Aktuálne 30.4.2024

REPORT MLÁDEŽE - 27.- 28.4.2024 - DIEVČATÁ

Počas posledného víkendu sa z dievčenských kategórií predstavili v poslednom zápase staršie žiačky.

Staršie žiačky U15

V nedeľu sa naše dievčatá predstavili na domácej palubovke v poslednom stretnutí proti Lučencu. Prvú štvrtinu naše hráčky vyhrali o 2 body, potom však svoj náskok počas druhej desaťminútovky stratili a na polčase prehrávali 18:28. Po polčase sa naše hráčky snažili náskok dobehnúť a túto štvrtinu vyhrali o dva body. V poslednej desaťminútovke však porobili viacero chýb v útoku čo súperky využili a následne potrestali. So 4 výhrami a 4 prehrami sa tak staršie žiačky v nadstavbe umiestnili na 3.mieste.

  • BK AS Trenčín - AKAPO Lučenec 43:58

Body AS: Liptáková J. 14 (11 doskokov), Ivanová 11 (12 doskokov), Škultétyová 6, Novotná 6, Lipková 4, Bánesová 2.


Marek Marčok - asistent trénerky

"V zápase proti lídrovi našej nadstavbovej skupiny sme začali veľmi dobre. Dievčatá veľmi dobre bránili a po zisku lôpt vyrážali do rýchlych protiútokov. V tomto duchu sa niesol celý prvý polčas. Súper sa ťažko presadzoval v našej šestke, nanešťastie pre nás sa hráčkam z Lučenca darila streľba spoza trojklového oblúka, čím si nás udržoval na dištanc. Polčas vyhrali súperky o 10 bodov. V tretej štvrtine sa obraz hry nezmenil, bola však vyrovnanejšia a dokonca ju Trenčianky vyhrali. Keď si niekto myslel, že zápas je rozhodnutý, tak sa mýlil. Domáce hráčky mali výborný vstup do poslednej štvrtiny a dokázali stiahnuť rozdiel skóre na 2 body. Chýbal kúsok k dokonalému obratu. V nedeľu dievčatá podali veľmi dobrý výkon, avšak sami boli svojim najväčším súperom. Škoda, že výbornú obranu nedokázali dievčatá podporiť aj v útoku, čo sa týka premieňania šancí. V zápase zahodili veľmi veľa jednoduchých košov, čo rozhodlo o tom, že dobrý výkon nepodporili aj víťazstvom, ktoré viselo vo vzduchu. Dievčatá ukázali progres, ale treba ďalej na sebe pracovať a zlepšovať sa, aby v budúcnosti podobné zápasy dievčatá dokázali vyhrávať.

Katarína Matúšová - krídlo AS

"Vedeli sme, že Lučenec nebude ľahký súper, ale pripravili sme sa do zápasu naplno. Prvú štvrtinu sme si získali jednoduchou hrou do koša a pozornou obranou. V druhej štvrtine sa nám hráčky dostávali do koša, prihrávky do útoku boli viackrát zbrklé, no bojovali sme stále. Do druhého polčasu sme nastúpili plne sústredene, čo bolo vidno aj v hre. Bol to naozaj tesný zápas, ktorý sa však v poslednej štvrtine obrátil na stranu súperiek. Samozrejme nám to bolo ľúto, pretože to bol náš posledný zápas a víťazstvo sme si naozaj zaslúžili, ale ako sme si povedali s babami pred zápasom, nie je dôležité či vyhráme alebo prehráme. Dôležité je, že do toho pôjdeme naplno a náš výkon počas tréningov a celej sezóny sa odrazí do zápasu. Prehra nás mrzela, ale zápas nás posunul omnoho ďalej, ako výhra."

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 16.5.2024

Dievčatá na celoslovenskom finálovom turnaji nakoniec strieborné

Naše hráčky a študentky Strednej športovej školy Trenčín sa 6.-7.5.2024...

Aktuálne 16.5.2024

Program zápasov | 18. - 19.5.2024

Počas víkendu ukončia aktuálnu sezónu poslednými zápasmi mladší minižiaci a staršie minižiačky.

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - DIEVČATÁ

V sobotu odohrali staršie minižiačky dva zápasy nadstavby o umiestnenie na turnaji vo Vrábľoch.

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - CHLAPCI

V sobotu odohrali mladší minižiaci dva zápasy na turnaji v Bratislave.

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA  Lucka