Aktuálne 24.1.2024

Prvoligisti z Levoče oplatili prehru našim mladým mužom

V sobotu 21.1.2024 odohrali mladí muži U23 zápas na palubovke Levoče.

Zverenci trénerky Márie Felixovej začali stretnutie pomerne vyrovnane, avšak nepresné zakončenia ich držali stále v bodovom manku. Po prvej štvrtine bol stav 18:12, kedy všetkých 12 bodov strelil Ondrej Nebus. Rovnako ako v predošlom zápase, aj v tomto bola pre našich hráčov kritická 2.štvrtina, v ktorej inkasovali až 31 bodov. Aj napriek tomu, že bolo stretnutie už prakticky rozhodnuté, bojovali naši chlapci až do poslednej minúty, o čom svedčí aj vyhratá posledná časť hry 26:19. Levoča tak našim mladým mužom oplatila prehru zo začiatku sezóny.

  • BK Slovenský Orol Levoča - BK AS Trenčín 94:68

Body AS: Nebus O. 29 (4 trojky), Repka 16, Nebus M. 9, Heleš 6, Novák 5, Michálik 2, Ďorďai 1.



Ohlasy po zápase:

Mária Felixová - trénerka AS

"Aj napriek oklieštenej zostave sme chceli v Levoči vyhrať. Môže nás mrzieť obrovské množstvo zahodených podkošových striel v prvom polčase, pretože pri lepšej úspešnosti by mohlo byť skóre vyrovnané. Snažili sme sa hrať aj s našimi pivotmi, čo bol pre nás problém od začiatku sezóny, škoda len, že sme to nedokázali aj efektívne využiť. V druhej štvrtine sme dovolili súperovi streliť 5 trojok a spolu s lacnými stratami lôpt v prechode sme mu darovali zápas. Po zápase musím vyzdvihnúť výkon Ondra Nebusa, ktorý hru dirigoval a často na seba vzal aj ťažkú strelu. V poslednej štvrtine sme premenili takmer všetko čo sme vystrelili, takže sme mohli sami vidieť, že to vieme, ale nevedeli sme sa poriadne koncentrovať na úvod stretnutia."

Enrico Novák - pivot AS

"Zápas na začiatku prebiehal dobre. Obrana a útok fungovali ako mali a o tom svedčil aj výsledok po 1. štvrtine, keď sme prehrávali iba o 6 bodov (18:12). Bohužiaľ v druhej štvrtine nám už šťastie moc neprialo, netriafali sme koše spod koša a ani z diaľky, neboli sme schopní doskakovať pod vlastným košom a súper na nás pár krát zavesil, čím si zdvihol sebavedomie a začal hrať ešte tvrdšie. V tretej štvrtine sme sa začali pomaly zobúdzať, ale stále sme robili chyby v obrane. V štvrtej časti hry súper už trocha poľavil, lepšie sme bránili a nám sa ju podarilo vyhrať 19:26. Ale aj z takýchto zápasov sa učíme a posúvame ďalej."

Videoreportáž z Levoče tu.

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - DIEVČATÁ

V sobotu odohrali staršie minižiačky dva zápasy nadstavby o umiestnenie na turnaji vo Vrábľoch.

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - CHLAPCI

V sobotu odohrali mladší minižiaci dva zápasy na turnaji v Bratislave.

Aktuálne 6.5.2024

Výsledkový sumár | 4.5.2024

Minikategórie majú za sebou ďalšie zápasy, z výhry sa tešili iba dievčatá.

Aktuálne 3.5.2024

Program zápasov | 4.5.2024

V sobotu odohrajú naše mládežnícke tímy zápasy na palubovkách súperov. Držíme palce.

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA  Lucka