Aktuálne 19.10.2022

Mladí muži so zlepšenou hrou proti Leviciam

Mladí muži do 23 rokov odohrali v nedeľu 16.10. zápas proti Leviciam.

Zverenci trénerky Márie Felixovej sa v nedeľu predstavili proti hráčom do 23 rokov z Levíc. Začiatok zápasu nám ukazoval, že sa môžeme tešiť na pekný basketbal. Počas celej prvej štvrtiny bol stav vyrovnaný a na jej konci bol stav 22:25 v neprospech domácich. Aj v druhej časti hry naši hráči začali dobre, potom však prišla 14 - bodová šnúra hostí, ktorá prakticky rozhodla o výsledku a do polčasovej prestávky išli naši hráči s 15 - bodovým mankom. V druhom polčase sme mohli vidieť vyrovnané výkony, súper si však stále dokázal udržiavať bodový rozdiel. V poslednej štvrtine sa naši hráči nedokázali citeľne presadiť v útoku, zato súperovi padlo niekoľko ťažkých striel. Posledné dve minúty postavil tréner hostí na ihrisko to najlepšie čo mal aby strelil nášmu tímu stovku, naši chalani však bojovali do poslednej sekundy a zodpovednou obranou ustrážili na tabuli dvojciferný stav.

  • BK AS Trenčín - ŠBK Junior Patrioti Levice 60:97

Body AS: Nebus M. 12 (10 doskokov), Repka 10, Ďorďai 9, Nebus O. 8, Briatka 8, Minárik 7, Greguš 2, Heleš 2, Stručka 1, Tomík 1.



Mária Felixová - trénerka AS

"Tak ako aj v zápase spred týždňa proti Svitu, na nás čakal kvalitný súper s niekoľkými mužmi z extraligového tímu majstrov Slovenska. Pred zápasom sme si povedali, že musíme hrať agresívne, rýchlo a s plnou koncentráciou. Na začiatku zápasu sa nám to aj darilo, chalani hrali sebavedomo do koša, získali aj niekoľko lôpt a výsledok bol vyrovnaný. Potom však prišlo niekoľko stratených lôpt v druhej štvrtine a týmto sme stratili tempo hry a zároveň aj skóre. Po polčase sme sa opäť vrátili do dobrej hry, s plnou agresivitou sme sa snažili vyrovnať súperovi, ktorý však naozaj dobrou streľbou z diaľky nenechal nič na náhodu. Dovolili sme im dať až 11 trojok. Musím chalanov pochváliť za nasadenie v zápase, odohrali fyzicky náročné stretnutie proti kvalitnému súperovi, avšak musíme popracovať na streľbe z diaľky aj z trestných hodov, taktiež na lepšom rotovaní v obrane a pristupovaní ku súperovým strelcom. Dovolím si tvrdiť, že výsledok na tabuli nezodpovedá predvedenej hre a verím, že sa aj z tohto zápasu poučíme do ďalších stretnutí."

Matúš Nebus - pivot AS

"Zápas sme začali z našej strany dobrou prvou štvrtinou aj časťou druhej, potom nám Levice začali bodovo odskakovať. Myslím si, že to bolo hlavne pre naše početné straty a následné rýchle protiútoky, ktoré sme často nedokázali zastaviť. Súperovi tiež dosť padali trojky, ktoré premieňali z vypracovaných pozícií po prieniku a vyhodení na trojkový oblúk. Určite máme rezervy v dostupovaní v obrane a trestných hodoch, na tréningoch na tom pracujeme. Myslím si, že náš výkon bol dnes lepší ako v poslednom zápase a verím, že sa bude stupňovať."

Najbližšie sa naši mladí muži predstavia už túto nedeľu na palubovke prvoligových Košíc.
Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - DIEVČATÁ

V sobotu odohrali staršie minižiačky dva zápasy nadstavby o umiestnenie na turnaji vo Vrábľoch.

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - CHLAPCI

V sobotu odohrali mladší minižiaci dva zápasy na turnaji v Bratislave.

Aktuálne 6.5.2024

Výsledkový sumár | 4.5.2024

Minikategórie majú za sebou ďalšie zápasy, z výhry sa tešili iba dievčatá.

Aktuálne 3.5.2024

Program zápasov | 4.5.2024

V sobotu odohrajú naše mládežnícke tímy zápasy na palubovkách súperov. Držíme palce.

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA  Lucka