Aktuálne 30.4.2024

REPORT MLÁDEŽE - 27.- 28.4.2024 - CHLAPCI

V sobotu 27.4. odohrali posledné zápasy sezóny naši mladší žiaci.

Mladší žiaci U13

Oba zápasy odohrali naši chlapci do 13 rokov proti Komárnu. V prvom stretnutí sa hralo doslova o každý bod, keď na polčase mali o 2 body navrch hráči súpera. Tretia aj štvrtá štvrtina skončila úplne vyrovnane a tak si naši chlapci odniesli tesnú prehru.

V druhom zápase mal po prvej časti hry mierny náskok náš súper. V druhej štvrtine si spravili naši hráči náskok, ktorý navýšili aj po polčase. V poslednej časti hry to bolo znova vyrovnané, avšak bodový náskok si naši chlapci už zobrať nenechali. Sezónu tak zakončili výhrou a skončili na 4.mieste skupiny Západ.

  • BBA Komárno - BK AS Trenčín 51:49

Body AS: Valach L.13, Pilko 12, Zubo 8, Kyselica 6, Kušnír 6, Porebski 2, Žiak 2.

  • BBA Komárno - BK AS Trenčín 49:63

Body AS: Pilko 13, Valach L. 11, Zubo 10, Porebski 10, Kyselica 5, Kraisl 2, Kaduk 4, Kušnír 3, Žiak 2.


Marek Marčok - tréner AS

"V sobotu sme v Komárne odohrali dva vyrovnané zápasy s kvalitným súperom. V prvom zápase to bolo vyrovnané, ani jednému tímu sa počas priebehu zápasu nepodarilo odskočiť na viac ako 3 či 4 koše. Dve minúty pred koncom sa nám podarilo vyrovnať na 49:49, následne sme ubránili 4 útoky súpera, žiaľ nám sa z našich nepodarilo tiež skórovať a otočiť vývoj zápasu v náš prospech, čo súper dokázal potrestať. Chalani chceli vyhrať, bolo to cítiť, len sme nedokázali zachovať vo vyrovnanom závere chladnú hlavu a rozhodujúce akcie sme uponáhľali v snahe čo najskôr rozhodnúť.

V druhom stretnutí bol priebeh v prvom polčase tiež vyrovnaný, ale v tomto prípade sme však mali stále o nejaký ten strelený kôš naviac. Zápas sme definitívne zlomili v tretej štvrtine. Na rozdiel od prvého zápasu sme v závere pôsobili sebavedomo a víťazstvo sme si postrážili. Opäť poďakovanie skvelým fanúšikom, rodičom, ktorí nám vytvorili takmer domácu atmosféru.
Týmto dvojzápasom sme ukončili majstrovské zápasy pre túto sezónu. Sezónu musíme hodnotiť veľmi pozitívne. Zo začiatku sme sa rozbiehali pomalšie, predsa len to bola prvá majstrovská sezóna pre všetkých hráčov. Postupne sme však našli svoju hernú tvár a posledné zápasy boli v našej réžii. Sezóna však ešte nekončí, určite sú v máji a v júni v pláne prípravné zápasy, takže oddych ešte nie je na mieste." 

Nela Hlávková - asistentka AS

"Prvý zápas s Komárnom bol od začiatku veľmi vyrovnaný a plný nervov. Chalani sa v útoku nebáli hrať a zobrať to na seba. Jediné čo nás môže mrzieť sú zahodené trestné hody, ktoré sú veľmi dôležité pri takýchto vyrovnaných zápasoch. V obrane sme málo dostupovali k hráčom a následkom toho bolo pár trojok zo strany súpera. Postupne sme sa to však naučili ubrániť. Do druhého zápasu sme išli samozrejme s tým, že ideme zabojovať aby víťazstvo bolo na našej strane a tak sa aj stalo. Chalani bojovali o každú jednu loptu a obmedzili jednoduché straty ako v prvom zápase. Myslím si, že každý si zápas užil a nechal tam poriadny kus roboty. Ukončenie sezóny sa nám podarilo úspešne za čo chalanom patrí veľká vďaka a prajem veľa ďalších víťazstiev do novej sezóny."
Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 16.5.2024

Dievčatá na celoslovenskom finálovom turnaji nakoniec strieborné

Naše hráčky a študentky Strednej športovej školy Trenčín sa 6.-7.5.2024...

Aktuálne 16.5.2024

Program zápasov | 18. - 19.5.2024

Počas víkendu ukončia aktuálnu sezónu poslednými zápasmi mladší minižiaci a staršie minižiačky.

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - DIEVČATÁ

V sobotu odohrali staršie minižiačky dva zápasy nadstavby o umiestnenie na turnaji vo Vrábľoch.

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - CHLAPCI

V sobotu odohrali mladší minižiaci dva zápasy na turnaji v Bratislave.

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA  Lucka