Aktuality - archiv 24.5.2010

Kubíkov druhý dvojgólový zápas

Dvojička Kubík - Hlohovský funguje na trávniku aj naslepo.

Zápas s Michalovcami zastihol v dobrej forme väčšinu členov výberu Adriána Guľu. Najnebezpečnejším spomedzi nich bol František Kubík. Súpera zo Zemplínu zrazil na dno dvoma gólmi. Ďalšie, minimálne dve, gólové akcie mu zmarila defenzíva hostí.

„Dva góly v jednom zápase som dal naposledy ešte na jeseň v Ružomberku,“ oprášil pamäťové závity František Kubík vracajúc sa k duelu 9. kola. Na severe Slovenska vtedy prekonal Smiešku v 20. a 22. minúte. Dvakrát sa do streleckej listiny zapísal aj v zápase uplynulého kola. Pri oboch góloch profitoval z vynikajúcich prihrávok spoluhráčov. „S Filipom si na ihrisku veľmi dobre rozumieme. Vedel som, že vie dať perfektnú loptu do voľného priestoru. Nabehol som si tam a čakal, kedy mi ju dá. Brankár bol vybehnutý, ale mal som aj trošku šťastia. Keď som to dával z uhla do brány, jednému z obrancov to prešlo popod nohu,“ začal odvíjať niť svojich dvoch zásahov jeden z mužov zostavy kola podľa denníka Šport. Aj pri druhom góle využil výborne načasovanú prihrávku spoluhráča. Do gólového úniku ho vyslal Štefánik. „Samo je mladý hráč. Napriek tomu má perfektný cit pre skrytú prihrávku. Loptu som si najskôr sklepol a potom som vyslal krížnu strelu."

Po zápase neskrýval radosť ani Filip Hlohovský. „Teší ma, že sme v poslednom zápase pred naším publikom podali dobrý výkon a vyhrali presvedčivo 4:1,“ rozhovorilo sa Kubíkovo dvojča v zostave AS. Filip pripravil Františkovi prvý gól. Naopak, jedným z hráčov, ktorí sa zapojili do akcie pred štvrtým gólom AS bol Kubík. „S Ferim si rozumieme už aj naslepo. Pred prvým gólom som vedel, kam mu mám prihrávku poslať. A môj gól? Veľmi ma potešil. V predchádzajúcich zápasoch som nepremenil viacero príležitostí, takže som rád, že som streleckú smolu pretrhol. Akcia, predchádzajúca nášmu štvrtému zásahu, patrila medzi najkrajšie okamihy zápasu. Kleščík dal perfektný pas na čiaru, tam si ju Fero zasekol, dal ju pod seba Borisovi Godálovi a ten ju poslal mne,“ ponúkol vlastný pohľad na tohtosezónnu domácu gólovú bodku AS Filip Hlohovský.

Kým futbalisti Michaloviec začali po zápase čerpať dovolenky, Trenčanov čaká ešte zápas záverečného kola na Liptove. „Druhé miesto máme vo vlastných rukách. V Liptovskom Mikuláši ale musíme vyhrať. Pre víťazstvo v poslednom kole urobíme všetko,“ vyjadril Filip Hlohovský túžbu celej kabíny AS.

Autor: ms, foto: sita
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 29.3.2024

Gong | Musíme ďalej tvrdo pracovať a ťahať za jeden povraz

Naše mužstvo pod taktovkou trénera Iliju Stolicu čaká po reprezentačnej prestávke...

ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa