Zápasy - archiv 21.9.2013

Poľavenie v druhom polčase nás pripravilo o víťazstvo

Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín 2:2 (0:2)

Zverenci trénera Martina Ševelu siahali na ihrisku Dukly Banská Bystrica po troch bodoch, keď viac ako dvadsať minút pred záverečným hvizdom viedli rozdielom dvoch gólov (2:0). Domáci napokon vyrovnali. O zásahy AS sa postarali Tomáš Malec a Gino van Kessel.

AS malo veľmi dobrý vstup do zápasu. Naši boli aktívnejší a vytvárali si šance. V 5. min po ľavej strane prešiel Mazáň, jeho strelu Boroš vyrazil a Van Kessel zblízka neskóroval. O dve minúty neskôr to už z podobnej akcie vyšlo. Tentoraz Van Kessel potiahol loptu a skúšal to na domáceho brankára, ten opäť iba vyrazil a následne Malec nezaváhal - 1:0. Duklu inkasovaný gól nabudil a dostala sa do troch vyložených príležitostí. V 9. min mieril Jurčo z ľavej stany pokutového územia vedľa a v 21. min zakončil v páde, no loptu chytil Volešák. V čistej šanci sa o pár sekúnd ocitol Brašeň, ktorý zoči-voči gólmanovi AS pohorel. Na opačnej strane sa prezentoval peknou strelou z hranice šestnástky Malec, ale prekopol bránu. Vyšlo to až v 32. min aktívnemu Van Kesselovi. Ten dostal presnú prihrávku, mal priestor a perfektne zakončil - 2:0.

V druhom polčase sa Dukla snažila znížiť nepriaznivé skóre, ale najprv sme pohrozili opäť Van Kesselom, ktorý dostal peknú prihrávku do brejku od Baéza. Lopte chýbali centimetre, aby skončila v bráne. Domáci získali prevahu, ale dlho nevedeli Volešáka zamestnať. Po centri Turňu to skúšal hlavou Marcin, no mieril nad brvno. Až v 74. min to Banskobystričanom vyšlo, keď po Nosekovej hlavičke Peňaška zakončoval na päťke a Baéz vykopol loptu už spoza čiary - 1:2. O minútu neskôr išiel Slančík sám na Volešáka, ale ten sa nenechal prekonať. Vyrovnanie zabezpečil Marcin v 80. min, keď ho ideálne vysunul Považanec. Domáci dostali krídla a vytvorili si tlak. Slančík, Turňa a Peňaška však nepremenili svoje príležitosti.

Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín 2:2 (0:2)

Góly: 74. Peňaška, 80. Matúš Marcin - 7. Malec, 32. Van Kessel

Domáci: Boroš - Podstavek, Nosko, Dionatan Teixeira - B. Ľupták - M. Turňa, Brašeň (65. Chrien), Považanec, Peňaška - Slančík (86. Šovčík), Pavol Jurčo (46. Matúš Marcin)

Hostia: Volešák - Čögley, Ramón, Kleščík, Mazáň - Baéz - Van Kessel, Holúbek (80. Bezák), William (46. Mondek), Hajradinović (87. Bednárik) - Malec

Rozhodovali: Ježík - Kubačka, Hancko

Divákov: 1690

Povedali po zápase:
Norbert Hrnčár (tréner Banskej Bystrice): "Diváci videli vynikajúci zápas, mal tempo, hralo sa hore - dole. My sme nemali ideálny vstup do stretnutia, nevedeli sme sa dostať do rytmu, napriek tomu sme si v prvom polčase vypracovali tri šance, ktoré sme mohli dotiahnuť do konca. Súper si však dobre rozohral duel, viedol 2:0, no v druhom dejstve sme úžasne vystupňovali tempo a zásluhou množstva šancí zaslúžene dotiahli výsledok do remízového stavu. V závere sme mali dokonca bližšie k víťazstvu, no remíza tomuto zápasu svedčí." 

Ivan Vrabec (asistent trénera Trenčína): "Mali sme dobrý vstup do zápasu, dobre sme kombinovali, dali sme prvý gól. V prvom polčase sme boli lepším mužstvom, skórovali sme aj druhýkrát a všetko sme mali vo svojich rukách. Po zmene strán sme z nepochopiteľných príčin prestali hrať, nedržali sme loptu a súper bol omnoho lepší. Utvoril si aj omnoho viac gólových šancí. Zápas sa lámal za stavu 2:0 pre nás, keď sme mohli dať tretí gól, ale nevyužili sme šancu. Za prvý náš a druhý súperov polčas je remíza zaslúžená."

Autor: sita, mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa