Aktuálne 29.11.2023

Zlepšená hra starších žiačok žiaľ na výhru nastačila

V nedeľu 26.11.2023 privítali na domácej palubovke staršie žiačky hráčky z Trnavy.

Od začiatku sa hráčky pod vedením trénerky Kataríny Dedíkovej prezentovali bojovným výkonom, avšak lopta im niekoľkokrát z čistých šancí z koša vypadla, čo dávalo silu im protihráčkam. Súperky si po prvej časti spravili náskok 21:10 čo sa ukázalo ako kľúčové. V druhej štvrtine naše dievčatá stratili na hosťky iba 2 body, v tretej časti hry iba 4 body. Naše hráčky predvádzali bojovný výkon až do konca stretnutia, čo ukázalo aj skóre poslednej štvrtiny, ktorá skončila 9:10. Snaživý výkon našich dievčat na výhru nestačil, avšak naproti zápasu v Trnave ukázali veľké zlepšenie.

  • BK AS Trenčín - BK AŠK Slávia Trnava 42:60

Body AS: Liptáková M. 13 (11 asistencií, 10 doskokov), Novotná 11, Liptáková J. 7 (16 doskokov), Vrtíková 4, Matúšová 3, Bernátová 2, Hrnčárová 2.



Ohlasy po zápase:

Katarína Dedíková - trénerka AS

"Opäť sme sa nevyvarovali "lacným" chybám, ktoré náš súper vedel využiť na 100%. Nastúpili sme na zápas s nasadením, no nevyužili sme čisté šance spod koša a súper si vytvoril 10 bodový náskok, ktorý sme nevedeli dotiahnúť. Avšak oproti hre na súperovej palubovke, sme vedeli udržať krok do poslednej minúty, z čoho boli zaskočené hráčky hostí a ich nervozita sa podpísala tiež na ich nepresnostiach. V tretej štvrtine sa tri naše hráčky dostali na štyri fauly a nahradili ich menej skúsené, no ani tie nepoľavili a predviedli svoje najkvalitnejšie výkony sezóny. Máme pred sebou veľa práce, aby sme sa vyvarovali chybám z nepozornosti a nedopúšťali sa chýb v základných činnostiach jednotlivca. Ideme ďalej."

Ivana Hrnčárová - krídlo AS

"Do zápasu proti Trnave sme nastúpili odhodlané bojovať a vyhrať. V prvej štvrtine sme hrali skoro vyrovnane. Bránili sme osobnú obranu, kde nám však dole uchádzali hráčky a z toho sme dostávali ľahké koše. Od druhej štvrtiny sme hrali zónovú obranu, ktorá nám vychádzala. V útoku sme mali pekné akcie a vychádzali nám signály, ale veľakrát sa nám nedalo hrať pretože, sme boli všetky vnútri šestky na sebe natlačené. V tretej štvrtine sme mali veľa zbytočných faulov. Ku koncu sa nám podarilo hrať to, čo sme si natrénovali na tréningoch."

Nela Novotná - krídlo AS

"Z prvého zápasu proti Trnave, si myslím, že sa odzrkadlilo to, ako sme ich podcenili v útoku. Určite sme sa viac snažili a išlo nám to lepšie na domácej palubovke ako u súpera v Trnave, no aj tak sme mohli viac komunikovať, čo sa týka prihrávok či celkového útoku. Prvý polčas skončil s neveľkým bodovým rozdielom, pretože sme hrali na tréningoch nacvičené signály a snažili sme sa držať krok so súperkami, či už v útoku, tak aj v obrane. Potom, ale prišla tretia štvrtina a tam sme sa vôbec nesústredili, dávali sme si ťažké prihrávky cez viacerých hráčov a z toho sme boli nervózne a veľakrát pokazili aj to, čo by sme normálne nepokazili. Do štvrtej štvrtiny sme išli síce už s väčším bodovým rozdielom, ale omnoho koncentrovanejšie a s väčšou chuťou dohrať tento zápas. Celkovo ho hodnotím naozaj pozitívne a ešte musím povedať, že som na celý tím pyšná ako ustáli celkom neprajných rozhodcov a vynervované súperky."

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 16.5.2024

Dievčatá na celoslovenskom finálovom turnaji nakoniec strieborné

Naše hráčky a študentky Strednej športovej školy Trenčín sa 6.-7.5.2024...

Aktuálne 17.5.2024

Program zápasov | 18. - 19.5.2024

Počas víkendu ukončia aktuálnu sezónu poslednými zápasmi mladší minižiaci a staršie minižiačky. Na...

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - DIEVČATÁ

V sobotu odohrali staršie minižiačky dva zápasy nadstavby o umiestnenie na turnaji vo Vrábľoch.

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - CHLAPCI

V sobotu odohrali mladší minižiaci dva zápasy na turnaji v Bratislave.

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA  Lucka