Mládež 16.9.2021

Kadetky po Memoriáli s prvým víťazstvom

Prvý ročník Memoriálu Jána Cellera pokračoval druhým turnajom, tentokrát si svoje sily zmerali na palubovke na Sihoti naše kadetky.

V piatok 10. 9. otvorili turnaj naše kadetky zápasom proti dobre známemu tímu Piešťanským Čajočkám. Naše dievčatá nezachytili úvod zápasu a aj napriek snahe v ďalších štvrtinách sa im nepodarilo súperky bodovo dostihnúť. Tento zápas sme mohli považovať za rozbehový, a aj napriek vysokému rozdielu bodov, sme mohli na ňom stavať do ďalších zápasov na turnaji.

  • BK AS Trenčín - Piešťanské Čajočky 36:78

Body AS: Kubová 10, Grellová 7, Dobiášová 4, Oslejová 4, Makovcová 4, Hlávková 2, Martonová 2, Nemcová 2, Kozáková 1.


Podvečer v ten istý deň naše hráčky boli pripravené napraviť chyby z ranného zápasu a proti Bardejovu nastúpili s energiou a plne odhodlané vyhrať. Po prvej štvrtine sme vyhrávali o 10 bodov, čo sa ukázalo ako kľúčové, pretože po celý zbytok zápasu sme si dokázali tento náskok udržať. Veľmi dôležitú úlohu zohrali v tomto zápase naše podkošové hráčky, ktoré súperkám strelili dokopy 32 bodov z celkových 43. Pre dievčatá to bola historicky ich prvá výhra a my im moc gratulujeme. 

  • BK AS Trenčín - BKM Baredejov 43:32

Body AS: Kubová 12 ( 16 doskokov ), Makovcová 10 ( 10 doskokov ), Dobiášová 7, Grellová 4, Kozáková 3, Martonová 2, Nebusová 2, Hlávková 2, Žilinčanová 1.


V sobotu doobeda nastúpili naše baby proti tímu zvučného mena Young Angels Košice. Posilnené včerajšou výhrou vstúpili do zápasu skvele, keď dokázali vyhrávať 8:0. To bol však posledný pokus o prekvapenie, pretože súper sa rýchlo otriasol a výbornou obranou strhol zápas na svoju stranu. Naše dievčatá ľahko strácali lopty a aj napriek veľkej snahe sa im nepodarilo zastaviť rozbehnuté Košičanky.

  • BK AS Trenčín - Young Angels Košice 37:94

Body AS: Grellová 10, Kubová 9, Makovcová 8, Nebusová 4, Nemcová 3, Hlávková 2, Martonová 1.


Večer naše hráčky vyzvali v zápase dievčatá z Čane. Tento tím naše baby dobre poznali z turnaja, ktorý sa uskutočnil pred rokom. Vtedy sme im podľahli takmer 100bodovým rozdielom. Tentokrát sme mohli v zápase ukázať ako sme sa kvalitatívne za posledný rok zlepšili. Mohli sme vidieť bojovný pekný basketbal, a aj napriek prehre našich dievčat, môže byť tréner Richard Ďorďai s predvedenou hrou spokojný.

  • BK AS Trenčín - BA Čaňa 31:62

Body AS: Dobiášová 10, Grellová 8, Žilinčanová 4, Hlávková 3, Makovcová 2, Martonová 2, Nebusová 1, Kubová 1 ( 13 doskokov ).


Turnaj naše dievčatá uzavreli nedeľným zápasom proti klubu s pravdepodobne najväčšou históriou ženského basketbalu na Slovensku a zároveň aj s víťazkami Memoriálu - MBK Ružomberok. Hráčky Ružomberka sa prezentovali výbornou obranou a pre nás to bola veľmi dobrá škola. Zápas prebiehal hlavne v réžii hostiek, avšak aj naše hráčky dokázali predviesť niekoľko pekných akcií.

  • BK AS Trenčín - MBK Ružomberok 33:91

Body AS: Dobiášová 9, Makovcová 8, Kubová 7, Grellová 5, Nebusová 2, Žilinčanová 2.


  • Finálne umiestnenie tímov: 

  1. 1. MBK Ružomberok
  2. 2. BA Čaňa
  3. 3. Young Angels Košice
  4. 4. Piešťanské Čajočky
  5. 5. BK AS Trenčín
  6. 6. BKM Bardejov


  • All stars 5 turnaja :
  1. Sophie Krettová ( Ružomberok )
  2. Margaréta Škouranová ( Čaňa )
  3. Alexandra Grellová ( Trenčín )
  4. Nela Pomothyová ( Košice )
  5. Marianna Bučková ( Piešťany )

Najlepšia strelkyňa turnaja: Štefánia Michaličková ( Ružomberok ) - dokopy nastrielala 111 bodov

Špeciálne ocenenie:  Najsympatickejší prejav na ihrisku: Nina Cingeľová ( Bardejov )

Na foto: All Stars 5 - BK AS Trenčín - Alexandra Grellová


  • Ohlasy po turnaji:

Milo Olejár ( tréner BKM Bardejov )

"Ďakujeme za pozvanie. Pre nás a naše dievčatá to boli neoceniteľné skúsenosti. Výborne zorganizovaný turnaj, ktorého sa radi zúčastníme aj v budúcnosti, ak budeme môcť. Prežili sme v Trenčíne milé stretnutia.

Ak by ste zvažovali v ďalšom ročníku robiť zo zápasov verejné video nahrávky, možno by to bol pre tímy extra bonus k už aj tak bezchybnému basketbalovému víkendu. Pozdravujeme do Trenčína."

Daniel Jendrichovský  ( tréner Young Angels Košice )

„V prvom rade by som rád poďakoval organizátorom Memoriálu Jána Cellera v Trenčíne za skvele zorganizovaný turnaj a za možnosť zahrať si päť zápasov. Aj keď turnaj bol prioritne organizovaný pre kadetky ročníka 2005, pricestovali sme s mladším družstvom. Tím bol prioritne zložený z hráčok ročníka 2007, ktoré doplnila šestica o rok starších, a Danka Hudecová, ktorá je ešte len 2008ka.

Náš zápas proti Ružomberku priniesol výborný mládežnícky basketbal, ozdobený skvelými individuálnymi výkonmi Niny Oravcovej, Sofi Krettovej a hlavne Števy Michaličkovej na ružomberskej strane. Prvá štvrtina priniesla na túto kategóriu a začiatok sezóny neskutočnú prestrelku. Napriek prehre som dievčatá pochválil za prístup a bojovnosť, aj keď treba poznamenať, že niektoré sa strachu a rešpektu z výborného súpera nezbavili počas celého zápasu. Gratulujeme Ružomberku k výhre na turnaji aj prekvapeniu z Čane k striebru. 

Skončili sme síce „až“ tretie s rovnakou bilanciou 4-1 ako prvé dve družstvá, no odchádzali sme z Trenčína veľmi spokojní, a v prípade že nás organizátori ešte niekedy pozvú, radi sa na Sihoť vrátime.“

Anton Panis ( tréner MBK Ružomberok )

" V prvom rade sme vďační organizátorom podujatia za pozvanie. Radi sme prišli a po terajších skúsenostiach s organizačnou úrovňou turnaja a ochotou Vašich ľudí prídeme radi vždy.

Výborne sme si zahrali, spoznali "nové" basketbalové prostredie a pár ďalších basketbalových nadšencov. Držíme Trenčínu palce."

Ladislav Šosták ( prezident BA Čaňa )

"Vážení basketbaloví priatelia,

dovoľte mi, aby som sa Vám touto cestou v prvom rade poďakoval v mene Basketbalovej akadémie Čaňa za pozvanie na Váš turnaj, ktorým ste si uctili významného človeka - basketbalistu. V tejto, aj pre šport neľahkej dobe, sa Vám podarilo zorganizovať turnaj pre mladé basketbalové nádeje, na vysokej športovej, ale najmä organizačnej úrovni, ktorej sa nedá nič vytknúť, skôr naopak len a len pochváliť celý kolektív, ktorý toto podujatie skvele pripravil.

Dúfam, že sme svojou účasťou, vystupovaním a snáď aj výkonmi prispeli k úspechu turnaju. Dievčatám z Trenčína prajem veľa radosti z basketbalu, organizátorom a vedeniu klubu naďalej veľa elánu pri organizácii športového života vo Vašom klube a pri podujatiach, ktoré určite v budúcnosti usporiadate.

Ešte raz ďakujem a verím, že sa ešte veľakrát stretneme a že Vám Vašu pohostinnosť budeme vedieť aspoň trošku vrátiť."

Miloš Drgoň ( tréner Piešťanské Čajočky )

"Turnaj nám pomohol po letnej príprave naskočiť do zápasového kolotoča. S našim mladým družstvom kadetiek sme odohrali 5 zápasov, z ktorých bol každý iný, ale všetky boli pre naše družstvo prínosom. Organizačne bol turnaj zabezpečený výborne, v skvelej priateľskej atmosfére.

Radi sa do Trenčína v budúcnosti vrátime."


Peter Bullo ( hlavný rozhodca oboch turnajov Memoriálu )

"Srdečne pozdravujem,

najúprimnejšie sa Vám chcem veľmi poďakovať, že sme sa mohli pripraviť na sezónu na obidvoch častiach Memoriálu Jána Cellera. Organizácia aj zápasy boli na vysokej úrovni. To čo ste rozbehli, robíte veľmi dobre a rozdávať deťom radosť je skvelé, dnes to už dokáže málokto. Celému projektu veľmi fandím a držím Vám palce.

Nato, že sme sa stretli prvýkrát pred 2 mesiacmi, tak sme si toho povedali už veľmi veľa a úprimne od srdca môžem povedať, že práve pre takých ľudí ako je pán Ďorďai a všetci v AS Trenčín basketbal sa oplatí fungovať pod deravými košmi, už aj keď nie s najvyššími ambíciami. Prajem celému klubu do novej sezóny 2021/2022 veľa úspechov a najmä zdravíčko.

Verím, že sa čoskoro vidíme pod deravými košmi a na palubovkách, ktoré znamenajú svet."

Branislav Celler ( syn Jána Cellera )

"Otec venoval basketbalu v podstate celý svoj život a preto je pre našu rodinu veľkou cťou, že sa jeho bývalí hráči rozhodli týmto spôsobom si ho pripomínať. Vnímam to zároveň aj ako vyjadrenie vďaky všetkým trénerom, ktorí sa podieľali na rozvoji basketu v našom meste. Za celú rodinu vyslovujem organizátorom jedno veľké Ďakujem."


Richard Ďorďai ( hlavný organizátor a tréner BK AS Trenčín )


"Máme za sebou 1.ročník snáď každoročného skvelého športového podujatia. Priznám sa, že to predčilo naše očakávania. Či už samotná obsadenosť jednotlivých družstiev alebo samotná basketbalová kvalita. Skutočne patrí veľká vďaka všetkým zúčastneným vrátane rozhodcov a divákov. Prispeli ku skvelej atmosfére a bezproblémovému priebehu. Obrovská vďaka patrí celej rodine Jána Cellera a teda hlavne aj manželke Helenke a synovi Braňovi, ktorí nás poctili návštevou počas oboch turnajov. Bol super pocit priniesť basketbal naspäť do Trenčína po dlhej dobe, a to práve v dobe, kedy sme si bohužiaľ pripomenuli 20.výročie úmrtia basketbalovej legendy Jána Cellera.

Ak by som sa mal ako tréner pozrieť na výkon našich dievčat, tak budem asi väčšinou hodnotiť len pozitíva. Ich prístup bol vo všetkých oblastiach na výbornú. Či už disciplína na ihrisku alebo mimo neho. Musím taktiež konštatovať, že herný progres je jednoznačne badateľný. Dievčatá ukázali obrovskú vnútornú silu v boji s Bardejovom, kedy dokázali v ťažkom zápase zvíťaziť a pripísať si prvé víťazstvo na svoje konto od doby, čo basketbal hrajú. Oslavy, ktoré sme zažili aj na druhý deň v sobotu po poslednom zápase mi robia zimomriavky a som vďačný za všetko, čo dievčatá ukázali. Samozrejme, že máme na čom pracovať a čaká nás ešte dlhá cesta, no kde je vôľa, tam je cesta. Už teraz sa tešíme na sezónu, ktorá začína už tento víkend."

  • Kompletný výsledkový sumár: 

BK AS Trenčín:Piešťanské Čajočky36:78
MBK Ružomberok:BA Čaňa44:51
Young Angels Košice:BKM Bardejov85:32
Piešťanské Čajočky:MBK Ružomberok60:72
BK AS Trenčín:BKM Bardejov43:35
BA Čaňa:Young Angels Košice55:57
BKM Bardejov:MBK Ružomberok32:82
BK AS Trenčín:Young Angels Košice37:94
BA Čaňa:Piešťanské Čajočky60:58
Young Angels Košice:MBK Ružomberok54:70
BKM Bardejov:Piešťanské Čajočky25:48
BA Čaňa:BK AS Trenčín62:31
Piešťanské Čajočky:Young Angels Košice61:42
BKM Bardejov:BA Čaňa32:53
MBK Ružomberok:BK AS Trenčín91:33


Fotogalériu z turnaja nájdete vo fotoalbumoch na našom Facebooku : AS Trenčín basketbal tu: Fotogaléria




Ďakujeme všetkým tímom za účasť na turnaji, našim hráčkam za vzornú reprezentáciu klubu, všetkým zainteresovaným za pomoc pri stolíku a organizácii a tiež našim hlavným sponzorom turnaja - Mesto Trenčín a McDonald.

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 28.3.2024

Päť našich kategórií vycestovalo na Easter tournament do Ostravy

Dnes ráno vyrazila 65-členná výprava už po 3. krát na Veľkonočný turnaj do...

Aktuálne 27.3.2024

REPORT MLÁDEŽE - 23.- 24.3.2024 - DIEVČATÁ

Počas posledného víkendu sa predstavili v dievčenských zápasoch staršie žiačky a mladé ženy.

Aktuálne 26.3.2024

REPORT MLÁDEŽE - 23.- 24.3.2024 - CHLAPCI

Počas posledného víkendu sa z chlapčenských kategórií predstavili mladší minižiaci, mladší žiaci,...

Aktuálne 25.3.2024

V prvých Play-off zápasoch sa potvrdila úloha favorita

Naše extraligistky odohrali počas troch dní dva zápasy play off proti Piešťanským...

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA