Aktuálne 11.4.2022

Prípravka hviezdila na prvom ligovom turnaji

Dievčatá a chlapci do 10 rokov sa predstavili na turnaji Mikroligy v Prievidzi.

Hráči a hráčky pod vedením trénerov Dominika Kaduka a Barbory Krnáčovej vycestovali v sobotu na prvý turnaj Mikroligy, ktorú hrajú zmiešané tímy dievčat aj chlapcov ročníka nar. 2012 a mladší. Za početnej rodičovskej kulisy sa naše najmladšie deti predstavili hneď v troch zápasoch.


V prvom zápase proti domácej Prievidzi po prvej štvrtine sme vyhrávali 12:10, na polčase už 25:14. V tretej časti hry sa domácim podarilo zápas vyrovnať na skóre 31:31, v poslednej štvrtine však naši hráči dokázali skóre obrátiť na svoju stranu a vyhrali tak svoj prvý súťažný zápas.

  • MBA Prievidza - BK AS Trenčín 35:46

Body AS: Kraisl 11, Zubo 10, Žiak 6, Lackovičová 6, Kaduk 6, Valach L.4, Petríková 3.



V druhom zápase proti "B" tímu Žiaru nad Hronom padlo menej bodov, aj napriek tomu po prvej časti hry náš tím viedol 4:0. V druhej štvrtine sa súper dostal do vedenia 9:6, avšak v druhom polčase opäť naši hráči ukázali, čo sa naučili na tréningoch a dokázali vyhrať aj tento zápas.

  • MŠK BK Žiar nad Hronom "B" - BK AS Trenčín 14:20

Body AS: Kraisl 6, Petríková 4, Lackovičová 4, Zubo 4, Žiak 2.



Tretí zápas odohrali naše deťúrence proti Žiaru nad Hronom "A". Prvú štvrtinu vyhrali 11:2, na polčase bol stav 20:6 v náš prospech. Nepoľavili ani v druhej polovici zápasu a navýšili náskok ešte o niekoľko bodov. Na konci zápasu si tak mohli zatancovať svoj víťazný tanček aj po tretí krát.

  • BK AS Trenčín - MŠK BK Žiar nad Hronom "A" 26:15

Body AS: Valach L.14, Zubo 6, Lackovičová 2, Petríková 2, Valach T.2.



O celkovú výhru a trofej na tomto turnaji sa zaslúžili: N.Petríková, K.Lackovičová, E.Krnáčová, J.Kaduk, L.Valach, M.Žiak, S.Hilmerová, S.Bložon, F.Zubo, A.Malý, T.Valach, J.Beták, M.Podkovič a M.Kraisl.


Dominik Kaduk - tréner AS

"V prvom zápase to bol veľmi pohľadný basketbal. Chlapci s dievčatami kombinovali také prihrávky, skoro ako dospeláci. Osobná obrana, ktorú trénujeme od začiatku sa nám oplatila. Pri mnohých zákrokoch to hraničilo s pravidlami, ktoré rozhodcovia na môj vkus až priveľmi pustili. Pri zápase so Žiarom nad Hronom "B" sme si rolu hlavného trénera s trénerkou Barborou trochu vymenili, aby aj ona rozhodovala o hlavnom deji stretnutia a ja som si aspoň trochu snažil pošetriť hlasivky. V poslednom zápase sme hrali do pohody a mohli sme vystriedať hráčov, ktorí v predchádzajúcich dvoch zápasoch hrali menej. Problém bol udržať deti na lavičke. Všetci chceli hrať. Keďže v tejto súťaži hrajú v zápase len 4 na 4 je problém rovnomerne vystriedať všetkých. Veľmi sa mi páčilo ako na záver turnaja rodičovská tribúna kričala "AS" a my sme odpovedali "Trenčín". Takto sme to zopakovali 3 krát a navzájom sme si zatlieskali, čím sme ocenili vzájomnú spoluprácu v hľadisku i na palubovke."

Barbora Krnáčová - trénerka AS

"Ja osobne som na deti nesmierne pyšná. Ukázali neskutočnú bojovnosť a obetavosť. Trhali sa o lopty, padali na zem, bránili na 110% po celom ihrisku. Tie prvé dva zápasy keby len trochu poľavili mohli kľudne prehrať. Ten tretí už bola malina a mohli sme oveľa viac dávať menšie deti a dokonca vyskúšať dať hrať čisto len dievčenský tím. Deti zo skupiny trénera Kaduka sú pripravené na 100% na zápas, hrajú už peknú hru a sú super zohratí. Ale musím pochváliť aj moje menšie deti z mladšej tréningovej skupiny, mala som trocha obavy ako im to pôjde a hlavne, či nebudú mať strach, ale videla som tam bojovnosť a snahu zapadnúť, čo ma veľmi teší. Keď sme mali pred prvým zápasom s Prievidzou som trénerovi Kadukovi povedala, že mám strach akú nakladačku ideme dostať...vyzerali strašidelne pri rozcvičke a tréner ešte viac :) Ale vyhrali sme! Veľmi dôležitá bola stratégia ako meniť hráčov a dať šancu aj mladším a zatiaľ slabšie hrajúcim a točiť to dookola, aby sme neprehrali. Rodičia boli super, bolo vidieť, že tým basketbalom žijú spolu s deťmi. A tiež musím pochváliť usporiadateľa za skvele zorganizovaný turnaj."



Všetkým gratulujeme k prvým minútam v zápasoch, prvým bodíkom a prvým výhram!!!

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - DIEVČATÁ

V sobotu odohrali staršie minižiačky dva zápasy nadstavby o umiestnenie na turnaji vo Vrábľoch.

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - CHLAPCI

V sobotu odohrali mladší minižiaci dva zápasy na turnaji v Bratislave.

Aktuálne 6.5.2024

Výsledkový sumár | 4.5.2024

Minikategórie majú za sebou ďalšie zápasy, z výhry sa tešili iba dievčatá.

Aktuálne 3.5.2024

Program zápasov | 4.5.2024

V sobotu odohrajú naše mládežnícke tímy zápasy na palubovkách súperov. Držíme palce.

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA  Lucka