Fanúšikovia 23.7.2024

Klub | Úvodné domáce kolá odohráme v Skalici

Rekonštrukčné práce v rámci komplexnej výmeny trávnika na Štadióne Sihoť pokračujú. Ako už klub pred niekoľkými týždňami informoval, úvodné dve domáce stretnutia nadchádzajúcej sezóny 2024/2025 sme nútení odohrať mimo svojho domovského stánku. Nebude to však Myjava, ako sme pôvodne komunikovali. Dejiskom nášho druhého a štvrtého kola Niké ligy bude Štadión MFK Skalica.

V aktuálne fáze výmeny hracej plochy sa na našom štadióne inštaluje automatický zavlažovací systém. Práce tak potrvajú ešte niekoľko týždňov. Museli sme hľadať adekvátne riešenia zohľadňujúce stanovené predpisy pre hráčov i fanúšikov.

Jedným z riešení bola snaha o výmenu jednotlivých zápasov, avšak platný rozpis súťaže už niekoľko rokov túto možnosť nepovoľuje. Odklad dvoch zápasov v úvode ligového ročníka by mohol vytvoriť na náš tím tlak. Nájsť vhodný dátum na dohrávku nie je jednoduché. Musíme rešpektovať termíny reprezentačných prestávok rovnako ako termíny zápasov Slovnaft cupu. Viaceré mužstvá najvyššej súťaže nás naviac stále reprezentujú v pohárovej Európe.

Futbalové štadióny taktiež podliehajú certifikačnému procesu zo strany Komisie pre štadióny a ihriská SFZ. Tento proces zabezpečuje, aby boli štadióny pripravené pre zabezpečenie štandardu vo forme pohodlia divákov, ale aj z pohľadu kvality športového zázemia či kvality televízneho prenosu. Práve z týchto dôvodov sú nároky na organizovanie zápasov Niké ligy prísnejšie.

Aj preto sme hľadali štadión, ktorý v 2. a 4. kole domáce mužstvo nevyužíva a predišli by sme tak kolízii termínov. Jediným vyhovujúcim riešením bol pre nás štadión MFK Skalica. Na Záhorí odohráme zápasy proti FC Košice (3. august, 18.00 h) a MFK Dukla Banská Bystrica (17. august, 20.30 h). Majitelia permanentiek majú samozrejme v cene celoročnej vstupenky zahrnuté i zápasy hrané v Skalici.

Zápasom proti FC DAC 1904 Dunajská Streda sa však vrátime na Štadión Sihoť. O dátume tohto stretnutia vás budeme v predstihu informovať, je však možné, že sa odohrá v pôvodnom čase. Veríme, že napriek tomuto neľahkému rozhodnutiu budete mať pre náš krok pochopenie a podporu. 

Autor: astn
Rozpis zápasov
Prípravný, 6.9.2024
FK Pohronie - AS Trenčín
18:00
NIKÉ LIGA, 7. kolo, 14.9.2024
MFK Zemplín Michalovce - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 7.9.2024

ASTV | Zostrih z prípravného zápasu proti FK Pohronie

ASTV vám prináša zostrih z prípravného stretnutia proti FK Pohronie (2:3).

A-tím 6.9.2024

Príprava | Prehra proti Pohroniu po penalte v samotnom závere

Zverenci trénera Iliju Stolicu podľahli v prípravnom stretnutí druholigovému...

ASTV 6.9.2024

ASTV | Záznam z prípravného stretnutia FK Pohronie - AS Trenčín

ASTV vám prináša záznam z prípravného stretnutia FK Pohronie - AS Trenčín...

A-tím 5.9.2024

Príprava | Počas repre pauzy si zmeriame sily s Pohroním

Zverencov trénera Iliju Stolicu čaká už tento piatok prípravné stretnutie. V Žiari...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín  Áesko Kantína
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  bahis sitesi  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa Upper Austria