Aktuálne 10.11.2022

Mladí muži nedokázali zastaviť nitriansku podkošovú silu

Mladí muži odohrali na domácej palubovke zápas proti Nitre.

V nedeľu nastúpili hráči trénerky Márie Felixovej na ďalší zápas celoslovenskej súťaže 1.ligy mužov. Od začiatku zápasu sme mohli vidieť vyrovnané skóre, keď až do stavu 14:13 naši hráči viedli. Potom prišla 9-bodová šnúra hostí a po prvej štvrtine bol stav 17:24. Kritická bola pre našich chalanov 2. a 3. časť hry, v ktorých dali dokopy iba 12 bodov a na opačnej strane sa im nedarilo ubrániť fyzicky zdatnejších podkošových hráčov súpera. V poslednej štvrtine znova predviedli naši hráči bojovný basketbal a túto časť prehrali iba o 7 bodov. To, že bojovali až do konca ukázali hlavne v obrane v posledných minútach hry, keď nedovolili súperovi skórovať trojciferný počet bodov. 

  • BK AS Trenčín - BKM SPU Nitra 43:92

Body AS: Nebus M. 16 (11 doskokov), Ďorďai 7, Repka 6, Nebus O.6, Tomík 6, Heleš 2.



Mária Felixová - trénerka AS

"Aj napriek bodovému stavu, ktorý svietil na tabuli na konci zápasu, musím skonštatovať, že sa chalani zas o niečo zlepšili. Je to tak v každom zápase, ktorý odohráme, vždy sa nájde činnosť, ktorá nám v predošlom zápase nešla a tréningami sme ju dokázali eliminovať. V tomto zápase sme určite najviac stratili na tom, že sme na každej pozícii strácali na súpera minimálne 10 kilogramov. Toto je vec, ktorá sa dá len ťažko natrénovať, hrali sme proti vyspelejším dospelým mužom. Aj napriek tomu sa s tým v niektorých častiach zápasu popasovali chalani veľmi dobre. V tomto stretnutí sme však dali o dosť menej bodov ako sme zvykli, je to však náročné pretláčať sa s fyzickejšími hráčmi v obrane, veľakrát potom už neostanú sily na útočné činnosti. Zlepšili sme v zápase pohyb lopty, viac sme si prihrávali a to bola aj činnosť, na ktorej sme počas týždňa pracovali. Do ďalšieho zápasu proti Žiaru nad Hronom musíme zlepšiť percento streľby a tiež pokračovať v nácviku odstavovania hráča po strele. Verím však, že práve takéto náročné zápasy chalanom najviac dávajú a v odvetách už to bude len a len lepšie."

Oliver Michálik - krídlo AS

"Zápas sme začali agresívnou obranou a prvá štvrtina nám vyšla podľa plánu. Postupne sa ale začala ukazovať súperova skúsenosť a fyzickosť, keďže sme mali veľké problémy s obranou podkošových hráčov. Do ďalších zápasov potrebujeme zlepšiť odstavenie a trestné hody."


Fotogalériu zo zápasu nájdete na našom Facebooku tu.


Najbližšie sa naši mladí muži predstavia na palubovke Žiaru nad Hronom už túto nedeľu 13.11.2022.

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - DIEVČATÁ

V sobotu odohrali staršie minižiačky dva zápasy nadstavby o umiestnenie na turnaji vo Vrábľoch.

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - CHLAPCI

V sobotu odohrali mladší minižiaci dva zápasy na turnaji v Bratislave.

Aktuálne 6.5.2024

Výsledkový sumár | 4.5.2024

Minikategórie majú za sebou ďalšie zápasy, z výhry sa tešili iba dievčatá.

Aktuálne 3.5.2024

Program zápasov | 4.5.2024

V sobotu odohrajú naše mládežnícke tímy zápasy na palubovkách súperov. Držíme palce.

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA  Lucka