Aktuálne 22.12.2022

Vianočný špeciál !

Poďme sa spolu pozrieť, čo nie len na seba počas decembra prezradili naši hráči a hráčky :)

Vianoce sú za dverami a tak, ako v tomto období trávi väčšina z nás čas so svojimi najbližšími, tak zvyšok roka trávia naši hráči a hráčky veľkú časť svojich dní práve so svojimi spoluhráčmi a trénermi. Počas decembra sme preto zavítali do šatní všetkých ôsmych kategórií a veruže sme sa podozvedali na dievčatá aj chlapcov zaujímavé pikošky. A nie len na decká, ale o tom až na konci.... 



Mikroliga U10

Na začiatok sme zavítali na tréning najmladších prípravkárov. Pri otázke najväčšieho jedáka označili Maťka Kraisla, ktorý bol ale zároveň označený za prípravkára, ktorému ide najlepšie dvojtakt. Spevákmi tímu sú Matúš Záhora s Eliškou Kučmínovou, popri nich si podľa detí najviac zatancujú Miško Tomík so všetkými dievčatami. Miško Tomík je zároveň aj najväčším flegmošom, Lucas Urbanovský je zas najväčším zabávačom. Popri tom ako ostatných zabáva, podľa všetkého aj rád zahundre, pretože bol označený za najväčšieho hundroša. Úplným opakom je Jurko Gabrhel, ktorý je zas v tíme najtichší. Všetci okrem Henricha Švarca sú aj podľa slov trénera spáči, podobne ale aj všetci patria ku veľkým dričom a poctivcom. Popri tom tam nájdeme aj lajdákov, tými sú Maťo Kraisl a Lucas Urbanovský. Máme tam aj pár zábudlivcov, za chlapcov Maťo Kraisl a za dievčatá Ninka Pšenková s Eliškou Kučmínovou. Posledná otázka bola, ktoré z dievčat je najväčšia parádnica. Pri nej sa však prihlásili úplne všetky, tak ako sa na mladé slečny patrí :)


Mladšie žiačky U13

Po prípravkároch sme zašli za mladšími žiačkami. Najväčšou zabávačkou, speváčkou a ešte aj tanečníčkou je jednohlasne Lea Bacmaňáková. Najväčší poctivec je Nelka Dedíková, naopak najviac to rada fláka Hanka Križková, ktorá je zároveň aj najväčšia flegmoška v tíme. Betka Bernátová bola označená za najväčšieho jedáka a spáča, Dominika Kohútová je zas najväčšia trémistka. Pri otázke najväčšieho hundroša sa dievčatá zhodli, že to pasuje na úplne všetky, nájdu sa medzi nimi ale aj tichučké dievčatá Linda Sichanhová a Julka Liptáková. Veľkou bifloškou bola označená Sárka Zoe Gabrielová, veci po tréningu si najčastejšie zabúda Zoja Ivanová. Posledná otázka išla opäť na naše parádnice, presnejšie, ktorá trávi najviac času pred zrkadlom. Dievčatá sa nevedeli rozhodnúť, preto označili Vanesu Suchú aj Julku Liptákovú :)


Žiaci U14

Ďalšou kategóriou, ktorá sa nevyhla našim otázkam boli žiaci. Keby ste chceli aby vám niekto zaspieval, bol by to Sebo Gabriš a zatancovali by vám Timo Tinka s Filipom Jonekom. Najväčším zabávačom je Simon Porubčan, ktorý zároveň trávi zo všetkých najviac času pred zrkadlom. Najväčším jedákom je Rišo Kušnír, najväčším ospalcom je Timo Tinka. Adam Cyprian je považovaný za najväčšieho poctivca a driča, najviac na tréningoch hundre Maťo Fischer. Za najväčšieho flegmoša bol označený Kubo Novák, najtichší z chalanov je Damian Provazník. Rád to na tréningoch odflákne naj lajdák Maťo Husár, tréme sa zas nevyhne Timo Tinka. Samko Novosád zas najčastejšie na niečo zabudne. Žiacke odpovede uzatvára najväčší bifľoš tímu a tým je Marek Molnár ;)


Staršie žiačky U15

Po chlapcoch sme zas na striedačku zavítali ku dievčatám. Podľa odpovedí dievčat by ste jedlom najviac potešili jedáčky Zoe Vida a Nelku Novotnú. Rovnakú dvojicu by ste ale mohli pristihnúť pri tom, že na tréningoch najviac nad vecami hundrú. Za najväčšie zabávačky sa označili všetky dievčatá, vyzdvihli však najviac Simču Kozákovú a Mišku Kikušovú. Najväčšia spáčka je Anet Lipková, zároveň však spolu s Katkou Matúšovou a Terezkou Škultétyovou patria medzi najväčšie poctivky a makačky. Najväčší flegmoš je Lara Mojsilović, a pri otázke kto to najviac fláka sa prekvapivo opäť prihlásili všetky dievčatá. To isto nepotešilo trénera, ten určil aj najväčšiu trémistku zo všetkých Zoe Vida. Miška Liptáková je najväčší zábudlivec, veru občas zabudne aj prísť na tréning :) Najkrajšie si v šatni zaspievajú Nelka Novotná s Miškou Liptákovou, Miška si k tomu spolu so Simčou Kozákovou aj rada zatancuje. Najväčšia bifľoška je Katka Matúšová, ktorá spolu s Larou Mojsilović a Dominikou Kohútovou patria k tým tichším dievčatám. Najviac času pred zrkadlom strávia Nelka Novotná so Simčou Kozákovou. A ktoré slečny sú najviac obletované chlapcami? Simča Kozáková a Miška Kikušová :)


Kadeti U17

Pri návšteve v kadetskej šatni sme sa len poťažky dopracovali ku odpovediam, keďže v tejto kategórii chodia niektorí chlapci na tréningy tak často, ako často môžeme vidieť zatmenie mesiaca. Aj napriek tomu sa na odpovediach zhodli a začneme najväčším lajdákom. Tým je Juro Klučiar, ktorý podľa všetkého, keď už sa na tréningu ukáže tak je nie len najväčší zabávač, ale aj spevák a tanečník. Miško Grbálik patrí ku najtichším chalanom, popri tom je aj najväčší poctivec a najväčší filozof tímu. Najväčší flegmoš je Braňo Viselka, naopak najviac sa vie vystresovať Mišo Závodský. Ten dostal aj titul dievčatami najviac obletovaného chalana. Najväčším jedákom je Romčo Svetlík a najväčším zábudlivcom je Rafo Tomík, ktorého vieme nájsť najdlhšie sa obzerať pred zrkadlom. Uzatvára to dvojica Kubo Sollár s Rafom Tomíkom, ktorí nielen že sú najväčšími spáčmi tímu, ale aj najväčšími hundrošmi ;)


Kadetky U17

Pri kadetkách to bola ozaj jedna veľká párty. Hneď na prvú otázku, kto je z tímu najtichší sa všetky nahlas rozosmiali, takže odpoveď bola jasná - nikto. Rovnako na to nadväzuje otázka najväčšej zabávačky, pri nej sa taktiež nevedeli cez smiech rozhodnúť a prihlásili sa všetky, predsa len vyzdvihli jednu najväčšiu a to Mišku Császárovú. Najospalejšiu môžeme na tréningoch vidieť Sárku Žilinčanovú, ktorá je zároveň aj najväčšia trémistka. Miška Kikušová je najväčšia flegmoška, Hanka Makovcová je zas veľká filozofka. Najväčšia lajdáčka a hundroška je Clarissa Molnárová. Tá je podľa dievčat aj najviac obletovaná chlapcami, môžeme potvrdiť, že je aj tá čo najviac chlapcov obletuje;) Dievčatá spomedzi seba nevedeli vybrať najväčšieho driča, prihlásili sa všetky, preto sme popýtali trénerku aby jednu vybrala a tou je Simča Seifertová. Najviac na veci zabúda Miška Császárová a najviac na jedlo myslí Viki Duvačová. V šatni si najradšej zatancuje Simča Seifertová, popri nej si rada zaspieva Sabi Huščavová. Otázky uzatvára trio, ktoré trávi najviac času pred zrkadlom a sú to Simča Kozáková, Saška Grellová a Viki Duvačová :)


Mladí muži U23

Do mužskej šatne sme zavítali po ich vyhratom zápase, takže sme mali to šťastie a nemali problém nám odpovedať. Naše nerozlučné rozohrávačské duo to podľa všetkého vie v šatni roztočiť, kedy to Adamko Greguš rozospieva a Riči Ďorďai mu na to zatancuje. Najviac na háku má veci Oli Michálik, ktorý je zároveň aj najväčší jedák. Najväčším zabávačom sa vďaka svojmu špecifickému humoru stal Dávid Briatka, naopak najtichším je v šatni Janči Minárik. Pri otázke najväčšieho hundroša sme nestihli ani dopovedať slovo "hundroš" a všetci jednoznačne vykríkli Mišo Heleš ;) Naopak najväčším dričom je Matúš Nebus, ktorý je aj najväčším filozofom. Určite sa pri ňom nestratí ani Juro Repka, ktorý dokáže o fyzike rozprávať celé hodiny. Najviac sa medzi mužmi dokáže vystresovať Rafo Tomík, ktorého označili aj za hráča, ktorý najviac času strávi pred zrkadlom. Asi to už tak bude, keďže ho tam označili aj kadeti ;) Najradšej si pred tréningom pospia Adam Greguš a Ondro Nebus, ktorí veru už neraz na tréning kvôli šlofíku meškali. Za najväčšieho lajdáka označili Enrica Nováka, a najväčším zábudlivcom je Samo Pabiš. Na poslednú otázku, kto je najviac obletovaný dievčatami, sme nemuseli dlho čakať, po turnaji v Ostrave už všetci vieme, že je to Samko Pabiš ;)


Mladé ženy U23

Ako posledné sme navštívili naše mladé ženy. Tento rozhovor bol úplne kľudný a zo všetkých kategórií k tomu pristúpili najrozvážnejšie. Hneď na začiatok sme zisťovali, ktorá z dievčat je najväčšia filozofka, tam označili Simču Nemcovú. Tá sa popri tom stíha ešte aj najdlhšie zo všetkých obzerať pred zrkadlom. V ríši snov a šlofíkov najviac času trávi Sonička Mamráková, ktorá si po tom najradšej zo všetkých zaspieva. Popri nej si v šatni rada zatancuje Sofi Barboričová, ktorá je spolu s Nelkou Hlávkovou označená za najväčšie poctivky. Najmenej toho v šatni narozpráva Peťka Paulínyová, ktorá je zároveň aj najväčšia flegmoška. Najväčší lajdák je Lili Janigová, popri nej najradšej veci ohundre Domča Kubová. Za najväčšieho zábudlivca dievčatá označili Sabi Huščavovú. Veľkú radosť spraví dobré jedlo Mery Bučkovej, ktorá je zároveň aj najviac obletovaná chlapcami. A na koniec tu máme Sašku Křenovú, ktorá patrí určite ku najväčším trémistkám tohto tímu. Ale čo jej ide určite najlepšie je zabávanie ostatných, veď dokázala rozosmiať takmer celý autobus MHD v Košiciach :)



Keď už máme za sebou individuálne "ocenenia", spýtali sme sa našich trénerov a asistentov, dve jednoduché otázočky ohľadom ich hráčok a hráčov. Ako prvé sa mohli trošku posťažovať, a teda začali otázkou "Čo ťa na svojom tíme najviac hnevá a vie vytočiť?" a tiež presný opak: "Čo sa ti na tvojom tíme najviac páči?". Niektorí tréneri boli struční a vypadlo to z nich hneď, iní sa zas museli poriadne zamyslieť... Veď presvedčte sa sami:

Dominik Kaduk o prípravkároch:

"Čo ma vie pri prípravke najviac naštvať? Keď mi neustále dávajú otázku: A budeme dnes hrať? 

A čo sa mi najviac páči? Ich bojovnosť na turnajoch aj za nepriaznivého stavu. A keď mi 5,5 ročný chlapček povie: "Pán tvenev, nám to nejde, ale sa stvašne snažíme."


Katka Dedíková s Domčou Kubovou o mladších žiačkach:

KD: "Najviac ma hnevá benevolentnejší prístup na tréningoch. Občas lenivosť nielen na tréningoch. Úplne najviac ma vytočí, keď po rýchlostných cvičeniach zívajú a chce sa im spať. Nie sú ochotné vystúpiť zo svojej komfortnejšej zóny. 

Veľmi sa mi páči, že sa tešia, keď sa vidia na tréningoch a fungujú ako jeden celok, a že sa vedia odviazať (škoda, že v šatni a nie na ihrisku)." ;)

DK: "Najviac ma dokáže naštvať, keď dievčatá nerozmýšľajú. Učíme sa určité veci a o pár minút, keď hrajú medzi sebou to absolútne nevyužijú. 

A čo sa mi páči, že dievčatá medzi sebou komunikujú, super sa dopĺňajú a nerobia medzi sebou rozdiely. Vždy dokážu vytvoriť výýýbornú náladu a sú veľmi poslušné, keď sa im niečo vysvetľuje."


Juro Repka o žiakoch:

"Najviac ma na nich hnevá, keď niečo vysvetľujem a oni stále driblujú a vôbec nepočúvajú.

Ale najviac sa mi na chalanoch páči ich vášeň do hry, pretože aj keď spadnú a zrania sa, tak sa postavia a bojujú ďalej, a to sa nevidí ani pri starších."


Riči Ďorďai s Jarinom Vidom o starších žiačkach:

RĎ: "Najviac nás vedia naštvať keď odvrávajú a robia si veci po svojom.

Čo sa mi ale na nich veľmi páči je pracovitosť celého tímu a výborná partia."

JV: "Súhlasím, len by som doplnil k prvej otázke, ich občasnú nechuť bojovať a strach spraviť chybu. A potom keď pri malých nezdaroch dávajú hlavy dole a vzdávajú to, toto mňa najviac vytáča."


Tomáš Nebus o kadetoch:

"Vedia ma naštvať viaceré veci, napr. neskoré príchody na tréning, namyslené a arogantné správanie, nekolektívne maniere...ale najviac mi vadí, ak basketbalovo lepší hráč uverí svojej mylnej predstave, že je niečo viac ako jeho vlastný spoluhráč.

Na druhú stranu mám rád, keď sa chalani snažia. Za tie roky už viem, že snaha a vytrvalosť je viac ako talent. A oni sa naozaj snažia." :)


Anička Šoltésová o kadetkách:

"Najviac ma na nich hnevá, keď sa majú ísť počas tréningu napiť, vtedy majú byť najviac zadýchané, a oni napriek tomu zvládajú riešiť rovnice z fyziky a rôzne udalosti z dejepisu. Nuž, asi sme v lete výborne pracovali na našej kondičke ;) A samozrejme ich dochádzka na tréningy, ale to oni už vedia… 

Najviac sa mi ale páči, že sú to neskutočné bojovníčky, ktoré vždy vedia vytvoriť veselú atmosféru a spraviť si srandu zo seba navzájom, ale aj samé zo seba."  


Majka Felixová s Aďušom Helešom o mladých mužoch:

MF: "Najviac ma na nich hnevá, keď im na tréningoch robím rozhodcu a oni sa so mnou krvopotne hádajú čo sú a nie sú fauly, a či správne počítam. A okrem toho, že si často chcú v zápasoch veci robiť po svojom, a tvrdohlavo si myslia, že majú pravdu.

Čo na nich mám ale naozaj rada, je to ako sa basketom neskutočne bavia, ako sa medzi sebou dokážu podpichovať, hecovať, pridávajú do tréningov rôzne maniere, ktoré vidia v NBA.. vtedy sa bavia tak, ako sa baby ozaj baviť nedokážu."

AH: "Vie ma naštvať, keď si v timeoute povieme, že chceme držať loptu a hrať dlhý útok, no a my vystrelíme na kôš v 8. sekunde a netrafíme ani obruč.

Najviac sa mi na nich páči ich kamarátsky vzťah, a že si vedia urobiť zo seba aj srandu a navzájom sa hecovať."


Riško Ďorďai o mladých ženách:

"Určite najviac ma vytáčajú tým, že v dochádzke nedávajú dôvod absencie… a to ma vytáča do bezvedomia. Keby som mal ešte niečo pridať bolo by to, že mi u nich chýbajú väčšie emócie pri negatívnych aj pozitívnych situáciách na ihrisku aj v šatni.

Páči sa mi určite to, že od začiatku sezóny, keď sme družstvo skladali z dievčat, ktoré sa takmer nepoznali, dokázali vytvoriť jeden Tím s tou správnou chémiou, a že ešte ani v jednom zápase nezložili zbrane a hrali do konca."



Keď už sme sa dozvedeli všetko o našich hráčkach a hráčoch prišiel čas aj na tých, ktorí s nimi zažívajú ťažké ale aj radostné chvíle, trávia s nimi takmer každý deň a snažia sa z nich vychovať slušných ľudí a športovcov. V neposlednom rade je v ich záujme vzbudiť v nich lásku k basketbalu. Poverili sme kapitánov družstiev, aby za pomoci spoluhráčov opísali svojich trénerov a asistentov, ich dobré aj zlé vlastnosti, proste čokoľvek čo na nich majú ;)


Prípravkári o trénerovi Dominovi Kadukovi:

Najmladším prípravkárom sme otázky položili priamo, predsa len, v ich veku by ten opis mohol vyznieť kostrbatejšie ;)

Ako by ste opísali trénera, čo mu ide najlepšie? "Tréner je vysoký a pekný. Najlepšie mu ide basketbal."

Čo by mohol zlepšiť a čím vás najviac hnevá? "Mohol by nám dať viac tréningov a hnevá nás to, že sú tie tréningy krátke."

Posledná otázka: V čom je tréner najvtipnejší? "Vtipný je, keď nám ukazuje kroky, pretože pri tom smiešne krepčí." :)


Mladšie žiačky o trénerke Katke Dedíkovej a asistentke Dominike Kubovej:

"Naše trénerky sú veľmi trpezlivé. Nás s ničím nehnevajú, aj keď my ich určite vieme naštvať. Vždy nás čo najviac motivujú, aby sme sa stále snažili. Na tréningu nás často pobavia - hlavne keď Dominika povie nejaké nové slovo. Samozrejme nás ale aj potrestajú keď sa nesústredíme."


Žiaci o trénerovi Jurovi Repkovi:

"Je veľmi dobrosrdečný, ale dokáže si u nás vydobyť autoritu. Vie najlepšie dávať rady ako hrať spod koša. Máme na ňom radi ako nás dokáže psychicky podporiť na zápase."


Staršie žiačky o trénerovi Ričim Ďorďaiovi a asistentovi Jarinovi Vida:

"Tréner Riči je veľmi starostlivý, chce s nami niečo dokázať, a tým aj vyťažiť z nás maximum. Je veľmi vtipný, ale aj veľmi rád nám dáva zabehať. Ale stále to je ten najlepší tréner." :)

"Jarino nás vie namotivovať, ale niekedy veru až moc. Občas sa s trénerom nezhodne na vysvetľovaní istej veci, ale my to aj tak pochopíme." :)


Kadeti o trénerovi Tomášovi Nebusovi:

"Je to veľmi vtipný mladý muž so zodpovedným profesionálnym prístupom. No ako tréner nie je inovatívny a na tréningoch trénujeme stále to isté. Nemáme vôbec žiadne signály, ktoré by sme poznali všetci - áno, máme signál Bus, ktorý je ale taký takmer náhodný signál. Čo je ale super, že aj napriek tomu sme prví v súťaži a vieme poraziť aj skúsenejšie tímy, ktoré pôsobia pod basketbalovými košmi dlhšie." ;)


Kadetky o trénerke Aničke Šoltésovej a asistentovi Miloškovi Kozákovi:

"Na trénerke Aničke sa nám páči, že je blízko nášmu veku, tým pádom nám viac rozumie a aj my jej. Veľa nás toho naučila jej kvalitnými tréningami a snaží sa nájsť riešenie na hocijaký vyskytnutý problém. Vždy nám vyčarí úsmev, tak ako aj Miloško, ktorý nás vždy nakopne a povzbudí nás už len tým, že je a jeho humorom. Pani trénerka sa vie aj naštvať, čo nás motivuje a súpera naopak zastraší."


Mladí muži o trénerke Majke Felixovej a asistentovi Aďušovi Helešovi:

"Trénerka má profesionálny a zároveň priateľský trénerský prístup, je nápomocná, vysvetlí čo je zle, ako to spraviť lepšie, pochváli a nezmyselne na nás nehúka v rôznych situáciách. Škoda len, že nevyhrávame tak veľa zápasov, koľko lásky ku nej chováme. Andrej pomáha s odvozom na zápasy a píše nám každý zápas zápis, za čo sme neuveriteľne vďační. Vďakabohu, vždy keď nie je na zápase vyhráme." ;)


Mladé ženy o trénerovi Riškovi Ďorďaiovi a asistentke Aničke Šoltésovej:

"Tréner s Aničkou nás podporujú najviac ako sa dá. Sú veľmi ohľaduplní, vždy nám vedia pomôcť, či na ihrisku, zdravotne alebo aj v osobnom živote. Kedykoľvek si nás vypočujú ak nás niečo trápi a pomôžu nám. Nakopnú nás aj napriek tomu keď prehrávame. Stále sa snažia o to, aby bola zábava a dobrá nálada. Sú to ľudia akí majú byť, ktorí majú srdiečko na správnom mieste. Nedá sa im čo vytknúť. ALE, predsa jedna vec by tu bola. Tréner nebojte sa byť v niektorých situáciách prísnejší." :)



Každému, kto to dočítal až sem tak gratulujeme ;) Veríme, že ste sa dozvedeli niečo nové o členoch našej veľkej basketbalovej rodiny, a že sme vám neraz vyčarovali úsmev na tvári.

Prajeme všetkým krásne a pokojné prežitie Vianoc v kruhu najbližších a hlavne pevné zdravie do Nového roka 2023 !

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - DIEVČATÁ

V sobotu odohrali staršie minižiačky dva zápasy nadstavby o umiestnenie na turnaji vo Vrábľoch.

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - CHLAPCI

V sobotu odohrali mladší minižiaci dva zápasy na turnaji v Bratislave.

Aktuálne 6.5.2024

Výsledkový sumár | 4.5.2024

Minikategórie majú za sebou ďalšie zápasy, z výhry sa tešili iba dievčatá.

Aktuálne 3.5.2024

Program zápasov | 4.5.2024

V sobotu odohrajú naše mládežnícke tímy zápasy na palubovkách súperov. Držíme palce.

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA  Lucka