Zápasy - archiv 1.8.2009

Päť zmien v zostave prinieslo tri body

AS Trenčín - ŽP Šport Podbrezová 2:1 (1:0).

Trenčania nastúpili na dôležitý súboj proti Podbrezovej s piatimi zmenami v zostave v porovnaní s predchádzajúcim domácim súbojom s Púchovom. Zmeny nastali nielen v každej formácii v poli, ale aj na brankárskom poste. AS napokon po exportnom góle Knappa a hlavičke Peciara vyhralo 2:1 (1:0) a po 4. kole stráca na prvé Zlaté Moravce dva body.

Už v 1. min sa dostal k strele Hlohovský, ale hosťujúci brankár Hanák loptu vyrazil. Trenčania začali aktívnejšie a súpera zatlačili do pokutového územia. Z úvodnej prevahy napokon rezultoval aj gól Knappa, ktorý nechytateľnou strelou spoza pokutového územia do pravého horného rohu súperovej bránky otvoril skóre stretnutia – 1:0. Po štvrťhodine hry to skúšal na opačnej strane Svintek spoza šestnástky, ale tesne minul. V 21. min si na center Gergela nabiehali obaja hrotoví hráči Kubík aj Hlohovský, no ani jeden z nich loptu nezasiahol. V horúcom počasí tempo hry s pribúdajúcimi minútami upadlo. V druhej polovici prvého polčas stojí za zmienku už iba krížny pas Čögleya z pravej strany obrany na nabiehajúceho Čirika, ten však mieril vedľa.

V úvode druhého dejstva to skúšal z diaľky Hlohovský, ale minul. Nasledovala séria nepresností, ktorú v 58. min prerušila gólová hlavička Peciara po priamom kope Horvátha. Podbrezová hrozila v druhom polčase oveľa častejšie, ale všetky nebezpečné strely vyriešil pozorný Volešák. Skúšali to striedajúci Kostúrik aj Tírer. Brankár AS kapituloval až v nadstavenom čase, keď si na center nabehol Tubonemi a hlavou skóroval. V zostávajúcom priebehu nezostalo hosťom dostatok času na prípadné vyrovnanie.

AS Trenčín - ŽP Šport Podbrezová 2:1 (1:0)

Góly: 8. Knapp, 58. Peciar - 90+. H. Tubonemi

Žlté karty: 86. V. Horváth, 90. Mazán - 41. Nosko, 67. Tírer, 70. Karásek

Domáci: Volešák – Čögley, Godál, Ševela, Peciar – Gergel, V. Horváth, Knapp, Čirik – Kubík (78. Mazán), Hlohovský (86. Adi)

Hostia: Hanák – Klučiar, Gajdošík, Nosko, Harvilko – Chomistek, Kožička (58. H. Tubonemi), Svintek, Karásek (70. Kulik) – Tírer, Laksik (70. Kostúrik)

Rozhodovali: Pavlík - T. Somoláni, D. Hrčka

Divákov: 1105

foto: Martin Blažek

Autor: mg
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Fanúšikovia 14.4.2024

Fanúšikovia | Po vysokom víťazstve opäť na domácej pôde, vstupenky na Košice v predaji

V šiestom kole nadstavbovej časti Niké ligy sa...

ASTV 14.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti FC Vion Zlaté Moravce

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti FC ViOn Zlaté...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa