Aktuálne 15.12.2022

Mladé ženy na záver roka predviedli peknú hru

V sobotu 10.12.2022 privítali ženy do 23 rokov na Sihoti tím zo Starej Turej.

Hráčky pod vedením trénera Richarda Ďorďaia vstúpili do zápasu úspešne keďže dokázali so súperkami počas celej prvej štvrtiny držať krok. V druhej časti hry si hosťky spravili mierny náskok a to hlavne vďaka úspešnej trojkovej streľbe, keď sa v prvom polčase trafili spoza oblúka až 5 krát. Po polčase sa našim dievčatám nedarilo zastaviť rýchle protiútoky súperiek a dovolili im streliť až 24 bodov. Do poslednej štvrtiny vstúpili lepšie naše dievčatá, keď sa 9-bodovou šnúrou priblížili len na rozdiel jedenástich bodov. Ku koncu zápasu Staroturanky potiahli hráčky, ktoré nastupujú aj za extraligové Piešťanské Čajky, naše hráčky aj napriek tomu túto štvrtinu vyhrali o 5 bodov.

  • BK AS Trenčín - MBK Stará Turá 55:70

Body AS: Barboričová 16, Mamráková 16, Janigová 8, Bučková 7, Seifertová 3, Hlávková 2, Paulínyová 2, Nemcová 1.


Richard Ďorďai - tréner AS

"Vedeli sme, že zápas proti Starej Turej nebude ľahký. Išli sme do neho však odhodlane a od prvej minúty sme plnili všetko čo sme si pred ním povedali. Hlavne v prvom polčase sa mi páčilo, že si dievčatá vážili loptu. Premieňali sme trestné hody, ktorými sme sa so súperkami bodovo dokázali držať. Celý zápas bol z môjho pohľadu vyrovnaný, aj keď to na tabuli tak v druhom polčase už nevyzeralo. Dievčatá nezložili zbrane a aj napriek tomu, že sme nešťastne darovali Turankám niekoľko ľahkých lôpt, som rád, že sme poslednú štvrtinu vyhrali a ukončili tak aktuálny rok 2022 touto malou "výhrou". S každým súperom čo sme zatiaľ v sezóne hrali, sme dokázali držať krok a aj toto nám ukazuje, že sme na správnej ceste ku ešte lepším výsledkom."

Sofia Barboričová - rozohrávačka AS

"Vedeli sme, že zápas proti Starej Turej bude veľmi náročný, nakoľko tam majú aj hráčky z extraligy. Myslím si, že sme odohrali veľmi slušný zápas. Zlepšujeme sa od zápasu k zápasu. Škoda začiatku tretej štvrtiny, kde nám dali rýchle a jednoduché koše. Chcem pochváliť baby, že sme sa nevzdali a dokázali sme zabojovať o super výsledok."


Po novom roku sa naše mladé ženy predstavia na domácej palubovke počas víkendu 21.-22.januára proti CBK Košiciam a Popradu.

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - DIEVČATÁ

V sobotu odohrali staršie minižiačky dva zápasy nadstavby o umiestnenie na turnaji vo Vrábľoch.

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - CHLAPCI

V sobotu odohrali mladší minižiaci dva zápasy na turnaji v Bratislave.

Aktuálne 6.5.2024

Výsledkový sumár | 4.5.2024

Minikategórie majú za sebou ďalšie zápasy, z výhry sa tešili iba dievčatá.

Aktuálne 3.5.2024

Program zápasov | 4.5.2024

V sobotu odohrajú naše mládežnícke tímy zápasy na palubovkách súperov. Držíme palce.

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA  Lucka