Aktuálne 19.10.2022

Mladé ženy predviedli proti Anjelkám solídny basketbal

Mladé ženy do 23 rokov odohrali počas posledného víkendu dva zápasy proti košickým Young Angels.

Dievčatá pod vedením trénera Richarda Ďorďaia sa v sobotu stretli v zápase košickej U19-tky. Vstup do zápasu našim hráčkam nevyšiel podľa predstáv, nedokázali sa po dlhej ceste prispôsobiť rýchlemu tempu domácich hráčok a spravili si tak 15-bodové manko. Po oddychovom čase sa však vydýchali a vkročili do ďalšieho priebehu zápasu naplno. Šnúrou ôsmich bodov ukázali, že sa neplánujú vzdať a aj v priebehu druhej štvrtiny bojovali o každý bod na ihrisku. Aj napriek tomu, že mali na polčase 21-bodovú stratu, nič nevypúšťali a hrali so skúsenými Košičankami dobrú partiu. Tie sa však spoza trojkového oblúka dokázali trafiť až 9 krát, čím svoj náskok zvyšovali. Posledná štvrtina skončila iba o 4 body, čím naše mladé ženy ukázali pevnú vôľu a bojovnosť až do finálneho klaksónu.

  • Young Angels U19 Košice - BK AS Trenčín 78:40

Body AS: Janigová 13, Mamráková 9, Barboričová 7, Bučková 7, Hlávková 4. 


Richard Ďorďai - tréner AS

"Z môjho pohľadu sme odohrali dva výborné zápasy. V tom prvom proti U19 sme bohužiaľ nezachytili začiatok zápasu a domáci tak poľahky získali hneď v úvode náskok 15:0. Následne sme sa upokojili a štvrtinu mierne skorigovali. V ďalšej fáze bolo vidieť vyhratosť a lepšia súhra domáceho družstva. O to viac si cením bojovnosť, ktorú dievčatá ukazovali počas celého zápasu. Posledná štvrtina bola asi naša najlepšia, čo potvrdzuje aj stav 17:13. Celkovo ma potešil fakt, že do zápasu zasiahlo všetkých 12 hráčok a výborná úspešnosť trestných hodov 12:11."

Sofia Barboričová - rozohrávačka AS

"Do zápasu sme vstúpili nervózne a s príliš veľkým rešpektom, čo sa hneď ukázalo na prvých minútach, kedy sme prehrávali 15:0. Postupom času sa to zlepšovalo, padlo nám tam zopár košov, no napriek tomu naša streľba nebola veľmi úspešná, avšak veľkým plusom bola vysoká úspešnosť trestných hodov. Na druhej strane bolo vidno veľkú obetavosť a snažili sme sa držať krok so súperom počas celého zápasu."



V nedeľnom zápase proti košickej "dvadsať trojke" nastúpili naše dievčatá lepšie naproti predošlému zápasu a nedovolili tak súperkám odskočiť výrazným bodovým rozdielom. Najväčší herný výpadok mali naše hráčky v druhej štvrtine, ktorú prehrali až o 20 bodov. Do polčasu tak išli za stavu 15:43. Po prestávke začali hrať agresívnejšie a bez rešpektu dokázali túto štvrtinu vyhrať 22:14. Aj vďaka streleckému koncertu 19-bodovej Mamrákovej dokázali naše hráčky hrať vyrovnanú partiu počas celého druhého polčasu. Z Košíc si naše mladé ženy výhru neodviezli, môžu však byť spokojné s predvedenými výkonmi proti skúseným favoritkám.

  • Young Angels U23 Košice - BK AS Trenčín 81:54

Body AS: Mamráková 19, Janigová 13, Bučková 12, Barboričová 6, Kubová 4.


Richard Ďorďai - tréner AS

"Nedeľný zápas proti U23 sme chceli určite začať lepšie ako zápas zo soboty. Od úvodu sa nám darilo držať krok a štvrtina tak skončila relatívne dobre. Bohužiaľ sme absolútne nezachytili tú druhú, kde sme náš prvý kôš v tejto časti hry strelili až za stavu 37:13. Priznám sa, že ešte teraz pri predstave, ako družstvo nastúpilo do druhého polčasu mám zimomriavky. V šatni sme si povedali niektoré veci, ktoré dievčatá do bodky splnili a tretiu štvrtinu ba dokonca celý druhý polčas dievčatá vyhrali. To je pre naše družstvo veľkým momentom. Ak zoberiem do úvahy, že to boli naše prvé majstrovské zápasy novozloženého družstva, tak výsledky sú pre mňa pozitívnym impulzom do ďalšej práce. Dva zápasy sú už ale za nami a my sa už ideme pomaly pripravovať na ďalšie, ktoré už ale odohráme doma."

Soňa Mamráková - pivotka AS

"Na rozdiel od prvého zápasu nás Košice neprekvapili a zápas sme začali koncentrovane, avšak nie na dlho. Zlom nastal v druhej štvrtine, v ktorej sme mali veľa zbytočných strát a zahodených košov. V druhom polčase sme sa zomkli ako tím, čo bolo vidno na vyhratej 3. štvrtine. Mali sme veľa pekných akcií spolu s doskokmi a úspešnými šestkami. Všetky sme sa snažili plniť svoju úlohu na ihrisku a tak sme spoločne splnili časť nášho cieľu."


Najbližšie sa naše ženy U23 predstavia na domácej palubovke 5.-6.11.2022 proti Slovanu Bratislava a Ivanke pri Dunaji.

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - DIEVČATÁ

V sobotu odohrali staršie minižiačky dva zápasy nadstavby o umiestnenie na turnaji vo Vrábľoch.

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - CHLAPCI

V sobotu odohrali mladší minižiaci dva zápasy na turnaji v Bratislave.

Aktuálne 6.5.2024

Výsledkový sumár | 4.5.2024

Minikategórie majú za sebou ďalšie zápasy, z výhry sa tešili iba dievčatá.

Aktuálne 3.5.2024

Program zápasov | 4.5.2024

V sobotu odohrajú naše mládežnícke tímy zápasy na palubovkách súperov. Držíme palce.

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA  Lucka