Aktuálne 15.12.2022

Šamorín bol nad sily starších žiačok

V nedeľu 11.12.2022 odohrali staršie žiačky zápas proti favoritovi tabuľky.

Dievčatá pod vedením trénera Richarda Ďorďaia nezačali zápas vôbec dobre a dovolili súperkám streliť úvodných 11 bodov stretnutia. Po oddychovom čase opadla z dievčat nervozita a vrátili sa do zápasu 9-bodovou šnúrou. Súperky si však vďaka výškovej prevahe dokázali spraviť po prvej štvrtine 13-bodový rozdiel, na polčase to bolo o 21. Dominancia hostiek pokračovala aj po prestávke a svoj náskok zvyšovali rýchlymi košmi po našich stratách. Poslednú štvrtinu naše dievčatá zabrali poriadne v obrane a túto časť hry vyhrali 11:8. Aj napriek nepriaznivému výsledku odohrali naše hráčky dobrý kvalitný zápas.

  • BK AS Trenčín - ŠBK Šamorín 37:71

Body AS: Kozáková 22 (11 získaných lôpt), Škultétyová 7, Vida 2, Novotná 2, Kikušová 2, Panáková 1, Liptáková 1.


Richard Ďorďai - tréner AS

"Pred zápasom sme tušili, že budeme musieť čeliť väčšinu zápasu celoplošnej obrane súpera, preto sme na to dievčatá pripravili a zdôraznili sme im aby si dávali presné a prudké prihrávky. Bohužiaľ sa nám to zo začiatku nedarilo plniť a dovolili sme sa súperkám bodovo rozbehnúť. Od druhej štvrtiny sa však naše rozohrávačky prezentovali nebojácnym štýlom a niekoľkokrát prešli cez tento celoplošný pressing naozaj ukážkovo. V obrane sa nám darila zónová obrana, z ktorej sme získali niekoľko lôpt a podarilo sa nám ubrániť Šamorínčanky na celých 24 sekúnd. V útoku nám chýbala presnejšia muška spod koša, v obrane zas odstavovanie hráčok po strelách. Aj napriek tomu som rád, že sa dievčatá snažili až do konca a získali tým cenné skúsenosti, ktoré im pomôžu v odvetných zápasoch po novom roku."

Tereza Škultétyová - rozohrávačka AS

"Celý týždeň sme vedeli, že sa musíme dobre pripraviť na prvý tím tabuľky a posledný zápas základnej časti, a to Šamorín. Do zápasu sme nastúpili s tým, že si ideme zápas užiť. Výborne sme zónovo bránili, no potom však súperky našli spôsob ako sa prebojovať do vnútra zóny a to už nám robilo problémy. Dokázali sme ich časom riešiť, avšak zahodili sme ľahké koše, ktoré mohli s určitosťou zmeniť zápas. Vôbec sme nebojovali o loptu z čoho sme mali veľa stratených lôpt. Ale aj tak si myslím, že sme odohrali dobrý zápas s prvým tímom tabuľky. Tešíme sa na pokračovanie sezóny!"


Najbližšie sa naše staršie žiačky stretú v odvete proti Vráblom 7.1.2023 na domácej palubovke.

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - DIEVČATÁ

V sobotu odohrali staršie minižiačky dva zápasy nadstavby o umiestnenie na turnaji vo Vrábľoch.

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - CHLAPCI

V sobotu odohrali mladší minižiaci dva zápasy na turnaji v Bratislave.

Aktuálne 6.5.2024

Výsledkový sumár | 4.5.2024

Minikategórie majú za sebou ďalšie zápasy, z výhry sa tešili iba dievčatá.

Aktuálne 3.5.2024

Program zápasov | 4.5.2024

V sobotu odohrajú naše mládežnícke tímy zápasy na palubovkách súperov. Držíme palce.

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA  Lucka