Aktuálne 17.11.2022

Ani rekordných 41 bodov Fischera nepomohlo žiakom ku prvej výhre

Počas víkendu 12.-13. novembra odohrali žiaci dva zápasy na domácej palubovke.

V sobotu sa hráči pod vedením trénera Juraja Repku predstavili proti žiakom z Bánoviec nad Bebravou. Už od začiatku bol zápas vyrovnaný, na obidvoch stranách padali koše prevažne z podkošového priestoru. Bodovo mierne navrch mali hostia, keď po prvej štvrtine vyhrávali 16:12, na polčase 33:27. Aj v druhom polčase mal zápas úplne vyrovnaný priebeh, našich hráčov držal bodovo hlavne Martin Fischer, ktorý dokázal skórovať takmer z každej situácie. Aj napriek klubovému rekordu tohto hráča sa nedokázali naši chlapci bodovo dotiahnuť na súpera, s ktorým pred niekoľkými týždňami prehrali o 55 bodov.

  • BK AS Trenčín - BBK Bánovce nad Bebravou 61:77

Body AS: Fischer 41, Tinka 10, Tunega 6, Ivana 2, Jonek 2.


Juraj Repka - tréner AS

"Myslím si, že chalani zahrali super zápas. Každým zápasom je vidieť ich posun tým správnym smerom. Aj napriek tomu, že nám niektorí hráči neprišli a bolo nás menej, sme zahrali vyrovnaný zápas. V najbližšej dobe musíme zapracovať na zakončovaní spod koša, keďže naša úspešnosť je žalostná."



V nedeľnom zápase proti Prievidzi mal tréner Repka hráčske povinnosti na palubovke 1.ligy mužov v Žiari nad Hronom. Preto ho na trénerskej lavičke dočasne na zápas zastúpila trénerka kadetiek Anna Šoltésová. Podľa posledného vzájomného súboja našich žiakov s týmto súperom sa očakával jasný priebeh stretnutia, keďže v prvom spoločnom meraní síl zvíťazili Prievidžania o priepastných 164 bodov. Naši chlapci od začiatku zápasu dokázali len čiastočne držať so súperom krok a po prvej štvrtine bol stav 8:23. O najväčšie prekvapenie sa nám postarali naši žiaci v druhej časti hry, ktorú dokázali vyhrať tesne 17:16. V druhom polčase opäť dominovali hostia, ktorí prevažne skórovali z úspešných trestných hodov. Aj napriek prehre, je vidno veľké zlepšenie našich chlapcov naproti zápasu zo septembra.

  • BK AS Trenčín - MBA Prievidza 35:75

Body AS: Fischer 24, Tinka 5, Ivana 3, Jonek 2, Molnár 1.


Anna Šoltésová - trénerka AS

"Chalani vstúpili do zápasu veľmi dobre, keď skoro cely prvý polčas hrali celkom vyrovnanú partiu. Starší chalani z družstva zobrali na seba zodpovednosť, kedy priamymi prihrávkami a rýchlymi vnikmi do trestného územia dokázali ľahko skórovať. No nestratili sa ani naší mladší hráči, ktorí bojovali o každú loptu a na ihrisku si užívali každú minútu. Žial, tretia štvrtina bola pre nás veľmi slabá, kedy sme mali veľký problém presadiť sa v útoku a zastaviť rýchle protiútoky súpera. Najväčší problém nám asi robila obrana v hre 1 na 1 a odstavovanie."


Fotogalériu zo sobotného zápasu nájdete na našom Facebooku tu.

Najbližšie sa naši žiaci predstavia na palubovke Považskej Bystrice 26.11.2022.

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - DIEVČATÁ

V sobotu odohrali staršie minižiačky dva zápasy nadstavby o umiestnenie na turnaji vo Vrábľoch.

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - CHLAPCI

V sobotu odohrali mladší minižiaci dva zápasy na turnaji v Bratislave.

Aktuálne 6.5.2024

Výsledkový sumár | 4.5.2024

Minikategórie majú za sebou ďalšie zápasy, z výhry sa tešili iba dievčatá.

Aktuálne 3.5.2024

Program zápasov | 4.5.2024

V sobotu odohrajú naše mládežnícke tímy zápasy na palubovkách súperov. Držíme palce.

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA  Lucka