Aktuálne 28.2.2023

Kadetky na východe s dvoma zaslúženými výhrami

Kadetky odohrali počas posledného víkendu zápasy v Spišskej Novej Vsi a Bardejove.

V sobotu nastúpili dievčatá trénerky Anny Šoltésovej v prvom zápase nadstavby proti Spišskej Novej Vsi. Už od začiatku si naše hráčky vytvárali postupný náskok a bod po bode odskakovali súperkám. Tie za prvý polčas trafili iba tri koše z hry, všetky ostatné body pridali z trestných hodov. Naše dievčatá hrali pekný basketbal, kedy po prvej štvrtine bol stav 9:17, na polčase 20:38 v náš prospech. V druhej polovici hry sa náskok našich kadetiek ešte navyšoval, a kvalitnou obranou a kolektívnym útokom, kedy skórovali všetky naše hráčky, si tak vybojovali vysokú výhru.

  • ŠKBD Spišská Nová Ves - BK AS Trenčín 39:81

Body AS: Grellová 18 (15 doskokov), Seifertová 15, Molnárová 12, Kikušová 8, Duvačová 8 (15 doskokov), Kozáková 8, Huščavová 5, Žilinčanová 4, Császárová 3.


Anna Šoltésová - trénerka AS

"Po mesačnej zápasovej pauze sme na východ odchádzali s tým, že si domov chceme doniesť minimálne jedno víťazstvo. Hneď od začiatku sobotného stretnutia dievčatá predvádzali pekné basketbalové akcie a dostali sa do ľahkých streleckých pozícii, no veľký problém nám robilo úspešné zakončenie. Asi v polovici štvrtiny sa dievčatá už trošku uvoľnili a začali si zápas pomaly užívať. Veľmi ma však mrzí, že v prvom polčase sme vyše polovicu bodov dostali z trestných hodov, po našich nezmyselných fauloch v snahe získať loptu. Počas polčasovej prestávky sme si vysvetlili ako chceme súperky brániť, čo im môžeme dovoliť a čo nie. Dievčatá to veľmi rýchlo pochopili a tým sme v druhom polčase získali ľahké lopty. V poslednej štvrtine si baby už zápas naozaj užívali, predvádzali pekné akcie a naozaj to bola radosť sa na nich pozerať. Veľmi ma teší, že skórovali všetky hráčky."

Sabina Huščavová - krídlo AS

"Náš sobotňajší odohratý zápas hodnotím veľmi pozitívne. Napriek výškovému rozdielu sme súperky nechceli podceňovať a nastúpili sme do zápasu s rešpektom. Začiatok prvej štvrtiny bol síce nerozhodný, keďže sme boli asi trošku ustráchané, no veľmi rýchlo sme sa pozbierali a začali hrať svoju hru. Neskôr, keď sme prešli do zónovej obrany, súperky mali problém dostať sa pod náš kôš, z čoho sme získali veľa lôpt a podarilo sa nám pár pekných protiútokov. Myslím, že je dôležité podotknúť, že sme si zápas užili všetky na 100%, no myslím, že v poslednej štvrtine to bolo vidieť asi najviac. V sobotu ma okrem výhry veľmi potešilo, že si každá z nás dala kôš a predviedli sme peknú tímovú hru. Avšak vždy je na čom pracovať a my sa budeme poctivo pripravovať, aby nás protihráčky pri ďalšom vzájomnom stretnutí ničím neprekvapili."



V nedeľu odohrali kadetky zápas proti Bardejovu. Začiatok stretnutia bol veľmi vyrovnaný a prvá časť hry skončila 15:15. V druhej štvrtine naše dievčatá zlepšili obranu a dovolili súperkám skórovať iba 6 bodov, čím si na polčase vytvorili 8-bodový náskok. Tretia časť hry bola opäť vyrovnaná a skončila 13:13. Oba tímy sa bodovo držali hlavne trestnými hodmi a streľbou spod koša. V poslednej štvrtine naše hráčky poriadne zabrali v obrane a dovolili domácim trafiť iba 7 bodov, na druhej strane to našim začalo poriadne padať a dali 24 bodov. Po zápase sa tak mohli tešiť z ďalšej zaslúženej výhry.

  • BKM Bardejov - BK AS Trenčín 41:66

Body AS: Kozáková 21, Seifertová 15 (13 doskokov), Grellová 11 (16 doskokov), Žilinčanová 11, Duvačová 3, Kikušová 3, Császárová 2.


Anna Šoltésová - trénerka AS

"Nedeľný zápas mal veľmi podobný priebeh ako v sobotu. Na začiatku sme sa trápili pri úspešnom zakončení a súperkám padli častokrát veľmi náhodné strely. Dievčatá naozaj celý zápas bojovali o každú loptu a súperkám nič nedarovali zadarmo. V tretej štvrtine ešte nič nebolo jasné, no potom sme dobrou obranou získali asi tri rýchle lopty po sebe, úspešne zakončili a zápas bol už čisto len v našich rukách. V poslednej časti hry už súperky vyzerali rezignovane, no naše baby si zápas veľmi užívali a zahrali množstvo jednoduchých rýchlych protiútokov. Dievčatá predviedli v oboch zápasoch výborný kolektívny výkon, povzbudzovali sa a radosť po výhrach bola obrovská. Dievčatám ešte raz gratulujem a ideme sa sústrediť na ďalšie náročné zápasy."

Alexandra Grellová - krídlo AS

"Nedeľný zapas hodnotím, ako veľmi vydarený. Od začiatku sme nasadili určité tempo, ktoré sme držali počas celého zápasu. Boli tam momenty, kedy sme nepremieňali jednoduché koše a teda rozdiel zápasu mohol byť aj výraznejší. Ako pozitívum hodnotím to, že sme boli dobre zohraté a na ihrisku nám to spolu fungovalo ako v útoku, tak aj v obrane. Bola to zaslúžená výhra a pekný víkend."



Najbližšie sa naše kadetky predstavia na domácej palubovke proti Trnave a Seredi 25.-26.3.2023.

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 16.5.2024

Dievčatá na celoslovenskom finálovom turnaji nakoniec strieborné

Naše hráčky a študentky Strednej športovej školy Trenčín sa 6.-7.5.2024...

Aktuálne 17.5.2024

Program zápasov | 18. - 19.5.2024

Počas víkendu ukončia aktuálnu sezónu poslednými zápasmi mladší minižiaci a staršie minižiačky. Na...

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - DIEVČATÁ

V sobotu odohrali staršie minižiačky dva zápasy nadstavby o umiestnenie na turnaji vo Vrábľoch.

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - CHLAPCI

V sobotu odohrali mladší minižiaci dva zápasy na turnaji v Bratislave.

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA  Lucka