Aktuálne 20.2.2024

Report mládeže - 17.- 18.2.2024 - chlapci

Počas víkendu sa v zápasoch predstavili mladší minižiaci, mladší žiaci, kadeti a mladí muži.

Mladší minižiaci U11

V sobotu sa na turnaji v Komárne predstavili chlapci pod vedením trénerky Dominiky Kubovej. Prvý zápas odohrali proti BC Komárno, kde vo všetkých štvrtinách strácali na súpera pár bodov. Naši hráči bojovali zo všetkých síl, avšak na výškovú prevahu súpera nestačili.

V druhom stretnutí nastúpili naši minižiaci proti BBA Komárno. Zápas mal podobný priebeh ako predchádzajúci a naši hráči aj  napriek veľkej snahe ťahali za kratší koniec. 

  • BC Komárno - BK AS Trenčín 47:15

Body AS: Baláž 7, Popovič 2, Hirtl 2, Podkovič 2, Nesvadba 2.

  • BBA Komárno - BK AS Trenčín 59:22

Body AS: Popovič 6, Hirtl 5, Baláž 3, Podkovič 3, Nesvadba 2, Veľký 2, Tuba 1. 

Dominika Kubová - trénerka Mladší minižiaci U12

"Sobotný dvojzápas v Komárne bol o niečo náročnejší nakoľko nás bolo len 8. Chlapci v obrane veľmi pekne zabojovali, taktiež nám padlo aj pár trestných košov. Jednoduché útoky nám pomohli k ľahším košom, nakoľko súper mal aj niekoľko vyšších hráčov, ktorí pod košom nepustili našich hráčov. Ideme ďalej zlepšovať našu hru a tieto zápasy boli pre nás veľmi veľkou skúsenosťou."


Mladší žiaci U13

V sobotu sa na domácej palubovke predstavili aj hráči do 13 rokov pod vedením trénera Mareka Marčoka. V prvom zápase proti Sencu začali naši chlapci veľmi dobre a viedli 15:7, do polčasu išli z vedením 27:23. Ešte aj v tretej štvrtine mali navrch naši chlapci a viedli 42:29. V poslednej časti hry sa súperovi podaril bodový obrat a najmä vďaka úspešným trestným bodom ukradol našim chlapcom tenú výhru.

V druhom zápase proti bratislavskému Šinteru prehrávali po prvej štvrtine naši hráči 11:15. Potom však prišla 9-bodová šnúra a do polčasu viedli 20:15. Kritická bola pre našich chlapcov tretia časť hry, ktorú prehrali 3:21, a aj napriek vyrovnanej poslednej štvrtine sa im tentokrát zvíťaziť nepodarilo.

  • BK AS Trenčín - Levy Senec 49:52

Body AS: Pilko 12, Zubo 8, Kyselica 8, Valach L. 6, Porebski 5, Daňo 4, Bložon 2, Kaduk 2, Žiak 2. 

  • BK AS Trenčín - Šinter Basket 35:48

Body AS: Valach L. 12, Zubo 8, Porebski 5, Kyselica 5, Kaduk 2, Daňo 2, Žiak 1. 

Marek Marčok - tréner Mladší žiaci U13

"Sobotné zápasy sa hodnotia ťažko, pretože napriek dvom prehrám nie je toho moc, čo chalanom vytknúť. Hrali sme dobre v obrane, hráči bojovali, snažili sa. V prvom zápase nás môžu len mrzieť nepremenené trestné hody a pár jednoduchých košov, ktoré sme nedokázali premeniť. Tento fakt rozhodol o výsledku zápasu zo Sencom.

V druhom zápase zase rozhodla hra pod košom, kde sme na nášho súpera jednoducho výškovo nemali. Nemám vo zvyku hodnotiť individuálne výkony, no napriek tomu, že v sobotu nikto nesklamal a nehral zle, tak musím vyzdvihnúť výkony Lukáša Valacha a Michala Kyselicu. Lukáš konečne ukázal svoj potenciál a podal svoj doterajší najlepší výkon a Michal bol neprekonateľný v obrane a zároveň sa dokázal výraznejšie presadiť aj v útoku. Basketbal je tímový šport a každý hráč je dôležitý, či ten čo boduje alebo ten, čo bráni, ci svojim dobrým pohybom vytvára spoluhráčom priestor na zakončenie. Nás môžu mrzieť len konečné výsledky, ale ako sa hovorí, dá sa prehrať aj so cťou."

Kadeti U17

V sobotu sa hráči pod vedením trénerky Sofie Barboričovej predstavili na domácej palubovke proti favoritovi tabuľky z Nitry. Prvý polčas naši hráči zaostávali v zakončeniach aj v obrane a súper si vytvoril náskok 46:20. V tretej štvrtine sa naši hráči pokúsili o zvrátenie výsledku, kedy predviedli skvelú hru a vyhrali túto desaťminútovku o 20 bodov. všetko sa teda rozhodlo až v posledných minútach, kde sa vedenia opäť ujal skúsenejší súper.

Nedeľný zápas proti Leviciam začali lepšie naši hráči, keď po prvej štvrtine viedli o 3 body. Zlom nastal hlavne v druhej desaťminútovke, keď niekoľko strát v prechode do útoku potrestal súper ľahkými košmi a spravil si náskok o 12 bodov. V druhom polčase sme mohli vidieť vyrovnaný priebeh, avšak súper si svoj náskok po kúsku navyšoval.

  • BK AS Trenčín - BKM SPU Nitra 66:82

Body AS: Koczkáš D. 21, Závodský M. 17, Cyprian 13, Fischer 7, Koczkáš T. 6, Halama 2. 

  • BK AS Trenčín - Patrioti ŠBK Levice 62:83

Body AS: Fischer 21, Koczkáš D. 12, Závodský M. 8, Sollár 6, Koczkáš T. 5, Cyprian 4, Púček 4, Krátky 2. 

Sofia Barboričová - trénerka Kadeti U17

"Tento víkend nás čakali ťažké zápasy. Vedeli sme, že ak chceme pomýšľať na postup do hornej štvorky museli sme vyhrať aspoň jeden zápas. Bohužiaľ sa nám to nepodarilo. Chalani ukázali bojovnosť a snahu minimálne to súperom sťažiť. Nič im nedarovali zadarmo a bojovali do poslednej sekundy. Teraz tieto zápasy, ktoré nás budú čakať, musíme brať so vztýčenými hlavami a pracovať na zlepšení herných činností jednotlivca.

Michal Závodský - krídlo Kadeti U17

"Z mojej strany bol sobotný zápas celkom vydarený aj napriek tomu, že sme prehrali. V prvom polčase sme sa pomaly dostávali do zápasu a v tretej štvrtine sme súperovi ukázali, že vieme pohroziť. Nakoniec si ale Nitra udržala vedenie a zápas sme prehrali."

Martin Halama - rozohrávač Kadeti U17

"V nedeľnom zápase sa rozhodovalo, či dohráme sezónu v hornej polovici tabuľky alebo nie. Samotný zápas bol relatívne vyrovnaný, no v poslednej štvrtine bol už víťaz jasný. Nedokázali sme využiť našu miernu výškovú prevahu, ktorá sa nepreukázala na doskokoch. Rozhodcovia mali oči všade a tak nám pribudlo mnoho faulov. Dôležitým faktorom boli aj stratené lopty. Tento zápas nám poslúži ako motivácia na pravidelnejšiu a tvrdšiu prípravu na tréningoch."

Mladí muži U23

Najstaršia chlapčenská kategória pod vedením trénerky Márie Felixovej sa v nedeľu predstavila proti Svitu. Do zápasu vstúpili naši mladí muži veľmi slušne, keď so skúsenými extraligistami držali krok a po prvej časti bol stav 19:19. V druhej štvrtine si súper spravil mierny náskok a do polčasu išli naši hráči s 13-bodovým mankom 31:44. V druhom polčase sa prejavila hlavne výšková prevaha súpera a útok po útoku sa našim mladým mužom bodovo vzďaľoval.

  • BK AS Trenčín - BKM Iskra Svit 60:95

Body AS: Repka 22, Nebus O. 13 (4 trojky), Michálik 10, Pabiš 8, Nebus M. 4 (13 doskokov), Tomík 2, Ďorďai 1.

Mária Felixová - trénerka Mladí muži U23

"Zápas proti Svitu aj napriek prehre hodnotím pozitívne. Chalani sa súpera nezľakli a hrali agresívne a s chuťou. Zahrali sme niekoľko pekných útokov s minimom driblingu, čím sme nie len sebe ukázali, že ako kolektív sme silnejší. Plusom bolo tiež 8 presných trojok, taktiež sme nestrácali lacné lopty, čím sme súperovi nedovolili ľahko skórovať. Určite sa na druhej strane ukázali skúsenosti z extraligy a výšková prevaha súpera, ktorý nám doskočil v útoku 19 lôpt. Aj napriek 95 inkasovaným bodom sme hrali v obrane zodpovedne, bohužiaľ nám súper niekoľkokrát skóroval v poslednej sekunde útoku. Do ďalšieho zápasu musíme zapracovať na rotáciách v obrane, pretože tam sme z môjho pohľadu mali najväčší problém. Nakoniec musím spomenúť zápasovú premiéru 15-ročného Adama Cypriana, ktorý si zodpovedným prístupom v tréningoch zaslúžil nomináciu a vôbec sa na ihrisku nestratil. Už vo svojom mladom veku nám z neho rastie výborný hráč."

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 25.4.2024

Ani domáca palubovka na výhru nestačila

V stredu 24.4.2024 odohrali naše ženy druhý zápas o umiestnenie proti tímu UMB Banská Bystrica.

Aktuálne 25.4.2024

REPORT MLÁDEŽE - 20.- 21.4.2024 - DIEVČATÁ

Počas posledného víkendu sa z dievčenských kategórií predstavili v štyroch zápasoch staršie...

Aktuálne 23.4.2024

REPORT MLÁDEŽE - 20.- 21.4.2024 - CHLAPCI

Chlapci z mikroligy odohrali v sobotu posledné dva zápasy sezóny, kadeti v nedeľu deklasovali...

Aktuálne 23.4.2024

Výsledkový sumár | 20. - 21.4.2024

Naše mládežnícke kategórie majú za sebou veľmi úspešný víkend, keď zo siedmych zápasov bolo až 5...

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA