Aktuálne 9.10.2023

Tretie kolo so cťou aj napriek lekcii od majstra

V sobotu 7.10.2023 odohrali naše ženy zápas na pôde Piešťanských Čajok.

Už od začiatku stretnutia ukazovali aktuálne Majsterky Slovenska, že naše hráčky nečaká vôbec nič jednoduché. Počas celého zápasu sa naše dievčatá museli vysporiadávať s nátlakovou celoplošnou obranou z čoho vyplynulo veľké množstvo strát. Tie dokázali skúsené hráčky pretaviť do ľahkých bodov a veľmi rýchlo navyšovali svoj náskok. Výsledný stav hovorí za veľa, avšak skúsenosti, ktoré zo zápasu naše dievčatá získali sa len ťažko dajú spočítať. Určite nepoľavia a budú naďalej poctivo trénovať aby mohli byť aj oveľa kvalitnejším tímom lepšou konkurenciou.

  • Piešťanské Čajky - BK AS Trenčín 126:23

Body AS: Barboričová 10, Felixová 5 (12 doskokov), Urbanová 3, Hlávková 2, Seifertová 2, Mamráková 1.



Ohlasy po zápase:

Richard Ďorďai - tréner AS

"Od začiatku sezóny sme vedeli, že zápasy proti Piešťanským Čajkám budú určite jasnou záležitosťou a preto sme si dali cieľ odohrať ten prvý zápas so cťou. Plne si uvedomujem, že ak si niekto pozrie len výsledok, tak si utvorí názor sám. No ak niekto pozná náš klubový príbeh, tak určite pochopí, kde sa momentálne nachádzame. Je to realita. Ak mám niečo konkrétne povedať k zápasu, tak bolo veľmi ťažké vyrovnať sa s tak agresívnou a aktívnou obranou. Následné prepínanie do útoku po zisku mali Piešťany ukážkové. Na druhej strane musím aj dievčatá pochváliť, pretože ten náš cieľ odohrať zápas so cťou sme takmer do bodky naplnili. To, čo mňa príjemne potešilo a prekvapilo, bol potlesk divákov na našu adresu a aj to, ako nás opäť potleskom vyprevadili z Diplomat arény. Preto sa chcem všetkým fanúšikom touto cestou úprimne poďakovať. Všetci si to budeme dlho pamätať."

Peter Jankovič - tréner Piešťany

"Takýto zápas sa mi hodnotí ťažko. Myslím si, že sme nastúpili na začiatku celkom zodpovedne. Kvalita sa ukazovala počas celého stretnutia. Mladé dievčatá sa neprispôsobili hre súpera, ale snažili sa hrať našu hru. Trochu ma mrzí naša úspešnosť, keďže sme mali veľmi veľa voľných pozícií a neboli sme veľmi úspešní, na čom budeme musieť popracovať. Ďakujem súperovi, že sa zúčastnil zápasu a ja pevne verím, že to bude napredovať. Hlavné pevné nervy, lebo to bude pre nich náročné." (zdroj web Piešťanské Čajky).

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - DIEVČATÁ

V sobotu odohrali staršie minižiačky dva zápasy nadstavby o umiestnenie na turnaji vo Vrábľoch.

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - CHLAPCI

V sobotu odohrali mladší minižiaci dva zápasy na turnaji v Bratislave.

Aktuálne 6.5.2024

Výsledkový sumár | 4.5.2024

Minikategórie majú za sebou ďalšie zápasy, z výhry sa tešili iba dievčatá.

Aktuálne 3.5.2024

Program zápasov | 4.5.2024

V sobotu odohrajú naše mládežnícke tímy zápasy na palubovkách súperov. Držíme palce.

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA  Lucka