Aktuálne 18.4.2023

Kadetky po víkende bez straty bodu

Kadetky odohrali počas posledného víkendu ďalšie zápasy nadstavby proti Bardejovu a Spišskej Novej Vsi.

V sobotu sa hráčky pod vedením trénerky Anny Šoltésovej predstavili na domácej palubovke proti Bardejovu. Už od začiatku stretnutia mali naše dievčatá zápas pevne vo svojich rukách, keď viedli 11:0, následne prvá štvrtina skončila 24:7. V druhej časti hry síce naše hráčky dovolili dať súperkám o jeden bod viac než samy skórovali, na náskoku to veľa nezmenilo. V druhom polčase sa našim dievčatám darila najmä rýchla hra v útoku, v obrane si postrážili doskok. Po tretej štvrtine bol náskok našich dievčat 31-bodový, do konca zápasu ho ešte navýšili. 

  • BK AS Trenčín - BKM Bardejov 75:38

Body AS: Grellová 13 (13 doskokov), Kozáková 12, Duvačová 12 (13 doskokov), Žilinčanová 11, Seifertová 10, Molnárová 7, Makovcová 6, Huščavová 2, Kikušová 2.


Anna Šoltésová - trénerka AS

"Do sobotného zápasu sme išli s jasným cieľom vyhrať. Napriek tomu som dievčatám zdôrazňovala, že nič nemôžu v zápase podceniť a zodpovedne hrať to, čo máme natrénované. Hneď na začiatku stretnutia sme si urobili pohodlný náskok, ktorý sme si strážili a postupne navyšovali až do konca zápasu. V druhej štvrtine sme síce trochu poľavili, ale po polčase sme opäť hrali to čo na začiatku. Teší ma, že sme konečne zahrali aj viac rýchlych protiútokov bez driblingu a videli svoje spoluhráčky vybiehať dopredu. Som rada, že všetky hráčky v zápase bodovali a bavili sa basketbalom."

Clarissa Molnárová - pivotka AS

"Na zápas proti Bardejovu sme išli nastavené na výhru, no zároveň sme mali aj rešpekt. Od začiatku sme si spravili malý náskok, no v druhej štvrtine sme trochu povolili. Našťastie sme to dotiahli do úspešného konca a myslím si, že to bol dobrý zápas."



V nedeľu čakal na naše kadetky súper zo Spišskej Novej Vsi. Začiatok zápasu bol veľmi opatrný a oba tímy skórovali prevažne z trestných hodov. Počas prvej časti hry si naše dievčatá vytvorili 3-bodový náskok, počas druhej štvrtiny svoj náskok navýšili na 9 bodov. Tento náskok sa ukázal ako kľúčový, keďže v druhom polčase bol stav takmer vyrovnaný. Tretia štvrtina skončila nerozhodne 10:10, v poslednej časti hry naše dievčatá náskok navýšili o dva body. Po finálnom klaksóne sa teda mohli tešiť aj z druhej výhry za jeden víkend.

  • BK AS Trenčín - ŠKBD Spišská Nová Ves 49:38

Body AS: Kozáková 15, Makovcová 15 (10 doskokov), Duvačová 9 (12 doskokov), Žilinčanová 7, Grellová 3, Seifertová (10 doskokov).


Anna Šoltésová - trénerka AS

"Čakali sme, že zápas proti Spišskej bude náročnejší ako ten proti Bardejovu a tak aj bolo. Spišiačky prišli v silnejšej zostave ako tomu bolo v zápase u nich. V prvej štvrtine nám robilo veľký problém presadiť sa v útoku. To sa s nami ťahalo celý zápas takmer vždy, keď sme chceli hrať postupný útok. V druhej štvrtine sme dokázali zahrať opäť pár pekných rýchlych protiútokov po obrannom doskoku alebo zisku lopty. Tieto ľahké body nám umožnili vytvoriť si proti súperkám náskok, z ktorého sme ťažili do konca zápasu. V oboch zápasoch bola naša silnejšia stránka obrana, no v útoku sa dosť trápime. Určite sa tomu budeme najbližšie týždne venovať, keďže ďalší zápas hráme opäť až o mesiac. Dievčatám gratulujem k ďalším výhram."

Hana Makovcová - pivotka AS

"Zápas sme začali nepozorne, snažili sme sa útočiť čo najrýchlejšie a signály sme robili zbrklo. Súperky nás pod košom zdvojovali a ľahko sme strácali lopty. Potom sme sa trošku upokojili a zahrali si dobré útoky, hlavne pomocou hoď a bež a pár signálov. Niekedy upokojenie viedlo k nečinnosti v útoku a rozohrávačky to mali ťažké. Našťastie sme prišli na to, že nám vychádzajú rýchle protiútoky a podľa mňa sme hlavne kvôli nim aj vyhrali."



Najbližšie sa naše kadetky predstavia v zápasoch 13.-14.5. na palubovkách Trnavy a Serede. 

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - DIEVČATÁ

V sobotu odohrali staršie minižiačky dva zápasy nadstavby o umiestnenie na turnaji vo Vrábľoch.

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - CHLAPCI

V sobotu odohrali mladší minižiaci dva zápasy na turnaji v Bratislave.

Aktuálne 6.5.2024

Výsledkový sumár | 4.5.2024

Minikategórie majú za sebou ďalšie zápasy, z výhry sa tešili iba dievčatá.

Aktuálne 3.5.2024

Program zápasov | 4.5.2024

V sobotu odohrajú naše mládežnícke tímy zápasy na palubovkách súperov. Držíme palce.

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA  Lucka