Aktuálne 4.6.2024

Akadémia | Bronzová priečka U14 na medzinárodnom turnaji

Náš tím do štrnásť rokov sa koncom mája predstavil na kvalitne obsadenom medzinárodnom turnaji v Kroměříži. Spomedzi dvadsaťštyri tímov obsadili výbornú bronzovú priečku. "Som hrdý na tento tím, ako sa v tieto dni prezentoval. Ukázal, že je tu potenciál, kvalita, tímová chémia ale aj rodičovský záujem a podpora," povedal tréner Švajka.
V základnej skupine sa naša "štrnástka" predstavila v piatich stretnutiach, v ktorých zakopla len raz a to hneď v úvodnom zápase proti Baníku Ostrava. V ňom inkasovali až dvakrát, naopak v ostatných skupinových zápasoch už nezakopli a dokonca neinkasovali ani jeden gól. Naopak zo vsietených sa tešili až trinásťkrát. Gólové hody prišli v treťom zápase, kde si zmerali sily so Znojmom, ktoré napokon zdolali 6:0. Do štvrťfinále postúpili z druhého miesta a predstavili sa v ňom proti rivalovi z FC Spartak Trnava. Tesná výhra posunula náš tím do semifinále, kde sa predstavili proti ďalšiemu slovenskému celku a to ŠK Slovan Bratislava. Napínavý boj o finále napokon skončil remízou a rozhodnúť musel až penaltový rozstrel, ktorý napokon lepšie zvládol súper. V zápase o bronz sa predstavili proti českému velikánovi Sparte Praha. V tomto stretnutí taktiež museli rozhodovať až penalty. Tentokrát ich lepšie zvládol práve náš tím a z turnaja si odniesol krásne umiestnenie na bronzovej priečke. 

"Ako klub sme boli obhajcovia minuloročného víťazstva (roč.nar. 2009), a preto sme sa išli pobiť o čo najlepšie umiestnenie. Chceli sme ukázať, že aj táto kategória (roč.nar.2010) má svoju kvalitu, ktorú si chce overiť v konfrontácii s českými a poľskými tímami. Naši chlapci mali na úvod zdatného súpera z Ostravy. Hoci sme vyhrávali, Baník sa aj našimi chybami dostal do zápasu a žiaľ aj do vedenia, ktoré udržal až do konca. V ďalšom zápase sme nedali šancu Hamsik Academy. Neskôr sme si poľahky poradili so Znojmom 6:0. No ďalšie dva zápasy boli fyzicky, mentálne a aj futbalovo náročné. Zlín hral fyzicky náročný futbal, no zápas sme zvládli. S Mladou Boleslavou sme bojovali o druhé miesto v tabuľke, a tým pádom aj o postup do finálovej skupiny o titul. Chlapci skvelo zvládli aj tento duel. Celkovo musím vyzdvihnúť, že v tejto fáze turnaja sme mali štyrikrát čisté konto z piatich zápasov. V štvrťfinále sme dostali už tradičného súpera Spartak Trnava. Chlapci odohrali vynikajúci zápas. Postup medzi najlepších štyroch bol realitou, čomu sa tešili všetci, nie len naši hráči či rodinní príslušníci. Získali sme si ľudí na svoju stranu. Semifinále bolo neskutočné. Prehrávali sme, vyhrávali a súper vyrovnal. Penaltový rozstrel je lotéria, kde i dospelí majú problém. Až v siedmej sérii sa žiaľ rozhodlo. Súper dal, my nie. V zápase o bronz sme si zmerali sily proti Sparte Praha. V zápase sme taktiež šli do penált. Tie sme zvládli a mohli sme sa tešiť z bronzu. Z turnaja sme si odniesli nielen bronzové umiestnenie, ale aj honor najlepšieho brankára turnaja, ktorý dostal Oliver Csuka. Tým sme obhájili minuloročné prvenstvo Mareka Juráka v tejto pozícii," zhodnotil turnaj tréner Jaroslav Švajka. 
MEDZINÁRODNÝ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO | U14
AS Trenčín - Baník Ostrava 1:2
Gól | Šubert
AS Trenčín - Hamsik Academy 2:0
Gól | Šubert 2
AS Trenčín - Znojmo 6:0
Góly | Hrušovský 2, Cicko, Lokšík, Šubert, Panák
AS Trenčín - Zlín 2:0
Góly | Vlk, Šubert
AS Trenčín - Mladá Boleslav 2:0
Góly | Lokšík, Šubert
ŠTVRŤFINÁLE 
AS Trenčín - FC Spartak Trnava 2:1
Góly | Šinský, Šubert
SEMIFINÁLE
AS Trenčín - ŠK Slovan Bratislava 3:3 (5:6 pk)
Góly | Šubert 2, Hrabal
O 3. MIESTO
AS Trenčín - Sparta Praha 1:1 (3:2 pk)
Gól | Šinský
Autor: astn
Rozpis zápasov
2:2 Zlaté Moravce
NIKÉ LIGA, 32. kolo, 18.5.2024
FC ViOn Zlaté Moravce - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 20.6.2024

A-tím | Media day pred štartom letnej prípravy

Prípravu na nadchádzajúcu sezónu 2024/2025 odštartoval dnešným dňom aj náš tím. Prvý deň...

A-tím 20.6.2024

A-tím | Prvý tím odštartoval prípravu na novú sezónu

AS Trenčín odštartoval prípravu na nadchádzajúci ročník Niké ligy 2024/2025....

Aktuálne 18.6.2024

Klub | Ponúkame pracovnú pozíciu mládežníckeho fyzioterapeuta

Futbalový klub AS Trenčín hľadá do svojho tímu skúseného a zapáleného...

A-tím 17.6.2024

A-tím | Mičuda odchádza do druhej českej najvyššej súťaže

Odchovanec AS Trenčín Šimon Mičuda zamieril do druhej českej najvyššej súťaže.

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  bahis sitesi  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa