Aktuálne 13.12.2022

Mladšie žiačky sa u favorita v Ružomberku nestratili

V sobotu 10.12.2022 odohrali mladšie žiačky dva zápasy v Ružomberku.

Zverenkyne trénerky Kataríny Dedíkovej spolu s asistentkou Dominikou Kubovou vycestovali ku tabuľkovým favoritkám z Ružomberka s cieľom podať čo najlepšie výkony. V prvom zápase začali naše dievčatá veľmi dobre a nebojácne a najmä vďaka trestným hodom túto štvrtinu vyhrali 11:10. Potom však Ružomberčanky ukázali prečo im patrí prvé miesto v tabuľke a dovolili našim dievčatám streliť len jeden kôš. Tie sa však nevzdali a aj po polčase bojovali o každú loptu a v obrane dokázali domáce hráčky zastaviť v rýchlom prechode. 

Do druhého zápasu nastúpili naše hráčky ešte odhodlanejšie a aj napriek tomu, že prvý polčas prehrali o 13 bodov, stále bol výsledok viac než dobrý. V tretej štvrtine sme na súperky nestačili hlavne v podkošovej hre a nepadli nám trestné hody, ktoré by mohli skóre mierne skresať. Pochvalu si zaslúžia určite za poslednú časť hry, ktorú hlavne vďaka bojovnosti dokázali vyhrať 12:7. Z Ružomberka si tak síce naše dievčatá odvážajú prehry, avšak ukázali, že dokážu hrať bojovne až do konca a nevzdávať sa.

  • MBK Ružomberok - BK AS Trenčín 65:20

Body AS: Novotná 10, Škultétyová 4, Liptáková 4, Gabrielová 2.

  • MBK Ružomberok - BK AS Trenčín 50:26

Body AS: Škultétyová 10, Novotná 7, Gabrielová 4, Liptáková 3, Mojsilović 2.



Katarína Dedíková - trénerka AS

"Obe družstvá nastúpili v oklieštených zostavách. Prvá štvrtina bola veľmi vyrovnaná a dievčatá nechali na ihrisku všetko, čo sme od nich očakávali. Ďalšie štvrtiny ukázal súper prevahu v rýchlosti a zápasových skúsenostiach. Naše dievčatá naďalej bojovali a ani na chvíľu nepoľavili vo svojich herných činnostiach. Do druhého zápasu nastúpili s menšou nervozitou a začali si basketbal "užívať". Najmä naše dievčatá z družstva starších žiačok predviedli krásne individuálne akcie a svojimi výkonmi strhli aj ostatné hráčky, čo bolo veľmi pozitívne. Napriek prehrám, chcem vyzdvihnúť každú jednu hráčku, že aj v tejto oklieštenej zostave dokázali podať krásne výkony."

Dominika Kubová - asistentka AS 

"Zápas proti Ružomberku dievčatá zvládli podľa mňa veľmi dobre. Čakal nás na naše pomery silný súper po pozretí predošlých výsledkov Ružomberku s ostatnými tímami. Dievčatá nastúpili na palubovku s miernym stresom, no prvá päťka ukázala výborný začiatok. V druhej sme sa nechali mierne uniesť ale veľkým úspechom pre mňa bolo, že sa dievčatá nebáli ísť do koša a pomocou nám boli samozrejme hráčky zo starších žiačok, ktoré sa s dievčatami skvele dopĺňali. Pochvalu musím dať aj za bojovnosť o loptu, obranu musíme ešte doladiť. Do druhého zápasu dievčatá nastúpili o niečo sebavedomejšie a podarilo sa nám aj lepšie ubrániť súpera. Ku koncu ale dievčatá boli mierne unavené a uvoľňovanie už nebolo s takou ľahkosťou ako v predošlom zápase. Podarilo sa nám aj viacero vyhodení spoza zadnej čiary až na útočnú polovicu, čo pre nás bolo výhodou. Naďalej budeme makať a verím, že baby budú trénovať naplno."

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - DIEVČATÁ

V sobotu odohrali staršie minižiačky dva zápasy nadstavby o umiestnenie na turnaji vo Vrábľoch.

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - CHLAPCI

V sobotu odohrali mladší minižiaci dva zápasy na turnaji v Bratislave.

Aktuálne 6.5.2024

Výsledkový sumár | 4.5.2024

Minikategórie majú za sebou ďalšie zápasy, z výhry sa tešili iba dievčatá.

Aktuálne 3.5.2024

Program zápasov | 4.5.2024

V sobotu odohrajú naše mládežnícke tímy zápasy na palubovkách súperov. Držíme palce.

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA  Lucka