Komunita / CSR 31.8.2023

Komunita | Futbal v meste ovládli trenčianski Avengers

Projekt Niké ligy známy ako "Futbal v meste" vyvrcholil záverečným turnajom. Zo zisku zlatých medailí sa po skvelých výkonoch tešili chlapci z AS Trenčín Avangers!

Šestnásť najlepších tímov do jedenásť rokov z celého Slovenska sa medzi sebou športovo pobilo na ihrisku pred bratislavskou Euroveou. Hlavnou myšlienkou akcie bolo nielen vytiahnuť futbal do ulíc. Dôležité bolo taktiež podporiť budúce futbalové hviezdy, ktoré už v mladom veku pracujú na tom, aby boli v budúcnosti úspešní rovnako ako ich vzory.

"Celý tento projekt je o návrate detí a futbalu na ulicu. Tak, ako to bolo za mojich čias. Hrá sa traja na troch, je tu veľa súbojov jeden na jedného. Deti sa musia hýbať, športovať a ja som rád, že takéto projekty existujú. Je to super akcia,” povedal ambasádor akcie Marek Hamšík, ktorý pozorne sledoval zápolenia na špeciálnom ihrisku.

Finálový deň v hlavnom meste priniesol okrem samotného turnaja aj sprievodné akcie. Tu si návštevníci mohli preveriť svoje futbalové zručnosti. Okrem toho, súčasťou bola aj autogramiáda známych osobností. Hlavná atrakcia bol rozstrel medzi najlepšími. Medzi štvoricu top tímov sa prebojovali celky Šošoni, Hamšík Academy, SFC Kalinkovo a AS Trenčín Avengers. V samotnom finále si zmerali sily naši Avengers a Hamšík Academy. V ťažkom boji o "ušatú trofej" sa gólovo presadili len nádeje z našej akadémie, ktoré nedovolili súperovi z Banskej Bystrice vsietiť ani jeden gól. Trofej za prvé miesto tak získali po výhre 2:0. Chlapcom gratulujeme!

Autor: astn
Rozpis zápasov
0:4 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
18:00 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 30. kolo, 4.5.2024
AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 27.4.2024

Niké liga | Vysoké víťazstvo na ihrisku Skalice zásluhou štyroch rôznych strelcov

Zverenci trénera Iliju Stolicu vyhrali na ihrisku MFK...

ASTV 26.4.2024

Bariš | Čaká nás nepríjemné mužstvo s dobrou obranou

Mužstvo pod vedením trénera Iliju Stolicu čaká tento víkend 7. kolo nadstavbovej časti...

ASTV 24.4.2024

Akadémia | Gatorade hráčom mesiaca Nicolas Nižňanský

Gatorade hráčom mesiaca mládežníckej akadémie AS Trenčín sa stal Nicolas Nižňanský z...

ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa