Aktuálne 13.12.2022

Mladí muži nestačili na považskobystrickú rýchlosť

V sobotu 10.12.2022 odohrali mladí muži posledný zápas základnej časti v Považskej Bystrici.

Iba sedem hráčov Márie Felixovej vycestovalo na zápas do Považskej Bystrice, ktorá je aktuálne na vedúcej pozícii tabuľky 1.ligy mužov. Naši chalani vstúpili do zápasu odhodlane, keď dokázali viesť 5:0, potom však prišla 17-bodová šnúra domácich, ktorú už do konca štvrtiny dokázali skresať len na stav 19:8. V druhej časti hry udávali tempo hry domáci hráči, naši im však vo väčšine prípadov dokázali sekundovať. Počas druhého polčasu našim hráčom nevychádzala streľba a aj napriek snahe sa im nepodarilo zastaviť rýchly prechod skúseného súpera. Pred odvetami po novom roku si tak naši mladí muži pripísali ďalšiu prehru a patrí im tak priebežne predposledná priečka.

  • IMC Slovakia Považská Bystrica - BK AS Trenčín 108:49

Body AS: Repka 19, Nebus O. 10, Pabiš 7, Nebus M. 7, Greguš 2, Michálik 2, Briatka 2.



Mária Felixová - trénerka AS

"Do zápasu s Považskou Bystricou sme išli vo veľmi oklieštenej zostave, keďže nám na poslednú chvíľu vypadli hráči kvôli chorobe. Aj napriek tomu sme chceli tento zápas proti skúsenejšiemu súperovi odohrať so cťou a s čo najmenším bodovým rozdielom. To sa nám bohužiaľ nepodarilo. Chalani hlavne v druhom polčase hrali so súperom "náhaňačku", v ktorej sme ale na domácich nestačili a dostali sme až príliš veľa ľahkých protiútokov. Možno aj kvôli únave a vyššej minutáži sme mali veľmi slabú úspešnosť streľby, azda najhoršiu počas sezóny. Na druhú stranu musím povedať, že sa od začiatku sezóny chalani posunuli o veľký krok vpred a už teraz sa teším na všetky odvety, ktoré na nás po novom roku čakajú. Doteraz sme mali možnosť zahrať s každým zápas, pri čom sa každý súper vyznačoval odlišným druhom basketbalu. Verím, že ku výhre nad Levočou pridáme v odvetnej časti postupne ďalšie."

Matúš Nebus - pivot AS

"Dnes sme začali pomerne dobrou prvou štvrtinou, keď sme nerobili veľa strát a hrali dlhé útoky. Potom sme však súpera nedokázali v jeho útoku dostatočne zastaviť - veľmi dobre strieľali trojky a mali silu a výškovú prevahu pod košom. Nám sa nedarilo odstavovať, z toho plynuli súperove útočné doskoky a opätovné strelecké pokusy, takže myslím si, že to najviac rozhodlo. Verím, že do druhej časti sezóny sa opäť zlepšíme a odohráme dobré zápasy."

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - DIEVČATÁ

V sobotu odohrali staršie minižiačky dva zápasy nadstavby o umiestnenie na turnaji vo Vrábľoch.

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - CHLAPCI

V sobotu odohrali mladší minižiaci dva zápasy na turnaji v Bratislave.

Aktuálne 6.5.2024

Výsledkový sumár | 4.5.2024

Minikategórie majú za sebou ďalšie zápasy, z výhry sa tešili iba dievčatá.

Aktuálne 3.5.2024

Program zápasov | 4.5.2024

V sobotu odohrajú naše mládežnícke tímy zápasy na palubovkách súperov. Držíme palce.

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA  Lucka