Aktuality - archiv 7.8.2008

AS Trenčín navždy stratil svojho dlhoročného mediálneho pracovníka

Ferdinand Rybníček odišiel náhle a nečakane.

Futbalový klub AS Trenčín s hlbokým zármutkom oznamuje, že vo štvrtok 8. augusta v skorých ranných hodinách navždy opustil jeho rady klubový fotograf, mediálny pracovník, spoluautor Šport Arény a  klubového webu Ferdinand Rybníček. Vedúci tlačového strediska AS Trenčín odišiel nečakane vo veku nedožitých 65 rokov.

Fotoaparát zakaždým v pohotovosti, vo vrecku diktafón, pre istotu vždy pripravená veselá historka na preklenutie prípadnej napätej atmosféry. A samozrejme, odzbrojujúci úsmev. Takto na Vás, vážený pán kolega, vždy s úctou budeme spomínať. Koľkokrát ste v novinárskom stredisku čelili nahnevaným, neraz až rozzúreným, reakciám nespokojných trénerov? Vtipná a trefná vetička – akoby mimochodom – ale zakaždým uvoľnila stúpajúce napätie. Vami vedené pozápasové tlačové besedy sa vždy niesli v kultivovanom duchu. V tlačovom stredisku ste sa stali ikonou. Ťažko si v tejto chvíli dokážeme predstaviť, že Vás tam už viac nebudeme stretávať.

Koľkožekrát ste na futbalovom štadióne stlačili spúšť fotoaparátu? Vaše archívy by vedeli rozprávať... Portréty mládencov všetkých vekových kategórií, tímové fotografie, momentky zo zápasov ba dokonca i umelecké zábery. To všetko Vám ale bolo málo. Ako správny novinár ste chceli viac. Neváhali ste nasadnúť do balóna a z vtáčej perspektívy ste cvakali ostošesť. Cenné zábery. Aj z nich bude klubový archív AS Trenčín ešte dlhé roky čerpať.

Na záver si dovolíme ešte jednu maličkosť. Pre nás, mladších kolegov, bolo inšpirujúce, s akou vervou a nadšením ste sa púšťali do súboja s produktmi modernej doby. Počítač a internet ste považovali za rovnakú samozrejmosť akože tráva je zelená a v oceánoch je slaná voda. Nebáli ste sa nových technológií ani komplikovaných grafických programov. Všetko ste zvládali s precíznym prehľadom.

VÁŽENÝ PÁN KOLEGA, budete nám chýbať. Vieme, že nie iba nám. Počas Vašej celoživotnej aktívnej žurnalistickej kariéry ste zanechali hlbokú stopu aj v regionálnej televízii v Trenčianskych Tepliciach, v denníku Sme, v Slovenskom rozhlase a mnohých ďalších celoplošných médiách. Nezabudnú na Vás ani spolupracovníci z hudobnej brandže. Najviac ale budete chýbať svojim blízkym priateľom a samozrejme – Vašej vždy milovanej a neprestajne milujúcej rodine.

S úctou a hlbokým smútkom futbalový klub AS Trenčín


Autor: astn
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa