Zápasy - archiv 14.9.2013

Zaslúžené víťazstvo na ihrisku MŠK Žilina

MŠK Žilina - AS Trenčín 1:3 (1:1)

Zverenci trénera Martina Ševelu vyhrali na ihrisku MŠK Žilina rozdielom dvoch gólov 3:1 (1:1). O góly AS sa postarali William, Tomáš Malec a Haris Hajradinović.

Obaja súperi hrajú kombinačný futbal a inak tomu nebolo ani v tomto zápase. Navyše, snažili sa napádať hneď po strate lopty. Vo 4. min sa pokúsil Pečovský strelou z diaľky napodobniť svoj gól proti Bosne a Hercegovine, ale brankár Volešák vyrazil loptu bravúrne na roh. Na druhej strane mal v trinástej minúte obrovskú šancu Mišák, ktorý dostal ideálnu prihrávku pred bránku, ale trafil Williama. V 17. min rozohrávali domáci nepriamy kop z pravej strany, na Škvarkov center si nabehol Guba, hlavičkoval však nad bránku. O dve minúty neskôr sa presadil stopér Akakpo a Žilina viedla. V 22. min dostal mladý obranca MŠK Vavro druhú žltú kartu a musel predčasne opustiť ihrisko. Na post stopéra sa stiahol kapitán Pečovský. Na začiatku 33. min poslal Hajradinović krížnu prihrávku zľava pred prázdnu bránku, obrancovia Žiliny však boli pri lopte skôr a odkopli ju do bezpečia. Dve minúty na to mohli futbalisti MŠK vyhrávať o dva góly. Škvarka poslal strelu spoza šestnástky, Volešák mal však dostatočný výhľad a vyrazil ju. Dve minúty pred polčasovou prestávkou spálil šancu Pich, odrazená lopta letela rovno pred bránku, ale žilinský stredopoliar zblízka trafil len bočnú sieť. Minútu nato sme vyrovnali gólom "do šatne", keď sa William dostal do brejku a svoju šancu premenil.

Nedlho po zmene strán sa prekľučkoval medzi domácimi hráčmi striedajúci Malec, ale v čistej šanci pred Dúbravkom netrafil bránku. Podobnú šancu zahodil v 55. min Mondek, ktorému prihrával Holúbek, tentoraz strelu zblízka vyrazil žilinský brankár. V druhom polčase sme boli proti pri chuti. V 60. min sa takmer podarilo skórovať domácim. Škvarka vysunul pred bránku Gergela, ale ten v ťažkej pozícii trafil len Volešáka. O minútu neskôr Malec nezaváhal po Hajradinovićovej prihrávke - 2:1. O osude zápasu sme rozhodli v 80. min, keď sa uvoľnil striedajúci Holanďan Van Kessel, v úniku prihral na druhú stranu nabiehajúcemu Hajradinovićovi a ten pridal tretí gól.

MŠK Žilina - AS Trenčín 1:3 (1:1)

Góly: 19. Akakpo - 45. William, 61. Malec, 81. Hajradinović

Žlté karty: 12. Vavro - 20. Hajradinović, 61. Čögley, 75. Van Kessel

Červené karty: 23. Vavro (druhá ŽK)

Domáci: Dúbravka - Mabouka, Vavro, Akakpo, Ricardo Nunes - Pečovský - Guba (62. Jelić), Bello (77. Mihalík), Škvarka, Pich - Majtán (46. Majtán)

Hostia: Volešák - Čögley, Kleščík, Rundić, Mazáň - Baéz - Mondek (58. Van Kessel), Holúbek, Mišák (33. Malec), Hajradinović - William (77. Bariš)

Rozhodovali: Trutz - Mókoš, Bednár

Divákov: 1869

Povedali po zápase:
Adrián Guľa (tréner Žiliny): "V prvej časti sme hrali veľmi solídne, strelili sme gól, napriek vylúčeniu sme boli dominantnejší. Potom prišlo vyrovnanie hostí. V druhom polčase súper ukázal kvalitu v hre s loptou, my sme zlyhali v efektivite. Aj za takejto situácie by sme mali veriť, že sme schopní niečo uhrať. Chalani ukázali, že ani za nepriaznivého stavu by to nemal byť stratený zápas. Čo sa týka pracovitosti, nemám im čo vyčítať, hoci sme dnes prehrali na domácom štadióne. Som presvedčený, že to Trenčínu vrátime." 

Martin Ševela (tréner Trenčína): "Bol to zaujímavý zápas dvoch kombinačných tímov. Začali sme celkom dobre, vývoj určite ovplyvnila červená karta pre domácich. My sme sa snažili od začiatku ísť na víťazstvo, takto som pripravoval svoj tím na stretnutie. Dôležité bolo, že sme vyrovnali do polčasovej prestávky, z hráčov trochu opadla nervozita. Po zmene strán sme boli veľmi silní na lopte, aj keď sme hrali o jedného hráča viac, ale toto chceme hrať aj pri vyrovnanom stave. Boli sme efektívni, z tohto pohľadu môžem vyjadriť spokojnosť."

Autor: sita, mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa