Aktuálne 8.12.2023

Desiate kolo extraligy prinieslo divácky rekord

V stredu 6.12.2023 sa uskutočnila dohrávka 10.kola extraligy žien proti Piešťanským Čajkám.

Zaplnená Športová hala na Sihoti sa v netradičnom čase postarala od úvodného rozskoku o výbornú kulisu. Aj napriek tomu, že sa naše dievčatá postarali o prvé body v zápase, následne sa už dostali k slovu Piešťany, keď zaznamenali 9-bodovú šnúru. Naše ženy sa snažili zo všetkých síl vzdorovať, ale herná kvalita bola na strane Čajok. Už v 7. minúte z toho bol stav 16:5, prvá štvrtina skončila napokon 24:8. Dobrá atmosféra pokračovala aj v ďalších minútach, starali sa o ňu deti zo základných a stredných škôl z Trenčína a jeho blízkeho okolia. Na prestávku sa išlo z pohľadu majstra so skóre 47:20. Po polčase sa naše hráčky útočne trápili, avšak našich mladých divákov mohla naopak tešiť strelecká úspešnosť hostí. Majster si napokon odnáša z Trenčína výhru 101:29.

  • BK AS Trenčín - Piešťanské Čajky 29:101

Body AS: Felixová 12 (20 doskokov), Bučková 5, Barboričová 3, Mamráková 3, Seifertová 2, Mihaljevičová 2.

Diváci: 921.



Ohlasy po zápase:

Richard Ďorďai - tréner AS

"Zápas proti Piešťanom mal takú zvláštnu atmosféru, bol to trošku iný zápas ako hrávame. Je pravda, že sme aj dievčatá pripravovali na to, že zrazu nastúpia pred silnejšou diváckou kulisou. Deti nám vytvorili výbornú atmosféru a pokiaľ aj vďaka tomuto zápasu sme motivovali deti športovať, prípadne hrať basketbal, tak môžeme povedať, že to bolo naozaj úspešné. Čo sa týka výkonu, pripravovali sme sa na ten zápas ako na každý iný, to znamená že sme nič nepodcenili. Fakt je to, že Piešťany majú obrovskú kvalitu a my sme vlastne zahrali v rámci našich možností. Nemôžem povedať, že by sme zahrali zle, práve naopak, ja som bol veľmi spokojný s tým ako dievčatá predviedli svoj výkon a myslím si, že sa naozaj s tým popasovali veľmi dobre a nemám im za celý zápas čo vytknúť."

Mária Felixová - pivotka AS

"Podobné akcie pre deti zo škôl sú skvelé a som veľmi rada, že sa aj nám podarilo takýto zápas zorganizovať. Ja osobne už som hrala pred oveľa väčšou diváckou kulisou, ale keďže teraz aj z toho organizačného hľadiska viem, koľko úsilia za tým stojí, tak je úžasné koľko detí prišlo na basket do nášho Trenčína. Basketbalovo sme s Čajkami hrali veľmi dobrý prvý polčas, kritická bola ale isto tretia štvrtina kedy sme sa strelecky trápili. Súperky na nás zatlačili už v prechode, čo znamenalo veľa strát a následných rýchlych protiútokov. Tam nás veľmi tlačí topánka a často sa vzdávame po vlastných stratách, toto musíme určite do ďalších častí sezóny zmeniť. Aj napriek tomu sme ale podali bojovný výkon a verím, že deťom v hľadisku sa zápas páčil. Svedčí o tom aj dav, ktorý za nami prišiel po zápase a odniesli si od nás kartičky s autogramom :)"

Ondrej Haviar - asistent trénera Čajky

"Tento netradičný duel nebol ani tak o basketbale, ako o super akcii, ktorú zorganizoval AS Trenčín pre všetky deti. V hale bola výborná atmosféra, myslím si, že deti si zápas užili. Fandili na obe strany, aj autogramiáda po zápase svedčí o tom, že deti majú záujem nielen o basketbal, ale celkovo o šport. Sme veľmi radi, že sme mohli byť toho súčasťou a tak dobre to vypálilo." (zdroj web PN)

Radka Stašová - rozohrávačka Čajky

"Bol to taký sviatočný zápas, ale sme veľmi radi, že to domáci zorganizovali tak, ako to zorganizovali. Prišli nás tu podporiť fantastické deti zo škôl, ktoré vytvorili neskutočnú atmosféru a celý zápas povzbudzovali. Bolo to super, mali by sme ich pozvať aj do Piešťan na zápasy (úsmev). "(zdroj web PN)

Video rozhovory:

Peter Jankovič - tréner Čajky - rozhovor tu

Mária Felixová - hráčka BK AS - rozhovor tu

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 16.5.2024

Dievčatá na celoslovenskom finálovom turnaji nakoniec strieborné

Naše hráčky a študentky Strednej športovej školy Trenčín sa 6.-7.5.2024...

Aktuálne 17.5.2024

Program zápasov | 18. - 19.5.2024

Počas víkendu ukončia aktuálnu sezónu poslednými zápasmi mladší minižiaci a staršie minižiačky. Na...

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - DIEVČATÁ

V sobotu odohrali staršie minižiačky dva zápasy nadstavby o umiestnenie na turnaji vo Vrábľoch.

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - CHLAPCI

V sobotu odohrali mladší minižiaci dva zápasy na turnaji v Bratislave.

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA  Lucka