Aktuálne 12.10.2022

Mladí muži na úvod sezóny s basketbalovou lekciou od majstra Slovenska

V nedeľu 9.10.2022 odohrali naši muži do 23 rokov zápas na palubovke Svitu.

Hráči pod vedením trénerky Márie Felixovej sa v úvodnom zápase sezóny stretli na palubovke hneď s najväčším favoritom spoločnej súťaže mladých mužov U23 a 1.ligy mužov. Hráči Svitu posilnení hráčmi z extraligového tímu už na rozcvičke ukázali, že naši hráči budú bojovať s ich výškovou prevahou.

Hneď od začiatku zápasu sa súper prezentoval rýchlym dynamickým basketbalom s presnou trojbodovou streľbou, keď sa úspešne spoza oblúka v prvej štvrtine trafili až šesť krát. Najväčší problém robila našim hráčom zónová obrana po celom ihrisku, kde stratili množstvo lôpt a z toho ich súper takmer vždy  bodovo potrestal. Do polčasu sa našim chlapcom podarilo streliť iba 24 bodov, domáci hráči zaťažili náš kôš 75 bodmi. Od polčasu sa naši hráči zlepšili v prechádzaní cez súperovu obranu a zahrali niekoľko pekných útočných akcií, nedokázali však zastaviť podtatrancov v ich útočnej paráde. Do zápasu zasiahli všetci dvanásti hráči našej trénerky a získali tak nedoceniteľné skúsenosti do ďalších zápasov.

  • BK AS Trenčín - UNIPO BKM Iskra Svit 61:148

Body AS: Nebus O. 14, Ďorďai 12, Repka 11, Heleš 7, Michálik 4, Minárik 3, Nebus M. 2, Greguš 2, Briatka 2, Stručka 2, Tomík 2.



Mária Felixová - trénerka AS

"Zápas sa mi nehodnotí ľahko, keďže sme prehrali naozaj priepastným rozdielom. Musím vyzdvihnúť kvalitu nášho súpera, ktorý mal naozaj výborné percento streľby za 3 body (15/35-43%) a veľa košov sme dostali aj keď sme boli pri hráčovi naozaj v tesnom postavení. Pre mojich chalanov to bola naozaj výborná škola, veď už v juniorskom veku si mohli zahrať proti hráčom z extraligy, ktorí nás kvalitatívne vysoko prevýšili. Po prvý krát sme sa v zápase stretli so zónovým pressingom so zdvojovaním, čo nám narobilo veľké problémy. Musím uznať, že keď chalani plnili pokyny, ktoré som im do tejto obrany povedala, prechádzali sme naozaj ľahko, veľakrát sa však stalo, že si to chceli zahrať po svojom a dokázali sme z toho stratiť aj 5 lôpt po sebe. Určite nám tento zápas veľa dal a verím, že aj napriek nelichotivému skóre, sa z neho dokážeme poučiť. Nie je pre chalanov ľahké držať krok proti oveľa skúsenejším hráčom, musia však pochopiť, že je treba bojovať o každú loptu a nevypustiť žiadnu situáciu, pretože je rozdiel prehrať zápas o 78 a o napr. 50 bodov. Musím ich však pochváliť za pekné útočné akcie a pomerne dobrú úspešnosť streľby za dva body. Už teraz som zvedavá s čím na nás vybehnú už túto nedeľu Levičania."

Richard Ďorďai - rozohrávač AS

"V nedeľu sme odohrali ťažký zápas proti Svitu. Bol to náš prvý ligový zápas, ktorý sme chceli čo najlepšie zvládnuť. Bohužiaľ nesmierna kvalita súpera sa ukázala a prehrali sme vysokým rozdielom. Nevedeli sme si rady s obranou Svitu, z čoho potom vznikli chyby a rýchle protiútoky súpera. Bola to skúška ohňom pre náš tím, ale poučili sme sa a sústredíme sa už na ďalšie zápasy."


Najbližšie sa naši Mladí muži U23 predstavia na domácej palubovke v nedeľu 16.10.2022 o 15:00 hod. proti Leviciam.

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - DIEVČATÁ

V sobotu odohrali staršie minižiačky dva zápasy nadstavby o umiestnenie na turnaji vo Vrábľoch.

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - CHLAPCI

V sobotu odohrali mladší minižiaci dva zápasy na turnaji v Bratislave.

Aktuálne 6.5.2024

Výsledkový sumár | 4.5.2024

Minikategórie majú za sebou ďalšie zápasy, z výhry sa tešili iba dievčatá.

Aktuálne 3.5.2024

Program zápasov | 4.5.2024

V sobotu odohrajú naše mládežnícke tímy zápasy na palubovkách súperov. Držíme palce.

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA  Lucka