn, že zapájame aj iné športy, ako náš jeden konkrétny. Je tu super kolektív a vždy sa pri tréningoch zabavíme. Páči sa mi, že na chodbách sú gauče, na ktorých môžeme tráviť prestávky, voľné hodiny a pod. Učitelia sú ohľaduplní voči žiakom, keď sme sa nestihli naučiť kvôli tréningom alebo zápasom, tak to chápu. Je super, že sú tu miesta na regeneráciu a posilňovňa, do ktorej počas ranných tréningov môžeme chodiť. Každý, kto chce ísť za svojimi snami, je táto škola určite ta správna."

Dávid Briatka (hráč juniorov BK AS a študent 3.ročníka Strednej športovej školy):

"Na Strednej športovej škole v Trenčíne sa mi páčia podmienky pre športovcov. Možnosti študijných odborov, vďaka ktorým sa absolvent uplatní v budúcom zamestnaní. Oceňujem aj profesionálny prístup k športovcom. Taktiež som rád, že basketbalisti máme k dispozícii kvalitnú a modernú športovú halu pre zdokonaľovanie sa v našom športe. Ak si hľadáte modernú školu v príjemnom prostredí s kvalitnými podmienkami pre šport a vzdelanie, tak by som Vám veľmi rád odporučil túto strednú školu."

Tu si môžete pozrieť video z podpisu .


Pozrite si krásnu fotogalériu priestorov Strednej športovej školy: 

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 28.3.2024

Päť našich kategórií vycestovalo na Easter tournament do Ostravy

Dnes ráno vyrazila 65-členná výprava už po 3. krát na Veľkonočný turnaj do...

Aktuálne 27.3.2024

REPORT MLÁDEŽE - 23.- 24.3.2024 - DIEVČATÁ

Počas posledného víkendu sa predstavili v dievčenských zápasoch staršie žiačky a mladé ženy.

Aktuálne 26.3.2024

REPORT MLÁDEŽE - 23.- 24.3.2024 - CHLAPCI

Počas posledného víkendu sa z chlapčenských kategórií predstavili mladší minižiaci, mladší žiaci,...

Aktuálne 25.3.2024

V prvých Play-off zápasoch sa potvrdila úloha favorita

Naše extraligistky odohrali počas troch dní dva zápasy play off proti Piešťanským...

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA