Aktuálne 28.9.2021

HISTORICKY PRVÉ LIGOVÉ VÍŤAZSTVO V NAŠOM KLUBE

STARŠÍ ŽIACI ZVÍŤAZILI V ZÁPASE NAD SENCOM !!!

V nedeľu 26.9.2021 naši starší žiaci s trénerom T. Nebusom vycestovali do Serede na zápas kvalifikačnej skupiny Gold - západ, kde sa postarali o klubovú senzáciu. 

  • BK AS Trenčín - Levy Senec 77:46

Body AS: 

Tomík 21 (14 doskokov), Závodský R. 15 (15 doskokov), Halama 15 (11 doskokov), Sollár 14, Krchňavý 4 (12 doskokov), Grbálik M. 4, Závodský M. 2, Grbálik T. 2, Ďurián, Svetlík.

Ku zápasu sa vyjadril priamo z centra diania tréner Tomáš Nebus: 

"Dnešný zápas so Sencom bol v úvode veľmi vyrovnaný, prvú štvrtinu sme vyhrali iba o bod a polčas sme vyhrali iba o tri body 28:25. O to viac ma teší, že sa nám ho podarilo nakoniec vyhrať vysokým rozdielom. Naši chlapci začínajú chápať, ako dôležité sú v basketbale viaceré pre laika "neviditeľné" činnosti ako sú obranné a útočné doskoky, clony, či pohyb bez lopty. V tomto zápase sme dokázali hráčov súpera odstavovať od lopty (vytvoriť si pozíciu pre úspešný doskok ešte pred doskokom odrazenej lopty z neúspešnej strely - poz. red.). Na tréningoch aj pred zápasom sme hráčom prízvukovali, že toto je naša najväčšia slabina. Môžem s radosťou konštatovať, že dnes to bola naša silná stránka. Mali sme počas zápasu viac ako 65! doskokov, čo bol jednoznačne fakt, ktorý rozhodol zápas v náš prospech. Počas zápasu sa hráči na lavičke striedali v písaní hernej štatistiky a pomaly si všetci začínajú uvedomovať, aké dôležité sú okrem samotných bodov aj ďalšie herné činnosti pre úspešný vývoj zápasu. Spoločne si okrem úspešných strelcov zapisovali počet doskokov, získané fauly, stratené lopty, blokované strely, získané lopty a pod. Dokázali sme konečne využívať aj tzv. "dobré" fauly a eliminovali sme ľahké koše súpera a prinútili sme ho strieľať z väčších vzdialeností. Najviac ma teší solídna hra v útoku, kedy naši hráči využívali clony a uvoľňovali sme sa zlepšeným pohybom aj bez lopty. Dnes bol každý hráč nebezpečný pre obranu súpera a pridali sme aj úspešnú streľbu zo stredných vzdialeností. Pre chlapcov je dnešné prvé súťažné víťazstvo veľmi cenné pre ich hernú sebadôveru a pre nás všetkých v klube BK AS Trenčín je to "malý-veľký" krok k návratu Trenčína na basketbalovú mapu Slovenska! "


Od znovuobnovenia klubu a tiež od prvého tréningu BK AS Trenčín ubehlo od 19.12.2019 presne 647 dní, a presne toľkoto dní náš klub čakal na moment prvého ligového víťazstva. Veríme, že práve táto výhra odštartovala ďalšie, a že sa v tejto sezóne budú naše hráčky a hráči tešiť z podobných úspechov častejšie. :) 

GRATULUJEME!


Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 28.3.2024

Päť našich kategórií vycestovalo na Easter tournament do Ostravy

Dnes ráno vyrazila 65-členná výprava už po 3. krát na Veľkonočný turnaj do...

Aktuálne 27.3.2024

REPORT MLÁDEŽE - 23.- 24.3.2024 - DIEVČATÁ

Počas posledného víkendu sa predstavili v dievčenských zápasoch staršie žiačky a mladé ženy.

Aktuálne 26.3.2024

REPORT MLÁDEŽE - 23.- 24.3.2024 - CHLAPCI

Počas posledného víkendu sa z chlapčenských kategórií predstavili mladší minižiaci, mladší žiaci,...

Aktuálne 25.3.2024

V prvých Play-off zápasoch sa potvrdila úloha favorita

Naše extraligistky odohrali počas troch dní dva zápasy play off proti Piešťanským...

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA