Aktuálne 4.5.2023

Kategórie mladších žiakov a mladších žiačok si zmerali sily

V sobotu 29.4. nastúpili proti sebe naše tímy dievčat a chlapcov do 13 rokov.

Počas zápasu dievčatá trénerky Kataríny Dedíkovej a chlapci pod vedením trénera Mareka Marčoka mohli ukázať, čo sa už po ukončenej sezóne počas celého roka naučili. V obidvoch družstvách je viacero detí, ktoré s basketbalom začali iba počas aktuálnej sezóny, preto sa s malými chybičkami počítalo. Počas celého zápasu mali navrch chlapci, ktorí v piatich štvrtinách dali v priemere 10 bodov, zato dievčatá o dve tretiny bodov menej. O skóre v tomto zápase ani tak nešlo, aj keď každý dal do toho určite všetko a chcel sa ukázať pred nemalým publikom. Viac k zápasu povedia obaja tréneri.

  • BK AS dievčatá U13 - BK AS chlapci U13 16:51

Body: Bernátová 4, Jozeková 2, Lackovičová 2, Macharová 2, Bánesová 2, Marčoková 2, Ivanová 1, Ďurišková 1. - Zubo 15, Hovanec 8, Bložon 5, Kaduk 6, Kušnír 4, Kyselica 4, Pilko 4, Daňo 2, Gajdoš 2.



Katarína Dedíková - trénerka mladších žiačok

"Zápas proti chlapcom býva vždy veľmi atraktívny. Nielen pre nás, ale aj pre divákov. V týchto zápasoch chce každý hráč/hráčka zo seba vydať maximum. Nakoľko sezóna nám skončila už niekoľko týždňov späť a sústredíme sa na rozvoj atletickej stránky, tak zápas bol príjemnou zmenou. Ukázal nám, že herne síce zaostávame, ale dievčatá vládali odohrať 5 štvrtín bez toho, aby sa pýtali striedať po pár minútach. Podkošové hráčky výborne doskakovali pod oboma košmi, avšak streľba zlyhávala. Chlapci dievčatá nešetrili a tak rozohrávka bola často náročná. Takéto zápasy samozrejme uvítame častejšie. Ukážu nám, akým smerom sa uberáme."

Marek Marčok - tréner mladších žiakov

"Zápas bol prospešný pre obe strany a ukázalo sa, že vhodne zvolená konfrontácia medzi družstvami v klube ma svoj význam. Takéto zápasy by mohli byt určite medzi kategóriami minimálne raz za mesiac. Príležitosť dostanú hráči či hráčky, ktoré nedostavajú toľko príležitostí v súťažných zápasoch. Chlapci začali zápas pomerne dobre v obrane, ale v útoku nás trápila koncovka, aj vďaka dobrej obrane dievčat. Chalani predviedli pár pekných útokov a ukázali smer, ktorým by sa mala ich útočná hra uberať. V tretej štvrtine sme z nepochopiteľného dôvodu prestali hrať svoju hru a skĺzli sme k individuálnemu riešeniu útočných situácií. Vo štvrtej štvrtine sa chalani vrátili k hre z úvodu avšak s lepším zakončením. V kvalitnom zápase chlapci zaslúžene vyhrali, ale dievčatá treba pochváliť za hru v obrane."


Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 16.5.2024

Dievčatá na celoslovenskom finálovom turnaji nakoniec strieborné

Naše hráčky a študentky Strednej športovej školy Trenčín sa 6.-7.5.2024...

Aktuálne 17.5.2024

Program zápasov | 18. - 19.5.2024

Počas víkendu ukončia aktuálnu sezónu poslednými zápasmi mladší minižiaci a staršie minižiačky. Na...

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - DIEVČATÁ

V sobotu odohrali staršie minižiačky dva zápasy nadstavby o umiestnenie na turnaji vo Vrábľoch.

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - CHLAPCI

V sobotu odohrali mladší minižiaci dva zápasy na turnaji v Bratislave.

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA  Lucka