Aktuality - archiv 1.8.2014

Čögley mal takmer zatmenie pred očami

Peter Čögley: „Skoro som dostal zatmenie našťastie ma Miloš podržal, za čo mu ďakujem“

Pred zápasom by brali remízový výsledok a ten sa aj naplnil. S Hull City sme sa v prvom zápase tretieho predkola Európskej ligy rozišli bez gólov, no po záverečnom hvizde hlavného rozhodcu hráči cítili, že sme neboli ďaleko od víťazstva. Od triumfu nad mužstvom z anglickej Premier League.

V úvodných minútach mali zverenci trénera Martina Ševelu pred Hullom rešpekt, ale ten sa po štvrťhodine vyparil. Hráči opäť predvádzali herný štýl, na aký sú diváci zvyknutí z domácej ligovej scény. „Môžem povedať, že sme spokojní. Nevedeli sme presne, čo od nich môžeme očakávať.  Našťastie sme rýchlo zistili, že sa proti nim dá hrať. Remíza je spravodlivá,“ povedal po stretnutí Peter Čögley. 

Krajný obranca po hodine hry chyboval. Pri autovej čiare ho prekabátil Long a v šestnástke írskeho útočníka fauloval. Loptu si na biely bod postavil Huddlestone. „Skoro som dostal zatmenie. Našťastie ma Miloš podržal, za čo mu ďakujem,“ opísal pocity z penaltovej situácie. Niekdajšiemu anglickému reprezentantovi náš kapitán pokutový kop chytil a následne ho rozhodil pri dorážke. „Vzhľadom k jeho výške som očakával, že nebude veľa vymýšľať a kopne to jednoducho. Vybral som si ľavú stranu a vyšlo to. Pri opakovanej strele sa mu snažil znemožniť skórovať, hoci som čakal, že to bude gól,“ nechal sa počuť Volešák. 

Ofenzívne chúťky potvrdil Patrik Mišák. Bol najaktívnejší strelecky a minimálne dvakrát mohol rozvlniť sieť za McGregorom. „Chýbal kúsok, iba troška šťastia. V prvom momente som loptu zbadal neskoro, pri druhej šanci mi obrancovia loptu odkopli v poslednej chvíli,“ povedal Mišák.

Zápas sa v prechodnom domove na štadióne MŠK Žilina odohral v perfektnej osem a pol tisícovej atmosfére. Hráči na ihrisku cítili podporu, za ktorú sa snažili spätne odmeniť kvalitným výkonom. „Cítili sme sa ako doma. Vďaka patrí aj domácim usporiadateľom, ktorí sa o nás perfektne postarali. O divákoch ani nehovorím. Kiežby sme pred takouto kulisou hrávali častejšie. Vzájomne sme si s tribúnami odovzdávali energiu. Chvíľami sme sa na ihrisku ani nepočuli,“ pochválil organizátorov a divákov Čögley.

Autor: mj
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

ASTV 20.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti FC Košice

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti FC Košice (1:2).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa