Aktuálne 15.11.2022

Mladí muži aj napriek kolektívnemu výkonu nestačili na skúseného súpera

Mladí muži odohrali v nedeľu zápas v Žiari nad Hronom.

Zverenci trénerky Márie Felixovej odohrali svoj piaty zápas v aktuálnej sezóne na palubovke tabuľkového favorita. Na začiatku stretnutia sa naši chalani držali do stavu 15:10, potom však prišla 17-bodová šnúra domácich, ktorí svojou bezchybnou streľbou získali priepastný náskok. Druhá časť hry bola vyrovnanejšia a naši hráči v nej stratili na súpera len 10 bodov. Určite najvyrovnanejšia bola tretia štvrtina, ktorá skončila 26:22. V poslednej časti hry sa našim chalanom aj napriek veľkej snahe nepodarilo zastaviť streleckú parádu domácich hráčov a domov si tak vezú ďalšiu prehru.

  • MBK MŠK Žiar nad Hronom - BK AS Trenčín 119:62

Body AS: Repka 20, Nebus M. 10, Briatka 9, Michálik 7, Nebus O. 7 (10 asistencií), Ďorďai 6, Heleš 3.



Mária Felixová - trénerka AS

"V Žiari odohrali chalani z môjho pohľadu zatiaľ najlepší kolektívny zápas v tejto sezóne. V útoku si vedeli pekne posunúť loptu, nájsť spoluhráča v lepšej pozícii a tiež sa nám darilo prebíjať súperovu obranu jednoduchými clonami. V tomto ohľade som naozaj spokojná s predvedenou hrou. Čo nás však položilo na kolená bola strelecká úspešnosť domácich (79%), a prechod do rýchleho protiútoku, ktorý nás zaskočil na začiatku stretnutia. Dostať 36 bodov za jednu štvrtinu je naozaj strašne veľa, súper prakticky skóroval z každého útoku. V priebehu zápasu sme dokázali naozaj dobre rotovať v obrane a zlepšili sme sa v kontaktnej hre, no aj napriek tomu dokázal súper skórovať z veľmi ťažkých pozícií spod koša aj z diaľky. Tento zápas nám opäť ukázal naše slabiny, zároveň ale aj pozitíva, ktoré sme tréningami dokázali pretaviť do zápasu. Neprestávame tvrdo pracovať, z každého zápasu si berieme ponaučenie, pretože v tejto náročnej lige nabitej skúsenými hráčmi to naši mladí hráči nemajú vôbec ľahké. Veď predsa len, niektorí naši súperi sa venujú basketu toľko rokov, ako je skutočný vek hráčov z nášho tímu."

Dávid Briatka - krídlo AS

"Do tohto zápasu sme šli s tým, že chceme podať čo najlepší výkon a pokúsiť sa o prvú výhru v tejto sezóne. Zápas sa začal v rýchlom tempe a hneď na začiatku sa ukázali skúsenosti a fyzickosť súpera. Domácim padlo veľa striel a dal nám koše skoro z každého útoku. My sme sa snažili hrať svoju hru a predviedli sme tiež pár pekných akcií v útoku. Bohužiaľ bodovo to nestačilo na dorovnanie súpera. Náskok súpera po prvej štvrtine bol o 23 bodov. Druhá bola tiež v rýchlom tempe a súper aj naďalej zvyšoval svoj náskok, a tak bol polčasový rozdiel o 33 bodov v prospech súpera. Do druhého polčasu sme išli s tým, že chceme uhrať čo najlepší výsledok a hrať pekný tímový basketbal. Hneď od začiatku polčasu sa nám to darilo, mali sme dobrú obranu aj útok, v ktorom sme vytvárali pekné akcie. Zápas hodnotím dobre, síce sme nevyhrali, ale ukázal nám naše slabiny a vieme na čom musíme popracovať. Myslím si, že sa každou hrou zlepšujeme a verím, že čoskoro dosiahneme vytúžené víťazstvo."



Celý zápas si môžete pozrieť na YouTube tu.

Najbližšie sa naši muži do 23 rokov predstavia 27.11.2022 na palubovke Žiliny.

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - DIEVČATÁ

V sobotu odohrali staršie minižiačky dva zápasy nadstavby o umiestnenie na turnaji vo Vrábľoch.

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - CHLAPCI

V sobotu odohrali mladší minižiaci dva zápasy na turnaji v Bratislave.

Aktuálne 6.5.2024

Výsledkový sumár | 4.5.2024

Minikategórie majú za sebou ďalšie zápasy, z výhry sa tešili iba dievčatá.

Aktuálne 3.5.2024

Program zápasov | 4.5.2024

V sobotu odohrajú naše mládežnícke tímy zápasy na palubovkách súperov. Držíme palce.

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA  Lucka