Aktuálne 8.1.2024

Za podporu v základnej časti extraligy veľká vďaka domácim fanúšikom

V sobotu 6.1.2024 odohrali naše ženy posledný domáci zápas základnej časti proti Slávii Banská Bystrica.

Po prvom vzájomnom zápase z konca októbra si chceli naše hráčky určite napraviť pachuť vysokej prehry a preto vstúpili do zápasu s odhodlaním pobiť sa o lepší výsledok. Prvý kôš padol do koša súperiek a naše dievčatá viedli 3:0. Potom však hosťky ukázali svoju kvalitu a krok po kroku navyšovali svoj náskok. Na konci prvej štvrtiny svietil stav 6:28, na polčase 11:49. V druhom polčase zlepšili naše hráčky obranu, a aj napriek tomu, že im to v útoku nepadlo, hrali sympaticky, bojovne a rýchlo. Aj napriek veľkej snahe súperiek prekonať 100-bodovú hranicu, si naše dievčatá túto métu postrážili.

  • BK AS Trenčín - Slávia Banská Bystrica 23:96

Body AS: Mamráková 7, Mihaljevičová 6, Felixová 4 (19 doskokov), Bučková 4, Urbanová 2.



Ohlasy po zápase:

Richard Ďorďai - tréner AS

"Na tento zápas sme sa pripravovali krátko, keďže boli sviatky a aj tréningový proces bol trošku netradičný. Je ale pravdou, že sme sa mentálne pripravovali už po odohratí "povestného" zápasu na Slávii, pretože sme vedeli, že toto už dopustiť nemôžeme. Aj sa to potvrdilo. Dievčatá nastúpili podstatne koncentrovanejšie a zároveň mentálne pripravené tak, akoby sme s nimi nikdy nehrali. Musím povedať, že ma tešia viaceré momenty. Jednak príprava na celoplošnú obranu súpera, s ktorou sme sa veľmi dobre popasovali. Zároveň fakt, že sme zapojili opäť celú lavičku a v neposlednom rade nám naši diváci urobili opäť skvelú domácu kulisu. Hráme to hlavne pre divákov a ak si nájdu cestu na Sihoť aj v nasledujúcich zápasoch, tak to dievčatám a celému klubu určite výrazne pomôže. Som rád, že Slávia hrala na nás celozápasový tlak, čo nám určite pomôže v príprave na nadstavbu. Musím povedať, že sa zlepšujeme. Na začiatku sezóny som tvrdil, že potrebujeme čas a trpezlivosť. Od pondelka sa musíme už ale pripravovať na ďalšiu skúšku ohňom, keďže cestujeme do Ružomberka, kde nás v basketbalovej "bašte" zrejme nebude čakať nič ľahké. Na záver chcem dievčatám poďakovať, pretože podľa mňa odohrali ak nie najlepší, tak určite jeden zo svojich najlepších zápasov."

Zuzana Žirková - trénerka Slávia

"Myslím si, že to bol dobrý zápas pre obe strany, každému to dalo to čo potreboval, takže my sme spokojní. Zahrali si všetky dievčatá na našej aj vašej strane, takže toto veľmi chválim, tiež bola dobrá kulisa a bol to celkovo taký dobrý zápas po novom roku. Naproti minulému zápasu bol Trenčín pripravený na pressingové situácie a myslím si, že domáce hráčky hrali veľmi jednoducho a fajn, a k tomu padli nejaké koše, ktoré potešili divákov. Držím vám palce do budúcnosti."


Posledný zápas základnej časti odohrajú naše ženy na palubovke Ružomberka v sobotu 13.1. o 17:00 hod.

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - DIEVČATÁ

V sobotu odohrali staršie minižiačky dva zápasy nadstavby o umiestnenie na turnaji vo Vrábľoch.

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - CHLAPCI

V sobotu odohrali mladší minižiaci dva zápasy na turnaji v Bratislave.

Aktuálne 6.5.2024

Výsledkový sumár | 4.5.2024

Minikategórie majú za sebou ďalšie zápasy, z výhry sa tešili iba dievčatá.

Aktuálne 3.5.2024

Program zápasov | 4.5.2024

V sobotu odohrajú naše mládežnícke tímy zápasy na palubovkách súperov. Držíme palce.

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA  Lucka