Aktuálne 11.3.2024

Bodové suchoty sme zlomili proti UMB

V sobotu 9.3.2024 odohrali naše ženy predposledné kolo nadstavby na palubovke UMB Banská Bystrica.

Na začiatku stretnutia prehrávali naše hráčky 0:4, potom sa však chytili kormidla a viedli 7:4, na konci prvej štvrtiny 17:12. Druhá časť hry bola vyrovnaná a do polčasu išli naše dievčatá s náskokom 32:29. V polovici tretej desaťminútovky sa domáce dotiahli na stav 37:37. Od toho momentu bol zápas úplne vyrovnaný až do polovice poslednej štvrtiny do stavu 52:52. Potom však bod po bode začali domáce hráčky náskok navyšovať a hlavne skúsenosťami v podkošovom priestore rozhodli tento vyrovnaný zápas.

  • BK ŠK UMB Banská Bystrica - BK AS Trenčín 74:61

Body AS: Barboričová 20, Bučková 19, Polcerová 10, Jamrichová 5, Šoltésová 3, Mihaľová 2, Seifertová 2. 



Ohlasy po zápase:

Richard Ďorďai - tréner AS

"Musím povedať, že to bol zápas, aký sme v podaní našich dievčat ešte v sezóne nevideli. Chytili sme začiatok a súperovi sme nedovolili odskočiť. Práve naopak, sme celý zápas držali vedenie. Pravdou je, že UMB sa opäť posilnila a tak sme do zápasu nastupovali zahrať čo najlepší výsledok. Som rád, že sa ukázala veľmi dobre aj naša odchovankyňa Nelka Hlávková, ktorá nám vrátila dôveru, keďže nastúpila v základe a popasovala sa s tým viac ako výborne. Mal som pocit, že družstvo žilo nielen na palubovke, ale aj na lavičke. Tlieskali a povzbudzovali sa navzájom. Bolo vidieť, že ťaháme spolu za jeden povraz. Bodovo sa presadili Sofi Barboričová a Majča Bučková, čo výrazne pomohlo. Konečne sa nám práve podarilo zlomiť aj túto štatistiku. Dlhodobo sa trápime v zakončení a teraz to práve vyšlo. Som veľmi rád, že bodovo to ťahali dve hráčky. Ale bolo to aj preto, lebo družstvo spolu naozaj šlapalo. Len ma mrzí, že na konci skúsenosťou domáce družstvo zápas zlomilo na svoju stranu. Nebyť horšej koncentrácie za stavu 52:52, tak by ten výsledok mohol byť pre nás ešte lepší. Verím, že gradovanie formy potvrdíme aj doma proti CBK a aj v následných zápasoch, ktoré sú pre nás veľmi dôležité. Absolutórium si zaslúži celé družstvo, pretože takto sa hrá zápas."

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 25.4.2024

Ani domáca palubovka na výhru nestačila

V stredu 24.4.2024 odohrali naše ženy druhý zápas o umiestnenie proti tímu UMB Banská Bystrica.

Aktuálne 25.4.2024

REPORT MLÁDEŽE - 20.- 21.4.2024 - DIEVČATÁ

Počas posledného víkendu sa z dievčenských kategórií predstavili v štyroch zápasoch staršie...

Aktuálne 23.4.2024

REPORT MLÁDEŽE - 20.- 21.4.2024 - CHLAPCI

Chlapci z mikroligy odohrali v sobotu posledné dva zápasy sezóny, kadeti v nedeľu deklasovali...

Aktuálne 23.4.2024

Výsledkový sumár | 20. - 21.4.2024

Naše mládežnícke kategórie majú za sebou veľmi úspešný víkend, keď zo siedmych zápasov bolo až 5...

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA