Aktuality - archiv 27.8.2009

Trenčanom sa darí zo štandardiek, ich realizáciu nacvičovali aj pred Šaľou

Filip Hlohovský: „Ak budeme mať možnosť kopať jedenástku, nikoho k nej nepustím.“

Na štvrtkové predpoludnie bol naplánovaný individuálny – dobrovoľný – tréning. Trénerské kvarteto potešilo, že napriek nepovinnej účasti, sa na ňom zúčastnili takmer všetci futbalisti AS. Hráči venovali podstatnú časť tréningovej jednotky nácviku štandardných situácií.

Trenčín vsietil v doterajšom priebehu súťaže šesť gólov. Päť z nich padlo práve zo štandardných situácií alebo bezprostredne po nich. Do zoznamu žiaľ nemôžme zarátať Peciarov gól po štandardke, ktorý dosiahol v anulovanom zápase proti Podbrezovej. Vysokému percentu vsietených gólov z najrôznejších štandardiek určite prospievajú aj pravidelné tréningy venované autovým vhadzovaniam, priamym kopom a rohom. „S podobným modelom tréningov som sa stretol už v Artmedii. Aj tam sme na báze dobrovoľných tréningov nacvičovali každý štvrtok štandardné situácie. Mali sme špeciálne cvičenia na defenzívnu i ofenzívnu činnosť,“ porovnal tréningovú prax vo svojom predošlom a aktuálnom pôsobisku Vojtech Horváth.

Práve brat novopečného reprezentanta Csabu Horvátha rozohráva väčšinu štandardiek AS. „Skúšame to do omrzenia. Musíme si vžiť určité automatizmy. V prvom rade sa musíme naučiť riešiť tieto situácie na tréningu, kde na nás nie je vyvíjaný tlak. Až potom budeme schopní využiť natrénované situácie aj v zápase, kde bývame konfrontovaní so súperovou obranou,“ skonštatoval mladší z bratskej dvojice futbalistov.

„Všetci chalani túžia po lepších výsledkoch. Každý sa pre to snaží spraviť maximum. Aj preto ma vysoká účasť na tréningu neprekvapila,“ usmieval so po tréningu Adrián Guľa. „Každý potrebuje zdokonaľovať inú hernú činnosť. Náplň tréningu sa preto snažíme prispôsobiť potrebám jednotlivých hráčov,“ vysvetlil pointu prípravy asistent trénera a smerom k najbližšiemu zápasu dodal: „Samozrejme, niečo sme nachystali aj na Šaľu. Bude ale záležať iba od chalanoch, ako natrénované úsilie dokážu pretaviť do zápasu.“

Počas tréningov hýril mimoriadnou aktivitou Filip Hlohovský. Strieľal z hranice šestnástky aj z vačších vzdialeností. Párkrát si postavil loptu aj na biely bod. „Jedenástky trénujem pravidelne. Keď sa na ne sústredím, so skórovaním nemám problém. Horšie to je, keď začnem špekulovať,“ usmial sa dvanásťgólový strelec z uplynulej sezóny. Počas celého štvrtkového tréningu ale išli žarty bokom. Ofenzívny hráč sa na svoje pokusy maximálne koncentroval a premenil všetky penalty. „Ak budem proti Šali na trávniku a vyskytne sa možnosť kopať jedenástku, nepustím k nej nikoho. Verím si,“ neskrýval sebadôveru mládežnícky reprezentant Slovenska.

Autor: ms
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa