Aktuálne 9.11.2022

Mladé ženy po víkende s tesnými prehrami

Počas víkendu sa prvý krát na domácej palubovke predviedli naše mladé ženy do 23 rokov.

V sobotu sa dievčatá trénera Richarda Ďorďaia predstavili proti bratislavskému Slovanu. Počas prvej štvrtiny sme mohli vidieť vyrovnaný výkon na oboch stranách a na tabuli svietil stav 13:14. Ani počas druhej časti hry sa stav výrazne nezmenil a táto štvrtina skončila 10:10. Rozhodujúca bola v tomto zápase tretia štvrtina, kedy za stavu 33:32 prišla 12-bodová šnúra hostiek a naše dievčatá tak museli poriadne zamakať, aby tento rozdiel stiahli. Aj napriek tomu, že poslednú časť hry o bod vyhrali, na víťazstvo to už nestačilo.

  • BK AS Trenčín - BK Slovan Bratislava 58:69

Body AS: Mamráková 16, Barboričová 10, Kubová 9, Bučková 9, Urbanová 7, Janigová 4, Paulínyová 2, Křenová 1.


Marianna Bučková - rozohrávačka AS

"Sobotný zápas nevyšiel podľa našich predstáv a beriem ho len ako ponaučenie do budúcnosti. Prvý polčas bol egálový a súper sa dal ľahko poraziť. No v tretej štvrtine nám súper odskočil o 5 bodov a rozdiel sa stále zvyšoval. Najväčší problém nám robili doskoky a streľba spod koša. Po tomto zápase zamakáme na tom, kvôli čomu sme prehrali, aby sa to neopakovalo v ostatných zápasoch. Ale aj napriek týmto veciam to bol dobre odohratý a odbojovaný zápas."



V nedeľnom zápase privítali naše hráčky na palubovke dievčatá z Ivanky pri Dunaji. Očakával sa vyrovnaný zápas, keďže v príprave hosťky našim hráčkam podľahli. V prvej štvrtine sa súperky prezentovali výbornou streľbou, keď trafili až 4 trojbodové koše. To pre naše dievčatá znamenalo 9-bodové manko, ktoré sa im ani v druhej časti hry nepodarilo zmazať, aj napriek tomu, že táto štvrtina bola bodovo vyrovnaná. Po polčase naše hráčky zabojovali a dotiahli sa na 5 bodový rozdiel. V poslednej časti hry to bolo ako na hojdačke a pár minút pred koncom bol stav 60:63. Potom však prišla 7-bodová šnúra súperiek a našim sa už do konca zápasu nepodarilo tento náskok zmenšiť.

  • BK AS Trenčín - BK Klokani Ivanka pri Dunaji 63:73

Body AS: Barboričová 17, Mamráková 13 (10 doskokov), Bučková 10, Janigová 10, Urbanová 4, Kubová 4, Křenová 2, Paulínyová 2, Dobiašová 1.



Soňa Mamráková - pivotka AS

"Zápas s Ivankou pri Dunaji nebol našou premiérou, s dievčatami sme sa stretli už v prípravnom turnaji. Aj napriek tomu, že sme nad nimi vyhrali, v nedeľu sme ich nechceli podceniť a chceli sme vôjsť do zápasu s rešpektom a pokorou. Avšak náš rešpekt bol priveľký, keďže nás hneď na začiatku úspešnými strelami pritlačili k zemi a pre nás bolo veľmi ťažké odraziť sa. Tento víkend nám strely vôbec nepadali, či z diaľky alebo spod koša, a v tomto zápase ani naša streľba trestných hodov nebola ukážková. Myslím si, že práve to bolo našim kameňom úrazu a vieme na čom treba popracovať. Na druhej strane musím pochváliť celý tím, baby bojovali, podporovali sa aj na ihrisku aj na lavičke a k otočeniu skóre chýbalo veľmi málo. Taktiež sme mali vysoký počet doskokov, čo bol jeden z našich cieľov pred zápasom. Hlavný cieľ sme síce nesplnili, ale tento zápas nám dal veľa a je dobre, že sa dievčatá stretli aj s psychickým tlakom, pretože takých tu môže byť ešte viac, ale verím, že pre nás už s úspešným koncom. Už by som len chcela poďakovať všetkým divákom, pretože atmosféra v hale bola úžasná."

Richard Ďorďai - tréner AS

"Priznám sa, že po víkende prevládajú vo mne smutné pocity, pretože naše ambície boli vyhrať oba zápasy. Odohrali sme ale dva veľmi ťažké duely, no z víťazstva sme sa bohužiaľ netešili. 

Proti Slovanu sme odohrali veľmi dobrý prvý polčas. Bohužiaľ sme v 3. štvrtine nezachytili bodovú šnúru, čo nakoniec o zápase aj rozhodlo. Nedarila sa nám streľba spod koša, čo bolo nakoniec aj kľúčové. 

V nedeľu sme si chceli napraviť chuť. No bohužiaľ sme pokračovali v zlej streľbe spod koša a k tomu sa pridala aj zlá úspešnosť trestných hodov. V takomto vyrovnanom zápase rozhoduje každý doskok, získaná lopta a to nehovoriac o takom množstve nevyužitých trestných hodov a čistých košov z tesnej vzdialenosti. Zápas bol veľmi agresívny, no niekedy aj to basketbal prináša. Úprimne ma teší množstvo doskočených lôpt, čo považujem za veľký krok vpred. Obidva zápasy nám ukázali veľmi veľa a verím, že sa z nich poučíme. Nič to nemení na veci, že už od pondelka sa chystáme na ďalšie ťažké zápasy v Banskej Bystrici a Trnave."


Celý zápas proti Ivanke pri Dunaji si môžete pozrieť na našom YouTube tu.

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - DIEVČATÁ

V sobotu odohrali staršie minižiačky dva zápasy nadstavby o umiestnenie na turnaji vo Vrábľoch.

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - CHLAPCI

V sobotu odohrali mladší minižiaci dva zápasy na turnaji v Bratislave.

Aktuálne 6.5.2024

Výsledkový sumár | 4.5.2024

Minikategórie majú za sebou ďalšie zápasy, z výhry sa tešili iba dievčatá.

Aktuálne 3.5.2024

Program zápasov | 4.5.2024

V sobotu odohrajú naše mládežnícke tímy zápasy na palubovkách súperov. Držíme palce.

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA  Lucka