Aktuálne 16.11.2022

Kadeti po víkende stále bez prehry

Počas posledného víkendu odohrali naši kadeti zápasy na bratislavských palubovkách.

V sobotu vycestovali hráči s trénerom Tomášom Nebusom na stretnutie proti bratislavskej Karlovke. Až do stavu 11:12 bol zápas vyrovnaný, potom však naši hráči dokázali 8-bodovou šnúrou súperovi mierne odskočiť. Jemne navrch mali naši hráči aj v druhej štvrtine, ktorú vyhrali o 3 body. Najviac sa našim chalanom darilo po polčase, keď dokázali domácim odskočiť až na 14 bodov. V poslednej časti hry sa súper snažil o zvrátenie výsledku agresívnou celoplošnou obranou a aj napriek tomu, že túto štvrtinu domáci hráči vyhrali, na konečnom stave to už nič nezmenilo a naši si tak domov odviezli druhú výhru v sezóne.

  • MBK Karlovka Bratislava "A" - BK AS Trenčín 64:70

Body AS: Tomík 24, Pabiš 12 (10 doskokov), Sollár 11, Heleš 10, Greguš 6, Klučiar 4, Stručka 3.


Tomáš Nebus - tréner AS

"Vycestovali sme na palubovku Karlovky v najsilnejšom možnom zložení s 13-timi hráčmi. Očakávali sme vyrovnaný zápas a chceli sme vyhrať. Mali sme výborný úvod do zápasu a udržiavali sme si slušný 10 bodový náskok. V krátkych intervaloch sme už do polčasu prestriedali všetkých hráčov. Do poslednej štvrtiny sme nastúpili v najsilnejšom zložení a s pohodlným 14 bodovým náskokom s cieľom zápas "zlomiť". Napriek tomu agresívna celoplošná obrana súpera nám v poslednej štvrtine robila obrovské problémy a sme radi, že sme ubránili tesné víťazstvo. Najväčší problém vidím v tom, že si nedokážeme pod tlakom prudko a presne nahrať, niektorí hráči stále nechápu, že loptu si musia aktívne pýtať svojim pohybom. Musíme v útoku zvýšiť počet nahrávok a pracovať na spolupráci hráčov s pivotmi. Presadzovali sme sa hlavne v hre 1 na 1, čo nám však už s kvalitnejšími súpermi nemusí stačiť. Doteraz sa nám s MBK Karlovkou Bratislava "A" nikdy nepodarilo vyhrať, preto si toto víťazstvo ceníme a chlapcom gratulujem."


Michal Heleš - pivot AS

"Ja osobne považujem zápas proti Karlovke ako veľmi dobrý tréning pre kadetskú kategóriu. Musím uznať, že aj napriek našej výhre, súper hral omnoho krajší a tímovejší basketbal. Hrali kolektívne, nahrávali si, komunikovali... presne tieto veci nám chýbali. V útoku sme sa nevedeli zladiť a väčšina našich košov padla zo situácii jedna na jedna. Dávali sme si slabé a nepresné prihrávky, ktoré súper hneď využíval v ich prospech. Taktiež sme sa nevedeli presadiť proti ich celoplošnému pressingu, ktorý nám robil veľké problémy. Ale napriek tomu, zápas hodnotím pozitívne. Zistili sme kde sú naše slabiny a na čom ešte treba zapracovať. Som si istý, že na budúci zápas nastúpime znovu o niečo skúsenejší."


V nedeľu sa predstavili naši kadeti u súpera z Interu Bratislava. Od začiatku zápasu diktovali tempo hry naši hráči, po prvej štvrtine bol stav 8:22, na polčase 18:38. V tretej časti hry sa domáci hráči nevzdávali, vyhrali túto štvrtinu a zmenšili rozdiel na 12 bodov. Ku koncu zápasu sa naši chlapci dokázali individuálne presadiť a zvýšili tak svoj náskok. Výhrou si tak udržali 1.pozíciu v tabuľke aktuálnej sezóny.

  • BK Inter Bratislava - BK AS Trenčín 48:71
Body AS: Tomík 23, Pabiš 13, Grbálik M. 10, Závodský M. 7, Grbálik T. 7, Stručka 6, Klučiar 4.

Tomáš Nebus - tréner AS
"Doterajšie výsledky Interu Bratislava sú slabé, ale pred zápasom počas rozcvičky to rozhodne nevyzeralo na jednoznačný priebeh. Mali sme k dispozícii iba 8 hráčov a pripravovali sme sa na ťažký zápas. Našťastie sme aj v oklieštenej zostave potvrdili úlohu favorita a v zápase sme dominovali. Mali sme herný výpadok v 3/4, ktorú sme prehrali o 8 bodov! Naša najväčšia slabina zostáva rovnaká - nahrávky, spolupráca, nahrávky! Chlapci si zahrali a tešíme sa z ďalšieho víťazstva."

Rafael Ján Tomík - rozohrávač AS
"Do nedeľného zápasu nás išlo menej ako v sobotu, preto sme mali pred zápasom mierny stres. Našťastie sme to víťazne dobojovali. Boli tam aj nejaké nedostatky čo sa týka obrany a prihrávok, budeme sa snažiť to na tréningoch zlepšiť. Ani tento zápas sme nevyhrali kolektívnym výkonom, ale skôr individuálnymi činnosťami a dobrými rýchlymi protiútokmi."


Najbližšie sa naši kadeti predstavia u súpera zo Senca 27.novembra 2022.

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - DIEVČATÁ

V sobotu odohrali staršie minižiačky dva zápasy nadstavby o umiestnenie na turnaji vo Vrábľoch.

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - CHLAPCI

V sobotu odohrali mladší minižiaci dva zápasy na turnaji v Bratislave.

Aktuálne 6.5.2024

Výsledkový sumár | 4.5.2024

Minikategórie majú za sebou ďalšie zápasy, z výhry sa tešili iba dievčatá.

Aktuálne 3.5.2024

Program zápasov | 4.5.2024

V sobotu odohrajú naše mládežnícke tímy zápasy na palubovkách súperov. Držíme palce.

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA  Lucka